Dernek Yöneticileri Meclis Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yı ziyaret ederek, dernek tarafından hazırlanan Avukatlık Kanunu'nun 'Avukatlık stajının ilk 6 aylık mahkeme stajına ilişkin' üç maddesi hakkındaki değişiklik çalışmasını kendilerine sundular.

Konu ile alakalı dernek başkanı Av.Turgay Balaban, Hukuki Haber'e özel yaptığı açıklamada;

"Avukatlık Kanunu'nda stajyer avukatların ilk 6 aylık mahkeme stajı sürecinde yaşadığı bir takım sıkıntıların çözümü ve mevcut sıkıntıların iyileştirilmesi ve staj sürecinin stajyer avukatların eğitimine daha uygun ve yararlı hale getirilmesi amacıyla 100'e yakın avukat üyesi olan Hukuksal Bakış Derneğimiz tarafından Avukatlık Kanunu'nun stajı düzenleyen ve staj sürecinde tek yetkili kurumun Barolar olması gerektiğine dair üç maddesi hakkında kısmi değişiklik teklifimizi sayın vekillerimize ilettik, desteklerini talep ettik. Kendileri konuya ilgi gösterdiler, bu konuda bir çalışma yapıldığını ve çalışmamızı oldukça yararlı gördüklerini ve ilgili komisyona ileteceklerini ifade ettiler."

"Aynı zamanda vekillerimiz ile yazım süreci devam eden yeni Anayasa hakkındaki görüşlerimizi de paylaşma imkanı bulduk. Yargının kurucu üç unsurundan olan savunma kurumunun Anayasa'nın Yargı bölümünde düzenlenmesine ve başkaca hukuki sorunlara dair bilgi alışverişinde bulunduk." dedi. (Hukuki Haber)