Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve yakınlarının katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan genç meslektaşlarına Avukatlığın sadece bir meslek değil, toplumun huzuru ve barışı için üzerine sorumluluk almış kişilerin verdiği mücadele olduğunu hatırattı.

AVUKATLAR ADLETİN TEMELİDİR
“Hukukçu olmak ülkemizin geleceği için mücadele etmektir. Hukukçu olmak hukuku ve adaleti savunurken aynı zamanda toplumda barışı tahsis edecek huzur ortamını sağlamaktır, çünkü hukuk güvendir, geleceğe umutla bakabilmektir. Hukukun olduğu yerde, adaletin olduğu yerde bütün korkular teferruattır, giderilebilir. Adalet mülkün temeli ise Avukatlar da adaletin temelidir.  Şimdi böylesi önemli bir mesleği icra edecek genç meslektaşlarıma çok önemli bir sorumluluk üstlendiklerini tekrar hatırlatıyor ve onlardan beklentilerimizin ne kadar büyük olduğunu ifade etmek istiyorum.”  şeklinde konuşan Başkan Kazan sözlerine şöyle devam etti:

ORTAK KAYGIMIZ HUKUK
“Biz esnaf veya tüccar değiliz, herhangi bir kar amaçlı çalışan mesleğin mensupları değiliz. Biz hukukçuyuz. Hukukçu olmak, tüm zorlukların üstesinden gelmektir. İnsan sevgisi, doğa sevgisi, hayvan sevgisi tüm bu duyguları barındırırken üstlendiği sorumlulukların farkında, hukukun gücü ile hareket edebilen insanlardır. Maddi kaygıları bir yana bırakıp ortak kaygımız olan hukuk üzerinde güç birliği ederek bu güzel ülkeyi çok daha güzel yarınlara taşıma temennisi ile genç meslektaşlarımı tebrik ediyor başarılar diliyorum.” dedi.

Bir Sakarya Barosu geleneği olan yanında stajını tamamladığı Avukatlardan ruhsatnamesini takdim alan genç avukatlar bu özel anlarını yakınları ile paylaştılar.
 

hukukihaber.net