BAŞÖRTÜLÜ avukatları duruşmalara almamakta direnen Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ, Türkiye Barolar Birliği'nden de istediği yanıtı alamadı. Karadağ bir süre önce TBB'ye başvurarak, Meslek Kuralları 20. maddedeki 'başı açık' ibaresinin yürütmesini durdurma kararından sonra avukatların mahkemelerde başı açık görev yapıp yapamayacakları konusunda farklı uygulamalar ortaya çıktığını savundu.

DİSİPLİN CEZASI BOZULDU
Karadağ'ın başvurusu üzerine TBB, Başkan Metin Feyzioğlu imzasıyla verdiği yanıtta, Danıştay 8. Dairesi'nin TBB Meslek Kuralları'nda bulunan ve avukatların mahkemelerde başı açık görev yapacaklarına ilişkin maddesindeki 'başı açık' ibaresinin yürütmesini durdurduğu hatırlatıldı. TBB'nin, bu karara itirazın da reddedildiği belirtilen yanıtta, Ankara Barosu'nun 58. Olağan Genel Kurulu'nda başı kapalı oy kullanan avukatlar hakkındaki disiplin cezasının da bozulduğu belirtildi. Cevapta,     "İdari Yargılama Usulü Yasası'nın 28'inci maddesinin emredici hükmü gereği olarak söz konusu yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda işlem oluşturulmaktadır" denildi.

KARARA RAĞMEN DİRENDİ
ANKARA Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtülü girdiği gerekçesiyle Hakim Mustafa Karadağ tarafından duruşmaya alınmayan avukat Tuğba Arslan, geçtiğimiz sene (14 Aralık 2013) HSYK ardından olayı Adalet Bakanlığı'na da taşımıştı. Avukat Arslan duruşma esnasında "Danıştay tarafından bu kararın bozulduğunu ve böylece avukatların duruşmaya başörtüyle girmelerinde hiçbir engelleyici hükmün bulunmadığını belirttim ancak Hakim Karadağ, beni duruşmaya vekil olarak kabul etmedi” diye konuştu.