Tek liste halinde gidilen kongrede Kamil Altan güven tazeleyerek, yeniden Bartın Baro Başkanlığına seçildi.

Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmaları yapıldı. Kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Adalet ve Komisyon Başkanı Bakir Nabi Çelen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sezai Bilgin ve çok sayıda avukat katıldı. Kongrede konuşma yapan Baro Başkanı Avukat Kamil Altan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ardından konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, “Bartın'da büyük sıkıntı olan Adalet Sarayı ile ilgili Bartın belediyesi olarak çalışmaya hazırız. Üzerimize düşen ne varsa kanunlar çerçevesinde yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra ki arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

Avukatlarımızın sorunlarını dinliyoruz, onların sorunlarına çözüm arıyoruz” diyerek genel kurulun hayarlı olmasını diledi. AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada, kendisinn de avukat olduğunu hatırlatırken “Avukatlık mesleği gerçekten önemli bir meslek. 13 yıl Avukatlık meslek hayatımın ardından milletvekilliğine atıldıktan sonra biraz avukatlık mesleğine uzak kaldım. Genel kurul ile bu hasreti gideriyoruz. Savunma makamı, yargının en önemli ayaklarından bir tanesidir. Bundan dolayı barolarımız önemli bir sivil toplum örgütü ve avukatlık aynı zamanda da bir kamu hizmetidir" dedi. Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ise, en büyük sorun olarak, adliye binasının bulunmamasını gösterdi. Yılmaz, şöyle konuştu:

“En önemli sorunlarımızdan biri adliye sarayımızın yeni binası sorunudur. Maalesef sorun devam ediyor. Bartın'da mutlaka yer temini konusunda sorunlarla karşılaşıyoruz. İşi hallettik derken bu sefer Adalet Bakanlığına takıldık. Adalet Bakanlığı “binayı yapalım ama ben muhteşem bir bina yapacağım, çok para harcayacağım” diyor. Maalesef halen daha bir arsa bulamadık. Daha önceden bir yer bulduk ama sivil toplum örgütleri buna tepki gösterdi. Buradaki kamuoyunu kolay, kolay ikna edemedik. Bakanlık 15 dönümlük yer istiyor. Ama biz 12 dönümlük yeri bulduk. Buna da sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Bartın'da yerler çok değerli. Valimizden, vekillerimizden ve belediye başkanımızdan yer konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. İnşallah bu işi başarırız. Bütün illerimizde yer bulunuyor. Ama Bartın'da yer bulunmuyor. İstanbul gibi bir yerde Çağlayan'da Kartal'da Adliye Sarayı yapılacak yer bulunuyor ama Bartın'da bulunmuyor.Bu konuda 5-6 yıldır yer bulunamıyor” dedi
Kongrenin sonunda 65 üyenin oy kullandığı seçimde, Avukat Kamil Altan yeniden Baro Başkanı seçildi.



İHA