AA

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Veyselgarani İsmailoğlu, ve HSYK üyelerinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantı arasında gazetecilere açıklamada bulunan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Anayasa değişikliğinden sonra yeni oluşan HSYK üyelerinin bütün Türkiye'de yargıdaki sorunların neler olduğunu tespit amacıyla toplantı kararı aldığını söyledi.
HSYK üyelerinin bu kararın bölgesel düzeydeki birimini yapmak üzere Afyonkarahisar'da toplandıklarını dile getiren Başsavcı Erol, ''Bu toplantıda Yüksel Kurul üyelerimizle bölgede çalışan hakim ve savcılar, yargıda yaşanan sorunları birlikte değerlendirecekler ve çözüm önerilerini de hep birlikte ortaya koyacaklar. Bu anlamda Yüksek Kurulumuza, bu teveccühlerinden dolayı, toplantının Afyonkarahisar'da gerçekleşmesindeki kararlarından dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

Bu toplantının aynı zamanda Afyonkarahisar'ın, toplantı ve kongre merkezi olma anlamındaki özelliğini de öne çıkardığını ifade eden Erol, ''Yargı mensupları olarak biz de bunlara katkı sağlıyoruz. Toplantının bu yılın son günlerine, yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bu günlere rastlaması da yeniliklere imza atılması açısından bence ayrı bir önem ifade ediyor. Ben bu vesile ile bütün Afyonkarahisarlıların yeni yılını kutluyor, yargı camiamızı da yeni yılda sorunsuz, başarılı ve huzurlu bir yıl temenni ediyorum'' diye konuştu.

Toplantı sonunda bir değerlendirme açıklaması yapılmayacağını aktaran Erol, bu toplantının, devam edecek toplantılar zincirinin bir bölümü olduğunu söyledi.
Erol, toplantıların Türkiye çapında devam edeceğini, tamamlandıktan sonra bir değerlendirme analizi yapılacağını bildirdi.