Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimi hakkında birim amiri tarafından "vasattır" şeklinde olumsuz ibareler içeren iki ayrı siciline karşı hakimin Adalet Bakanlığı aleyhinde açtığı iki ayrı davada ilgili hakimin önceki sicil amirlerince daha önce verilen üstün başarılı sicillerinde sonradan ani değişim olması için somut ve haklı nedenler davalı Adalet Bakanlığına sorulmuş olup hiç bir somut neden gösterilmediği gibi sadece sicil amirinin takdiri açıklamasının kamu yararı ve hizmet gereklerine uymadığından mahkemece sicilller hakkında iptal kararları verilmiş, Adalet Bakanlığının istinaf yoluna başvurmaları da reddedilmiştir.

Hakim iki ayrı sicilini mahkemeden iptal ettirmiş ve Adalet Bakanlığı hem idare mahkemesinde hem İstinaf Mahkemesinde davaları kaybetmiştir. Hiç bir sicil amiri emrindeki personele haksız yere soyut nedenlerle veya haksız yere iyi veya orta biçimindeki düşük sicil veremez. Hakim açtığı davayı kazanarak emsal nitelikteki kararı ortaya koydu.

İkinci karar Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı tarafından emrindeki hakim hakkında doldurduğu itibari terfi sicil fişindeki soyut bazı olumsuz ibarelerin iptali için açılan ve kazanılan idare mahkemesi kararıdır.

Üçüncü karar Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı tarafından emrindeki hakim hakkında doldurduğu itibari terfi sicil fişindeki soyut bazı olumsuz ibarelerin iptali için açılan ve kazanılan idare mahkemesi kararını onayan İstinaf Mahkemesine ait karardır.

Dördüncü karar Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı tarafından emrindeki hakim hakkında doldurduğu birinci sınıfa ayrılma sicil fişindeki soyut bazı olumsuz ibarelerin iptali için açılan ve kazanılan idare mahkemesi kararını onayan İstinaf Mahkemesine ait karardır.