Bursa Barosu'nda seçim maratonu başladı. 14 Ekim'deki seçim öncesi oluşturulan Önce Hukuk Platformu'nun adayı Ekrem Demiröz adaylığını açıkladı.

Kongre öncesi ilk adaylığını açıklayan Ekrem Demiröz oldu. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte adliye bahçesinde açıklama yapan Avukat Demiröz, demokratik ülkelerdeki temsili demokrasilerin yerlerini katılımcı demokrasilere bırakarak, halka rağmen yapılan siyaset anlayışını ve sivil toplum yapılanmalarının sorguladığını söyledi. Hedeflerinin cumhuriyet kazanımlarını korumak, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile yargının kurucu unsurlarından olan savunma mesleğini olması gereken yere taşımak olduğunu ifade eden Demiröz, "Baromuzun cumhuriyetçi ve demokrat avukatları, tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde sağduyu örneği göstererek, hukukun üstün değerlerini savunmak için bir araya gelmiş, yüksek katılım, şeffaf bir süreç ve özgür iradeyle başarılı bir önseçim gerçekleştirmişlerdir" diye konuştu.

Birlikte attıkları bu adamın Bursa Barosu'nda yeni süreç ve yeni bir dönemi başlatacağını ifade eden Demiröz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birliğimizden doğan güç, savunma mesleğine yönelik kuşatmaları kıracak, hem baskı grubu kimliğimizi, hem de meslek örgütü kimliğimizi yeniden oluşturacaktır. Sonuç olarak, sürecin ilk etabı olan ön seçim başarıyla tamamlandı. Şimdi tüm gücümüzle ekim ayında yapılacak olan genel kurula hazırlanıyoruz. Bu değişimin sonuçlarını meslektaşlarımıza anlatacak, onların desteğini isteyeceğiz".

Geçtiğimiz günlerde yapılan ön seçimde 6 adayın arasından en yüksek oyu olarak adaylığını duyuran Ekrem Demiröz'ün yönetim kurulu adayları ise şu isimlerden oluşuyor.

Ekrem Şener, Atila Atik, Cemile Akarsu, Neslihan Aktosun, Serap Demir, Onur Yavuz, Mefharet Öztürk, Hulusi Tığlıoğlu, İsmail Metin ve Ünal Rubacı. Disiplin Kurulu'nda Tayfun Gündoğdu, Serap Akkul, Fettah Mutlu, Selma Şamatacı ve Emin Yenice, Denetleme Kurulu'nda ise Esin Yaşbey, Namık Çamurcuoğlu ve Serkan Silacı bulunuyor.


İHA