Bursa Barosu yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Bursa Adliye girişinde yapılan seçime Bursa Barosu'na kayıtlı avukatlar büyük ilgi gösterdi.
Anadolu'da kurulmuş en eski baro olan 104 yaşındaki Bursa Barosu, bugün olağan genel kurulunda seçimleri yapıyor. İki listenin katıldığı seçimlerde Bursa Barosu 'Değişim Grubu' Başkan Adayı ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ile 'Öncü Hukuk Platformu' Başkan Adayı Ekrem Demiröz başkanlık için yarışıyor.

Toplam 2 bin 29 avukatın oy kullanacağı seçimkler sabah 09.00'da başladı. 5 sandıkta avukatlar oylarını kullanırken, saat 17.00'a kadar devam edecek seçimlerin sonuçlarının saat 19.00 sularında açıklanması bekleniyor. Toplam bin 140 avukatın katıldığı dün gerçekleşen genel kurulun ardından bu gün ise avukatlar yeni başkanın seçmek için yeniden sandık başına gitti. Büyük bir ilginin yaşandığı seçimlerde bazı avukatlar ise kundaktaki çocukları ile birlikte oy kullanmaya geldi.

"YENİ ANAYASANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Bursa Barosu Değişim Grubu Başkan Adayı ve Bursa Barosu Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, yeniden seçilmesi halinde yeni anayasanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Biz Bursa'da Değişim Grubu olarak yola çıktık, iki yıla yakın baro başkanlığı döneminde ciddi değişimler yaptık. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. Biz daima Bursa Barosu ve Değişim Grubu olarak insan hakkından, hukukun üstünlüğünden, temel hak ve hürriyetler ile demokrasiden yana olduk ve bu davranışlarımız deva edecek." dedi.

Zekeriya Birkan, yeni dönemde hukukun üstünlüğüne dair çalışmalarının yanında, en önemli gündemlerinin yeni bir anayasa olduğunu belirterek, "Yeni bir anayasa yapılmadan Türkiye'nin demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Artık darbecilerin yaptığı bu anayasanın bir an önce yürürlükten kalkması lazım. Bu yüzden Bursa Barosu olarak meclisimizde bunun için ısrarcı olacağız. Ayrıca Bursa yerelinde ise Bursa'da ki en önemli sorun olan yeni Adliye binasının bitirilmesi içinde takipçi olacağız." şeklinde konuştu.

"Bursa BAROSUNU YENİDEN ESKİ GÜCÜNÜ KAVUŞTURACAĞIZ"

'Öncü Hukuk Platformu' Başkan Adayı Ekrem Demiröz ise, Bursa Barosunda son derce düzeyli, sayı ve sevgi dolu bir seçim olduğunu belirterek, "Biz Bayram gibi görüyoruz seçimlerimizi. seçimin sonuçları ve sonrası için artık bir şey söyleyemem. Artık söz sırası avukat arkadaşlarımızda, Genel kurulun takdiri ne ise o seçilecek ve yeni bir dönem başlayacak. Bizim seçilmemiz halinde Bursa Barosunu yitirdiği eski gücüne kavuşurmak başta olmak üzere, baskı grubu kimliğini yükseltmek, Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara, haksızlıklara ve yargının yitirdiği tarafsızlık ve bağımsızlığına yönelik taleplerimizi yüksek sesle isteyeceğiz." şeklinde değerendirmede bulundu.

Yaklaşık 810 civarında avukat seçmenin öncü oyları ile seçime aday olduklarını belirten Ekrem Demiröz, ayrıca Bursa için ise kentin korunması ve haksız uygulamaların engellenmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.


Cihan