Ergenekon sanıklarından Oktay Yıldırım'ın avukatlığını yapan Ahmet Ülger, Bakır-köy'deki evinin giriş merdivenlerinde ölü bulundu.

Cesedi, incelemenin ardından Adli Tıp morguna kaldırılırken, avukatın ağabeyi Mehmet Ülger İşbitiren, savcının olayı şüpheli bularak soruşturma başlattığını söyledi. Ağabeyinin verdiği bilgilere göre avukat Ülger, önceki gece Unkapanı'nda müdavimi olduğu nargileciye gitti. Gece saat 02.30 sularında ise oturduğu apartmanın karşı kaldırımına aracını park etti. Bu gelişmeler, evin yanındaki bir şirketin güvenlik kamerası kayıtlarında yer alıyor. Avukatın cesedinin olduğu yer ise kameranın çekemeyeceği kör noktada bulunuyor. Ahmet Ülger, 2005'te Ergenekon sanığı Avukat Kemal Kerinçsiz ile birlikte Büyük Hukukçular Derneği'ni kurmuştu. Ancak bir yıl sonra Kerinç- siz'le tartışarak dernekten istifa etmişti.

Ülger ile birlikte, Ergenekon'da adı geçen Avukat Hanefi Altaş ve Avukat Levent Temiz de Büyük Hukukçular Derneği'nden ayrılmıştı. Ahmet Ülger dernekten ayrılırken, "Derneğin başkanı olan Kemal Kerinçsiz bizden habersiz bazı davalar açtı. Biz bundan rahatsız olduk. Bizimle bu konularda istişare etmedi. Bir de derneğe tanımadık şahıslar gelip gidiyordu. Bu nedenlerle 2006 yılında 5 avukat arkadaş ile birlikte dernekten ayrıldık" demişti.

Ağabeyinin verdiği bilgilere göre Ülger, önceki gece Unkapanı'nda müdavimi olduğu nargileciye gitti. Bakırköy'deki evinin hemen yanında bulunan servis şirketinin güvenlik kamerası kayıtlarına göre İşbitiren gece saat 02.30 sularında aracıyla evinin bulunduğu sokağa geldi. Oturduğu apartmanın karşı kaldırımına arabasını park ederek evine yöneldi. Kamera kayıtlarında bundan sonrası yok. Avukatın cesedinin bulunduğu nokta kameraya göre kör nokta. Ülger'in cesedi sabah saat 05.30'da apartmanın hemen girişinde merdivenlerin önünde bulundu. Kardeşinin herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söyleyen ağabeyi Mehmet Ülger İşbitiren, "Sadece nargile alışkanlığı vardı. Takip ettiği davalara hazırlanıyordu. Savcı, incelenmesini uygun görerek cesedi Adli Tıp'a gönderdi." ifadelerinde bulundu. Ahmet Ülger gazeteci Metin Göktepe cinayeti davasında da sanık polislerin avukatlığını yapmıştı. Ergenekon davası sanığı Behiç Gürcihan, kendisine ait bir internet sitesinde yazdığı bir yazısında Ülger ve Kerinçsiz arasındaki gerginliği şöyle anlatmıştı: "Bu toplantıda Ülger, Kerinçsiz'i doğrudan hedef alan ve içinde "çakallar kurt postuna bürünseler de çakaldırlar" şeklinde ifadeler yer alan ağır bir metni okuyup, toplantıdan ayrıldı. Daha sonra Oktay Yıldırım ile Kemal Kerinçsiz arasında gergin bir diyalog yaşandı."