İstanbul Barosu Genel Kurulu 13-14 ekim 2012 tarihinde Kasımpaşa Sütlücedeki Haliç Kongre Merkezinde yapılacak, Seçime girmesi beklenen dört gruptan 2.sinini de başkan adayı belli oldu. Av.Filiz Kerestecioğlu Çağdaş Avukatlar Grubunun başkan adayı…

Daha önce Hukukun Üstünlüğü Platformu başkan adayı Av.Rıza Saka aday olmuştu.

Önce ilke adını taklit ederek seçime giren ve 5980 oyla seçilen avukatlık yapmayan ümit kocasakal bu seferde aday olacak mı henüz bir açıklama yapmadı, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu 4500 oy almıştı geçen dönem başkan adayı Av.Muammer Aydın 15 eylülde Şişhane’de, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi yapılacak ön seçimde aday olduğunu açıklamıştı.
 
Avukat Filiz Kerestecioğlu hakkında ekşi sözlükten….
 
“14725 sicil numarası ile avukatlık yapmaktadır. meslek hayatının dışında, çeşitli oluşumlarda;özellikle hukuk dergilerinde ve sivil toplum kuruluşlarından aktif olarak çalışmıştır.
 niyazi öktem bir yazısında kendisinden, prof. dr. fatmagül berktay ile söyleşi yapma cesaretini gösterdiği için “feminist” diye söz eder.
 
sabahat tuncel için yapılan destek treni girişiminede katkıda bulunmuştur.
 
Türkiye kadın hareketinin en önemli avukatlarından biri ve şimdi istanbul barosu başkanlığı için çag, kav, öhp’nin ortak başkan adayı.”



gencbaro.org