12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerinde bağımsız aday olan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Cengiz Topel Çiftcioğlu, sosyal paylaşım sitesi Youtube'a kendi imkanlarıyla çektiği videosunu yükleyerek, meslektaşlarından oy istedi.

19 Eylül 2014'de youtube'da "HSYK ADAYI CENGİZ TOPEL ÇİFTCiOĞLU" başlığıyla yayınlanan 7 dakika 37 saniyelik videoda Çiftcioğlu, 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçiminde bağımsız aday olduğunu, ancak zaman ve mekan darlığı nedeniyle tüm il ve ilçe adliyelerini ziyaret edemediğini belirterek, "Bu nedenle sizlere kendi imkanlarımla hazırlamış olduğum bu video kaydı yoluyla seslenme yöntemini seçtim" dedi. "2014 HSYK seçimlerinde bağımsız, tarafsız, hakimlik ve savcılık teminatını tam olarak hayata geçirme idealinde, hesap verebilir, insanı önceleyen, liyakati ve ehliyeti esas alan, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkelerine göre çalışan, adil ve çoğulcu bir HSYK'nın oluşması için sorumluluk üstlenebilmek amacıyla aday oldum" diyen Çiftcioğlu, "Seçim sürecinin tüm adaylar bakımından eşit koşullarda yürütülmediği herkesçe görülmektedir. Yeni oluşacak HSYK'nın demokratik meşruiyetinin, seçimlerin tüm adaylar bakımından eşit koşullarda yürütülmesine bağlı olduğunun unutulmaması gerekir" dedi.

Su içti, Okur'u eleştirdi

Konuşurken arada masasındaki bardaktan su içen Çiftçioğlu, 2010 seçimlerinde blok oyla seçilen HSYK üyelerini eleştirerek, "Bu kadro seçimlerdeki başarısını, yargıya güveni artırma ve yargıyı güçlendirme konusunda gösteremedi. Tüm meslektaşları kucaklayamadı ve maalesef meslektaşların bir kısmını ötekileştirdi. Söz konusu haksız uygulamaların eleştirilmesi halinde de özellikle sayın İbrahim Okur sürekli kendisinin 6 bin civarında oy aldığını, her iki meslektaştan birinin oyunu aldığını vurgulayarak, haksız uygulamalarını meşru gösterme gayreti içine girdi. Netice itibariyle yargıya olan güven ciddi oranda azaldı" dedi. Çiftcioğlu, videosunu, "Yeni HSYK'nın tüm meslektaşlarımı kucaklamasını, kimseyi ötekileştirmemesini, tüm meslektaşlarımın da yeni oluşacak HSYK'yı kendi HSYK'sı olarak görmesini ve kabul etmesini, seçim sürecinde yaşanabilecek alınganlıkların ve kırgınlıkların 13 Ekim sabahı unutulmasını diliyorum" diyerek sonlandırdı.

Çiftcioğlu'nun özgeçmişi

Özgeçmişini de anlatan Çiftcioğlu, 1968 yılında Mersin'de doğdu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden birinci olarak mezun olan Çiftcioğlu, 1991'de Mersin adli yargı hakim adayı olarak mesleğe başladı. 1993'te dönem birincisi olarak stajını tamamlayan Çiftcioğlu, 1993'te eş kurası çekerek Tunceli Cumhuriyet Savcılığına atandı. Sırasıyla Arguvan, Dinar, Kahramanmaraş savcılığı, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı ve en son görev yeri olan Bakırköy Cumhuriyet savcılığına atanan Çiftcioğlu, evli ve iki çocuk babası. (Türker Karapınar/Milliyet)

>>  Yeni HSYK üyesi Ata: Yargıya nefes aldıracağız

>> HSYK üyeliği için bağımsız aday olan Ayşe Neşe Gül, hedeflerini açıkladı