(SNA) Kopenhag İcra mahkemesinde görülen velayet davası aile faciası ile son buldu.

Mahkemenin başladığı saatlerde bir kişi çantasından çıkartmış olduğu tüfekle, velayet davasına bakan avukatı tüfekle ateş ederek öldürüp, çocuğun babasını da ağır bir şekilde yaraladı.

Basına olayla ilgili açıklama yapan yetkili Baş Yargıç Soren Axelsen ; "Olay yerinde bulunan Kopenhag Şehir Mahkemesi sekreteri Stig Norskov Jensen'in ifadesine göre, 3 yaşındaki çocuğun velayet davasında, vekalet sahibi çocuğun dedesi, babası ve babanın avukatı bu gün duruşmaya geldi.

Davanin başladığı sırada ilgili çocuğun dedesi çantadan çikartmış olduğu av tüfeğini ateşleyerek, önce dava avukatını duruşma salonunda öldürdü.

Tüfeğini tekrar ateşleyen zanlının, çocuğun 31 yaşındaki babasınıda ağır yaralayarak, salondan dışarı kaçtığını belirtti.

Baş Yargıç Axelsen, velayet davalarında ilk defa böyle üzücü bir olayla karşılaştıklarını, bu tarz davaların sonucunda aileler daha güçlü duygularla birbirlerine bağlanırken, ne yazik ki bu davada tasvip etmediğimiz üzücü dramla karşı karşıya kaldık" dedi.

Olay mahalline sevk edilen polis özel harekat ekipleri tarafindan yakalanan 67 yaşındaki zanlı, ifadesi alınarak cezaevine sevk edildi.