Aydın, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, avukatların, Türkiye'nin hem hukuki hem de diğer alanlardaki sorunlarına ciddi katkılar sağlayabileceğine yürekten inandığını belirterek, ''Bu katkının sağlanmasında da Kayseri Baromuzun bayrağı öncekinden çok daha ötelere taşıyacağına inanıyorum. Biz de HSYK'da görev yapan bir avukat olarak elimizden geldiği kadar baromuza, meslektaşlarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Adliyeyi bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Aydın, ''Avukatı, hakimi, savcısı, kalem personeli hatta mekanlarıyla birlikte değerlendirmek lazım. Kayseri için çok önemli olduğuna inandığımız Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi konusu var. Yasal anlamda kesinleşti. Bina sorunu var. Türkiye'deki diğer bölge adliye mahkemeleri ile birlikte Kayseri Bölge Adliye Mahkememiz de binası biter bitmez hizmete girecek. Adalet Bakanlığı binaları hizmete açtığında, HSYK olarak bölge adliye mahkemelerine hakim, savcı ve diğer görevlilerin atamasını yapmış olacağız'' dedi.

Bölge adliye mahkemesinin Kayseri'de faaliyete başlamasının ardından meslektaşlarının Adana'ya veya başka bir yere gitmek zorunda kalmaksızın temyiz incelemelerini Kayseri'de yapabileceklerini belirten Aydın, ''İnşallah Kayseri'mize hem mesleki anlamda hem de iktisadi ve sosyal anlamda çok güzel katkılar sağlayacağını ümit ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Adliye binalarının yapımının tamamen Adalet Bakanlığı'na ait bir konu olduğunu ifade eden Ali Aydın, ''Bakanlık hiçbir maddi katkı sağlamadan Kayseri'nin imkanlarıyla bölge adliye mahkemesi yapılıp teslim edilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Kayseri Baro Başkanı Konaç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konaç, Aydın'ın bundan sonraki süreçte gerek meslek adına gerekse Avukatlık Kanunu ile ilgili çalışmalara önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.




AA