Baro Başkanı Av. Çıtırık;” Adana İli bir kez daha yok sayılmış, yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliği bir kez daha tescillenmiştir.”
 
Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“İdari Yargıda yapılan değişikliklerle, Bölge İdare Mahkemelerinin yerine Bölge İstinaf Mahkemeleri kurulmuş ve ülke genelinde hizmet veren 26 mahkemenin sayısı da 8'e düşürülmüştür. Haricen edindiğimiz bilgilere göre , 26.9.2014 günü Adalet Bakanlığı oluruyla Bölge İdare ( İstinaf) Mahkemelerinin hangi illere kurulacağı belli olmuştur. Bu iller ; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Samsun, Erzurum ve Gaziantep'dir. Akdeniz Bölgesinde İstinaf Mahkemeleri kurulmadığı gibi, Adana ve Antalya illeri yetki alanında Konya İstinaf Mahkemelerine bağlanmıştır.
Yaşanan gelişmeler son derece üzücüdür. Adana İli bir kez daha yok sayılmış , yetki ve sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapamamaları nedeniyle Adana'nın sahipsizliği bir kez daha tescillenmiştir.
Ülkemizin 3. Bölge İdare Mahkemesi ilimizdeyken, dosya sayısı, iş yoğunluğu, bölgesel konumu, sosyal-ekonomik gelişmişliği ve tarihsel yeri gibi özellikler dikkate alınmayarak ve Akdeniz Bölgesinde İstinaf mahkemesi kurulmayarak, Adana'nın siyaseten cezalandırıldığı olgusu ön plana çıkmıştır.

Konuyla ilgili bilgileri aldığımızda, Adana Barosu olarak basın açıklaması yaptığımız gibi, Adana'nın 14 milletvekiline konuyla ilgili yazı da göndererek, durumun önemi ve önceliği dile getirilmiştir.
Bu gelişmeler karşısında Adalet Bakanlığının, tüm verileri yeniden dikkate almasını ve Adana ilinde istinaf mahkemesinin kurulması için gerekli çalışmaların yürütülmesini, yetki ve sorumluluk sahiplerini yeniden göreve çağırdığımızı kamuoyuna saygıyla sunarım.”