Denizli Barosu'nun Olağan Genel Kurulu, 13 ve 14 Ekim'de yapılacak, başkanlık için üç isim yarışacak. 

Başkan adaylarından Avukat Halil Sarı'nın Seçim Beyannamesi şöyle;

DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİN MESLEKTE  BİRLİK VE DAYANIŞMA

Sevgili Meslektaşım;
                 

Baromuzun olağan genel kurulunu yapacak olmanın heyecan ve coşkusu içerisindeyiz. İnanıyoruz ki; Genel Kurulumuz bir demokrasi şöleni olacak. Genel kurullar meslek örgütümüze güç kazandırır, meslektaşlarımızı meslek örgütüyle bütünleştirir, mesleğimizin ve meslek örgütümüzün güçlenmesi için  her zaman yenilenme ve dinamizm kazanmaya fırsat oluşturur.
                 

 Deneyimlerimiz ve vizyonumuz ile sorunlarımızı ve çözüm yollarını biliyoruz. Daha da önemlisi meslekte birlik ve dayanışma ile değişim ve gelişimi sağlayacak kararlılığa sahibiz. Sorunları çözen çözüm yolundaki birliktelik ve çözüm için mücadele verecek yorulmak ve yılmak bilmeyen iradedir. Biz meslek örgütümüze hizmet etmek isteyen aday  arkadaşlarımla birlikte baronun vicdanı olacak, her zaman ortak akılla hareket edeceğiz. Memleket meselelerinde, milli konularda, hukuk devletinin tesisinde, toplumumuzun her bir ferdinin adalete daha iyi erişiminde, kent gündeminin belirlenmesinde elbette duyarlı, etkin ve belirleyici  olacağız. Milli mutabakatlarımızı, ulusal değerlerimizi hep siyasetin üzerinde tutup asla siyasi rant aracı haline getirmeyeceğiz. Herhangi bir siyasi görüşün temsilcisi, birilerinin bir kısım siyasi makamlara gelmesinin aracısı olmayacağız. Baromuzdaki görevlerimizi siyasi veya ticari rant aracı olarak kullanmayacağız. Her şeyden önce meslektaşımızın ve mesleğimizin menfaatlerinin savunucusu olup, her yerde meslektaşımız için masaya yumruğumuzu vuracağız. Görmezden gelen veya birilerinin hatırı için birilerini idare eden olmadığımız gibi mesleki menfaatlerimizin  mücadelecisi ve takipçisi olacağız. 
                         

Hiçbir meslektaşımız kendisini yalnız hissetmediği gibi her sıkıntısında, acısında ve sevincinde güçlü kurumsal kimliğiyle  Denizli Barosu’nu her an her meslektaşımız yanında bulacak.
                       

BİZİ BİR ARAYA GETİREN, BİZİ BİRLEŞTİREN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ HEPİMİZİN AVUKAT OLMASIDIR. MESLEK ÖRGÜTÜMÜZÜN EN BÜYÜK  GAYESİ  AVUKATIN SAYGINLIĞI VE KAZANIMLARI OLMALIDIR. ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZ HEDEF AVUKAT MESLEKTAŞIMIZ, MESLEĞİNİ İCRA EDERKEN NASIL EN İYİ KOŞULLARDA MESLEĞİNİ İCRA EDEBİLİR VE İCRA ETTİĞİNİN KARŞILIĞINI EN İYİ ŞEKİLDE NASIL ALABİLİR OLMALIDIR.

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN DERDİ DE BU YOLDAKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI OLMALIDIR. Biz biliyoruz ki avukat mesleğini halkımızın adalete daha iyi erişimi için yapmaktadır, aslında avukatın önüne konan engel vatandaşın hakkının armasına ve almasının önüne konan engeldir. HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT VAZGEÇİLMEZDİR.
                   

Adil bir yargılamaya,  hukuk devletine  her zaman herkesin ihtiyacı vardır. Barolar   hukuk devletinin  sigortasıdır. Savunma mesleğini icra eden avukatlar yargılamanın kurucu unsurudur.          
                     

Yargılamada hakimliğin ve savcılığın kaynağı en az beş yıl fiilen avukatlık yapan meslektaşlarımız olmalıdır.
                     

Meslektaşlarımızın mesai ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri için Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ndeki bedelin Baro’ya yatırılması ve bunun karşılığında alınacak makbuzun yine Baroca düzenlenecek vekaletnamenin düzenlenebilmesinin ön şartı olmasını belirleyen yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
                 

CMK Ücret Tarifesi,  Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinden aşağıda olmamalı denk olmalıdır.
             

 Avukatlık mesleki faaliyet alanına giren ancak avukatlar dışında mali müşavir, noter v.b. meslek gruplarının gerçekleştirdiği faaliyet alanlarının avukatlarca icra edilmesini sağlayıcı yasal, idari v.b. düzenlemeler yapılmalıdır. 
               

 Avukatlık Kanunu’ndan  kaynaklanan şirket, kooperatif v.b. kuruluşların hukuki danışmanlık hizmetleri alanındaki haklarımızın takipçisi olacağız.
                 

Avukatlık mesleğinin dar faaliyet alanlarından çıkartılıp, kazanımların artmasını sağlayıcı sağlık hukuku, vergi hukuku, spor hukuku, enerji hukuku, rekabet hukuku, ihale hukuku v.b. alanlarda kongre, panel v.b. çalışmalar yapılmalı, hatta bu çalışmalar Sanayi Odası, Ticaret Odası, Tabipler Odası v.b. kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılarak diğer hizmet sektörlerindeki hemşehrilerimizin Denizli avukatından hizmet almasını sağlayıcı ortak faaliyetler gerçekleştirilmelidir. 
                 

Avukatın her türlü bilgi ve belgeye ulaşması kolaylaştırılıp, bu konudaki engelleyici düzenlemelerin değiştirilmesi için uğraşılmalıdır.
                 

Kamuda görev yapan meslektaşlarımızın çalışırken  mali ve sosyal haklarının çalışan hakim ve savcılarınkine denk hale getirilmesi, yine  tüm avukat meslektaşlarımızın ekmelilik koşullarının hakim ve savcıların emeklilik koşulları ile denk hale gelmesini sağlayıcı düzenlemeler yapılmalıdır. Diğer yandan kamu avukatlarının baro aidatlarının tamamının kurumlarınca ödenmesi ve baroya kayıt zorunluluğu getirilerek meslektaşlar arası bütünleşme sağlanmalıdır. Avukatın mesleğinden ve toplumdaki temsil görevinden kaynaklanan sosyal statüsüne uygun  sosyal güvenlik, emeklilik v.b. haklar tanındığı gibi örneğin 10 yıl avukatlık yapmış meslektaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gibi  düzenlemeler de derhal yapılmalıdır. 
               

 Arabuluculuk Yasası, Çek Yasası ve  İcra İflas Kanunu v.b. konulardaki avukatlık mesleğinin yapılmasını ve vatandaşın hakkını almasını engelleyen hatta mafya v.b. oluşumların güçlenmesine neden olabilecek düzenlemelerden derhal vazgeçilmeli, adaletin yerini bulacağı, adil yargılamayı, avukatın yargılamanın kurucu unsuru olduğunu gösteren ve güçlendiren düzenlemeler yapılmalıdır.
               

 Denizli Adliyesi maalesef geçmiş 8 yılda yetersiz hale gelmiş ve adliye koridorlarında yürümeyi imkansız hale getiren bir yapılaşmaya gidilmiştir. Adliyenin mimari projesine de aykırı olan yapılaşmadan vazgeçilip, Denizli Adliyesi otopark alanında planlanan ek adliye binasının yapımına bir an önce başlanılmalı ve tamamlanması sağlanmalıdır.
                 

Denizli’de bölge adliye mahkemesinin kurulması için sonuna kadar çaba sarf edilmelidir.
                 

Baromuzun arsası üzerinde, Denizli Barosu’na yaraşır şekilde,  gerek T.B.B.’den gerekse yap-işlet-devret modeliyle elde edeceğimiz kaynaktan ve avukat arkadaşlarımıza herhangi bir yük getirmeden yapacağımız Baromuz binası, otoparkı, idari hizmet alanları ve sosyal tesisleri ile tüm Türkiye’mize örnek olacak bir bina olacaktır.  
                     

Baro meclisi kurularak Baromuzda gerçekten demokratik bir ortamın oluşması, ortak aklın belirlenip ortak iradenin hakim kılınması, dayatmadan uzak durulması, meslektaşlarımız ile meslek örgütümüzün bütünleşmesi, meslektaşlarımızın katılımı ve meslekte birlik ve dayanışma sağlanacak.Baro meclisinde oluşacak ve baro organ ve komisyonlarına güç verecek yapılanma ile her yaştan ve  her düşünceden  meslektaşımızın bir araya gelmesi sağlandığı gibi, özellikle Baro staj komisyonu faaliyetlerinde ve baro dergisinin hazırlanmasında baro meclisinde oluşan katılım ve enerjiden yaralanılacak.      
                       

Deneyimimiz ve vizyonumuzla, birliktelik ve dayanışmamızla, mesleğimizi ve meslektaşımızı yüceltmek ve yükseltmek için, sorun değil çözüm üreten bir anlayışla,seçkinci olmayan samimiyetçi bir yaklaşımla, değişim ve gelişim için, bugünden daha  güzel yarınlar için onurlu göreve talibiz.(hukukihaber.net)