ÇÜ bünyesinde 2007 yılında kurulan ve son 5 yıldan bu yana 'vekaleten' yönetilen Hukuk Fakültesi'nde dekanlık sorunu çözüldü. Yök, 15 Kasım 2012 tarihindeki toplantıda ÇÜ Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevine Prof. Dr. Mustafa Çeker'i atadı. Yeni görevine başlayan Çeker, genel bir durum değerlendirmesinde bulunup, gelecek açısından önemli mesajlar verdi.

ÇÜ Hukuk Fakültesi'nin üniversite sınavlarında yapılan tercihlere göre taban puanlar itibarıyla 15. sırada yer aldığına işaret eden Çeker, fakülteyi kısa sürede daha iyi noktalara ulaştırmak için yoğun çaba harcayacaklarını vurguladı. Hukuk öğreniminin sadece teorik derslerle sınırlı olmayacağının altını çizen Çeker, aynı zamanda öğrencilerin hitabet, beden dili, çapraz sorgu ve etkili iletişim teknikleri gibi alanlarda yetiştirildiğini anlattı.

'Asistan Öğrenci Programı (AÖP)', 'Yeni Anayasa' ve 'Tüketici Hakları' gibi konularda oluşturdukları çalışma grupları oluşturacaklarını dile getiren Çeker, bunun yanında öğrencilerin yabancı dil bilgilerini geliştirmek amacıyla her yarı yılda verilen İngilizce ve Almanca hukuk dersleri ile birlikte hukuk alanındaki önemli kurumları yerinde görmek üzere Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, Tbmm ve HSYK'ya ziyaretler gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

MUSTAFA ÇEKER KİMDİR?

1966 yılında Mersin'de doğan Prof. Dr. Mustafa Çeker, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1983 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Çeker, yüksek lisansını 1993 yılında Ankara Üniversitesi'nde tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi'nden özel hukuk alanında doktor unvanı alan Çeker, doçentlik unvanını da Üniversitelerarası Kurul tarafından 2005 yılında aldı. Mustafa Çeker'in, 'Ticaret Hukuku'na ilişkin olarak yayımlanmış 10 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.