Hüseyin Karakullukçu'nun, 15 Haziran'da, yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığı için yapılan seçimler sonuçlandı.
 
Seçimlerin öğleden sonraki oturumunda, tek aday olan Güngör, üyelerin 80'inin oyunu alarak Danıştay Başkanı oldu.
 
Üyeler, Danıştay Başkanı seçilmesinin ardından, Güngör ile tek tek tokalaşak tebriklerini iletti.
 
Güngör, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Genel Kurulu'muzun sevgili üyelerine, kıymetli meslektaşlarıma güven ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kurumumuz için ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
Güngör'ün özgeçmişi
 
Zerrin Güngör, 20 Mart 1955'te Kırşehir'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden 1976 yılında mezun olan Güngör, Maliye Bakanlığı Vergiler Temyiz Komisyonu Raportörlüğü, Bolu ve Ankara Vergi Mahkemesi üyeliği görevlerinde bulundu.
 
Güngör, 1985 yılında Danıştay Tetkik Hakimi, 1999'da Danıştay Savcılığına atandı. Danıştay Üyeliğine 12 Haziran 2008'de seçilen Güngör, 12 Haziran 2012'den bu yana Danıştay Başkanvekilliği görevini yürütüyordu. Zerrin Güngör, evli ve iki çocuk annesi. (AA)


'Erkler buluşması' artık 'erkekler buluşması' olmayacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül her yeni yılın ilk günlerinde, demokrasinin üç ana unsuru, yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarını bir "zirve yemeğinde" biraraya getirir.

Yemekte, yasamayı temsilen TBMM Başkanı, yürütmeyi temsilen Başbakan ve yargıyı temsilen de Anayasa Mahkemesi Başkanı, Danıştay, Yargıtay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanları yer alır.
Fakat nüfusunun yüzde 50'sini kadınların oluşturduğu Türkiye'de demokrasinin üç erkinin en yüksek temsilcilerinin tümünün erkek olması nedeniyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki bu zirveler, "erkler buluşması" değil, adeta bir "erkekler buluşması" şeklinde gerçekleşir.
Ancak bu tablo artık değişiyor; Çünkü Danıştay'ın başkanlığına bir kadın seçildi;
Danıştay Genel Kurulu bugün yaptığı seçimde, tek aday olan Zerrin Güngör’ü 80 oyla yeni başkan seçti.
Danıştay’da Hüseyin Karakullukçu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuk için üyeler daha önce 3 kez bir araya gelmelerine rağmen seçim yapamamıştı.
 


O FOTOĞRAFTA BİR DE KADIN OLACAK
 
Cumhurbaşkanı'nın 2013 Ocak ayının ilk günlerinde verdiği zirve yemeğine (gelenekselleşen yemeğe) Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile Uyuşmazlık Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi başkanları yer almıştı.

Danıştay Başkanlığı'na Zerrin Güngör'ün seçilmesiyle, 2014 yılının başında artık genelenekselleşen Cumhurbaşkanı Gül'ün evsahipliğindeki "zirve yemeğinde" artık kadınlar da Danıştay Başkanı tarafından temsil edilecek. (Hürriyet)