Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, ''Yargının etkin, verimli ve adil olması kadar hızlı olması da son derece önemlidir. Geç gelen adalet adalet değildir'' dedi.

Danıştay'ın konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Hamsici, 2007 yılında mevzuatta yapılan değişiklikle avukatlık mesleğinde 5 yıl çalışanlara sınavla hakim ve savcı olma imkanı getirildiğini hatırlattı.

Hakim ve savcı adaylarının avukatlıkta kazandıkları tecrübeyle yeni mesleklerini başarıyla yapacaklarına olan inancını dile getiren Hamsici, ''Sizlerin varlığı bağımsız ve tarafsız yargının kökleşmesine, hızlı ve adil yargının tecellisine ve dolayısıyla yargı camiamıza güç katacaktır'' dedi.

Adaletin toplumların ayakta durmasını ve bir arada sorunsuz yaşamasını sağlayan en önemli faktör olduğunu ifade eden Hamsici, ''Vatandaşların devletten beklediği hayati taleplerden biri olan adalete, güncel mevzuat, insan hakları ve hukukun üstünlüğü prensipleri çerçevesinde yorumlayıp uygulayarak sizler karşılık vereceksiniz. Yargının etkin, verimli ve adil olması kadar hızlı olması da son derece önemlidir. Geç gelen adalet adalet değildir'' diye konuştu.

En saygın mesleklerden kabul edilen hakimlik ve savcılığın, aynı zamanda en fazla titizlik gösterilmesi gereken meslekler olduğunu dile getiren Hamsici, adaylara, ''Yargının evrensel etik kurallarını oluşturan, bağımsızlık, tarafsızlık, doğruluk, tutarlılık, dürüstlük ve ehliyet ile liyakat ilkeleri meslek hayatınızda daima gözetmeniz gereken ilkeler olacaktır'' diye seslendi.

Konuşmanın ardından, avukatlık mesleğinden geçen 2. dönem adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarından dereceye girenlere plaket verildi.

Daha sonra bilgisayar kurasıyla 10 eş hakim savcı, 67 savcı ve 206 hakim adayı olmak üzere toplam 283 adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısının görev yerleri belirlendi.

Çekilen her kurayı alkışlarla karşılayan hakim ve savcılardan bazıları törene çocuklarıyla katıldı.


T.C.
HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

15.08.2012

Avukatlık mesleğinden geçen 2. dönem adli yargı Hâkim ve Savcı adaylarının kur’a töreni Danıştay binası konferans salonunda yapılmış olup, 15.08.2012 tarihli ve 2012/2093 sayılı kararname ile ekte belirtilen ilgili mahallere atamaları yapılmıştır.

Atamaları yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarı ve mutluluklar dileriz.