hukukihaber.net'e özel açıklamalarda bulunan Şahin şunları kaydetti;

“Baroda Birlik Grubu ilk defa 2002 yılında Ankara Barosu seçimlerine katıldı. Seçime katılan diğer grupların aksine baro seçimlerinde siyasi söylemlerden uzak durarak sadece meslek odaklı söylemler ve projeler geliştirdi. Mesleğe başladığım günden beri gönüllüsü olarak faaliyetlerine katıldığım grubumun bu geleneğini devam ettirerek ben de meslek için, meslektaşlar için somut projeler üretmek, avukatlık mesleğinin artık kangren haline gelmiş meselelerine çözüm üretmek için yola çıktım. Yapılan istişareler neticesinde grubum tarafından aday gösterildim, tüm meslektaşlarımın dua ve desteğini bekliyorum.”

Yapılacak seçimler neticesinde Ankara Barosu başkanlığına seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeleri ve hedeflerini de açıklayan Şahin şunları bildirdi;

“Türkiye’de avukatlık mesleği maalesef günden güne kötüye gidiyor. Bu kötüye gidişe dur demesi gereken Barolar ise asıl işleri olan meslek ve meslektaş sorunlarını dile getirerek etkili bir kamuoyu oluşturmak, mesleğin sorunlarını çözmek için projeler üretmek, yasal düzenlemeler yapılması için gerek yasama gerekse yürütme organı nezdinde girişimlerde bulunmak yerine ‘kategorik muhalefet’ dilini benimseyerek kısır çekişme ve tartışmalara girmektedirler. Bunun sonucunda ise meslek ve meslektaşlar kaybetmekte, sadece barolara neredeyse ta ezelden beridir ‘el koymuş’ baro yöneticileri siyasi kazanç elde etmektedirler. Biz inşallah bu kapalı devre sisteme bir son vereceğiz. Bu sisteme son verdikten sonra mesleği ve meslektaşı içine düştüğü bu durumdan kurtarmak için birçok somut projeyi hayata geçireceğiz. Elbette ki tüm projelerimizi bu kısa açıklamada saymamız imkânsız ise de birkaç tanesinden sadece başlıklarıyla bahsetmek isterim;

- Avukatlık Mesleğine Girişte Sınav ve Hatta Tahdit getirilmesini sağlayacağız.

- Mesleğe yeni başlayan avukatlara KOSGEB desteğiyle büro açma imkanı sağlayacağız.

- Stajyer avukatlara İŞKUR desteği sağlayacağız.

- Avukatlık hizmetindeki KDV’nin düşürülmesini sağlayacağız.

- CMK Ücretlerinin adil ve makul bir seviyeye getirilmesini sağlayacağız

- Mesleğe yeni başlayan avukatlara vergi ve sigorta avantajı sağlanması için girişimlerde bulunacağız.

- Uzman Avukatlık yoluyla derinlemesine bilgiye değer verilmesi için girişimlerde bulunacağız.

- Avukatların hakkı olan Yeşil Pasaporta kavuşmasını sağlayacağız.

- Hukuki Himaye Sigortası yoluyla avukatın özgürleştirilmesi, ekonomik gücünün artırılması yolunda çalışmalar yapacağız.

- Mesleki Sorumluluk Sigortasının tabana yayılması ve makul hale getirilmesi yoluyla hem avukatın hem iş sahibinin güvence altına alınmasını sağlayacağız.

- Kamu avukatlarının vekalet ücreti sorununun çözülmesi, ürettiği değerden daha fazla pay alabilmesi için girişimlerde bulunacağız.

- Kamu avukatının bir hukukçu olarak taktir yetkisinin arttırılması, yargının lüzumsuz itiraz ve temyizlerle tıkanmaması için girişimlerde bulunacağız.

- Kadın avukatlara öncelikli otopark, kreş, bakım yardımı hizmetleri sağlayacağız

- Ücretli çalışan avukatların bağımsız iş alabilmeleri için gerekli düzenlemeyi sağlayacağız.

Bu ve bunun gibi onlarca projemizle mesleğin ve meslektaşın acil meselelerine çözüm üretmek için çıktığımız bu yolda sessiz çoğunluğun sesimize ses vereceğini umuyor, tüm meslektaşlarım saygı ve selamlarımı sunuyorum”