HSYK, 25 Ekim 2010 tarihinde faaliyete geçmesinin ardından diğer hususlarla birlikte kimliklerde de kullanılmak üzere kurulun yeni logosunun belirlenmesine ilişkin çalışmalara başladı. Bu hususta tüm teşkilatın görüşü alınarak 6 Mart 2012 tarihi itibariyle logoya son hali verildi. Hakim-savcı kimlik kartlarına ilişkin yapılan tasarım doğrultusunda, kimlik kartlarında kullanılmak üzere yurt dışından hologram temin edildi. 1 Nisan itibarıyla adli ve idari yargı komisyon bazlı alfabetik sıraya göre kimlik kartlarının tanzimine ve kimlik kartlarının muhafazasında kullanılacak deri cüzdanların 26 Nisan'da teslimiyle kartlar ile deri cüzdanların teşkilata gönderilmesine başlanıldı.

HSYK, açıklamasında "Bu kapsamda şu ana kadar Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Akhisar, Alanya, Alaşehir, Amasya, Antalya, Ankara adliyesi ve mülhakatlarında görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile Adana ve Ankara Bölge İdare Mahkemelerinde görev yapan hakimlere ait hakim-savcı kimlik kartları ve deri cüzdanlar gönderilmiştir. Kimlik kartlarının tanziminin ve dağıtımının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır." dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni logosunu belirlemek amacıyla bir anket çalışması yapılmıştı. Anket sonucunda 8. logo en çok oyu almıştı. Gelen görüş ve öneriler doğrultusunda 8. logonun değişik türevleri üzerinden yeni bir anket çalışması yapılmıştı. İkinci ankette en çok oy alan 3. logo bin 748 oy alarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni logosu olarak kabul edilmişti.


Cihan