İşte savcı Menderes Arıcan'ın o paylaşımı;

"HSK 2. DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNE TEŞEKKÜR(!)"

"Değerli başkan ve üyeler; bu güne kadar sosyal medya üzerinden yazdığım bazı yazılar ve bu yazılara bağlı olarak hakkımda yapılan şikayet nedeniyle yapmış olduğunuz soruşturma sonrası tesis etmiş oldugunuz "uyarı cezası" niteliğindeki kararınızı bu gün itibariyle almış ve vakıf olmuş bulunmaktayım.

Öncelikle belirtmeliyim ki,

Bu yazılarımdan dolayı şahsımı bir kez değil, bin kez daha uyarsanız; ben o yazılarımın altına bir kez değil, bin kez daha imzamı atıyorum.

O yazılarım nedeniyle en ufak bir nedamet ve pişmanlık duymuş değilim. Yazdıklarımın ve fikirlerimin sonuna kadar da arkasındayım.

Belki verilebilecek en hafif cezayı şahsıma uygun gördüğünüz için sizlere teşekkür etmemi bekliyor da olabilirsiniz.

Evet, sizlere teşekkür ediyorum(!)

Ancak, verdiğiniz cezanın hafif niteliğinden dolayı teşekkür ediyor değilim. Tarihe şerh düştüğünüz ve kendimden sonraki nesile bırakabileceğim bu onur ve şeref belgesini bana bahşettiğiniz(!) için sizlere teşekkür ediyorum.

Bu karar beni korkuttu ve sindirdi mi?

Tabi ki hayır.

Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da, gördüğüm ve yapıldığına inandığım tüm hukuksuzluk ve haksızlıklara karşı, bir Cumhuriyet savcısı olarak sesimi çıkartmaya ve yükseltmeye devam edeceğimden en ufak şüpheniz olmasın.

Tıpkı dün olduğu gibi, bu günde sadece hak ve hukukun yanında yer almaya çalışarak, güç ve güçlünün yanında yer alma telaşı olmadan; makam, mevki ve ünvan kaygısı da duymadan bunu yapmaya devam edeceğim.

Çünkü ben, yüce önder Atatürk'ün kurduğu bu ülkenin Cumhuriyet savcısıyım. Her hangi bir camianın, siyasi düşüncenin, tarikatın veya cemaatin savcısı değilim. İlelebet payidar kalacak olan bu Cumhuriyetin ve ülkenin savcısıyım.

Bu ülkede yaşanan her hukuki veya hukuki olmayan vaka, tarihe birer şerh olarak kayıt edilmektedir. Bu günlere ilişkin tarihi süreç yazılırken, belki tarihe şerh düştüğünüz bu ve benzeri kararlar Türk yargısının bu günleri yazılırken tarihçilere ışık tutacaktır. Türk yargısı ve HSK'sının hangi koşul ve şartlarda görev yaptığını çok iyi anlatacaktır.

Kararınızınıza karşı yeniden inceleme talebinde bulunma hakkımın olduğu kararınızda belirtilmiş. Ancak, yeniden bir inceleme talebinde bulunmayacağım.

Zira, kararınıza karşı itiraz etmemin ve yeniden inceleme talebinde bulunmamın gereksiz bir zaman kaybı olacağını düşünüyorum.

Kaldi ki, şu anda bu yazılanların da bir kaç gün geçmeden, açık kimlik ve adresini yazma cesareti olmayan birileri tarafından sizlere iletileceğini düşünüyor ve tahmin ediyorum. Bu vesileyle kararınızla ilgili duygu ve düşüncelerimi de belki vakıf olabileceksiniz."

Selam ve saygılarımla.
Malatya Cumhuriyet Savcısı 
Menderes Arıcan