Kartal Adliyesi faaliyete geçene  kadar Avrupa’nın  en büyük  adliyesi ünvanını koruyacak olan İstanbul Adalet Sarayı’nda İcra Daireleri kendilerine ayrılan odalara sığamıyor.

Gün geçtikçe yoğunlaşan icra dairelerine,  dosya paylaşımı tevzii sistemi ile eşit olarak yapılmaya çalışılmaktadır. İcra Dairelerine yetersiz alanlar ayrılması  

Adliyelerin Çağlayan Adalet Sarayında birleştirilmesi ile, İstanbul Sultanahmet adliyesindeki  17  icra dairesi, Sarıyer Adliyesi’ndeki  1  icra dairesi, Fatih Adliyesi’ndeki   3  icra dairesi, Şişli Adliyesi’ndeki   8 icra dairesi, Eyüp Adliyesi’ndeki   3   icra dairesi; Beyoğlu Adliyesi’ndeki  5  icra dairesi Çağlayan Adliyesi’nde birleşti.  Çağlayan’da 37 icra dairesi bir araya gelmiş oldu.

İcra dairelerine ayrılan odaların küçük ve yetersiz olması, daha ilk aydan dosyaların dolaplara sığmamasına neden oldu?  

Bu işe çözüm olarak bazı icra daireleri, Adliye’nin otopark kısmına dolaplar koyarak, daireye  sığmayan dosyalarını buraya koymaya başladılar.

İcra dairelerindeki kablo ve bilgisayar sistemleri nin yetersizliği üstüne böyle bir gelişme, durumu gören avukatları ve vatandaşı  kaygıya ve düşünceye sevk etmektedir.

hukukihaber.net’in görüştüğü avukatlar; İcra Daireleri’nin, “takip harcı, tahsil harcı, cezaevi harcı tahsilatları ile belki de bu adliye’de devletin kasasına en çok parayı sokan birim olduğunu” söyleyerek; İcra dairelerinin bu sahipsiz görüntüsünün bir an önce düzeltilmesini talep ettiler.

Bazı avukatlar ise;
 “Toz pempe dosyalar her yanı kaplamış Adalet Sarayı’nın her yanı toz pembe, ne güzel!”,
 “Yakında diğer adliyelerde yaşananlar gibi “DOSYA KONTEYNERLERİNİ” görmeye başlarız!”, 
“Yandaki parka adliyenin müştemilatlarının yapılması için şimdiden kolları sıvamak lazım. İmar planlarında yeşil alan görünen bu park pembe alana dönüştürülsün. Adaletin rengine…”,
"Yine yeşillendi finduk dallari, yeşillendi yine finduk dallari, finduk dallari yine yeşillendi, yine finduk dallari yeşillendi, ZATEN HEP YEŞİLDİ FİNDUK DALLARİ"  
şeklinde espriler yaparak cevap verdiler.  www.hukukihaber.net