Hakan Canduran, Türk Hukuk Kurumu’nda düzenlediği basın toplantısında, görev süresi boyunca meslektaşlarının gerek mesleki faaliyetlerini sürdürürken gerekse adliyelerde yaşadıkları sorunları aşma konusunda birçok çözümü hayata geçirdiklerini belirtti.

Bir önceki seçim döneminde vadettiklerini gerçekleştirdiğini anlatan Canduran, "Ankara Barosu’nu, her meslektaşımızın kendisinden bir şey gördüğü, kendisine ait saydığı ve yanında hissettiği bir yapıya kavuşturduk. Baro görevlerinin birer makam değil hizmet aracı olduğunu hiç unutmadık. Meslektaşlarımız arasında ayrım gözetmedik" dedi.

Üyesi ve son iki yıldır dönem başkanı olduğu Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun da 2014 yılında grubun yaşadığı bölünme sonucu zayıfladığını belirten Canduran, şöyle konuştu:

"Bu durum, Ankara Barosu yönetiminde ikinci bir kez görev yapma düşüncesinde olmayan bizleri önemli bir yol ayrımına getirmiş durumdadır. Yaşadığımız günler, bize bu kapsamda tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Bugün bir olmak, birlik olmak zorunluluğu her zamankinden daha fazla hissedilmektedir. Bu çerçevede toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle, bugünü değil yarını kurtarmak ve tarihsel bir sorumluluğu yerine getirmek için, yeniden güçlü Demokratik Sol Avukatlar Grubu, yeniden güçlü Ankara Barosu oluşturmak için Demokratik Sol Avukatlar Grubu Ankara Barosu Başkan aday adaylığımı ilan ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım".