İstanbul Barosu, avukat Çağrı Göktaş'ın oturduğu apartmandan dışarı çıktığı sırada bir kişinin silahlı saldırıya uğraması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle;

Bu sabah meslektaşımız Çağrı Göktaş, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda, sağ bacağına, halen içerde olan bir kurşun isabet etmiş olup, sol bacağındaki kurşunlar ise sıyırmıştır. Tek tesellimiz, sağlık durumunun iyi olması, bilincinin açık olması ve yaşamsal bir tehlike taşımamasıdır.
 
Meslektaşımıza, acil şifalar diliyoruz.
 
Avukatlara yapılan her saldırıda dile getirdiğimiz gibi, bu kalkışmalar mesleğimize dair bakış açılarının yaşadığımız zaman dilimindeki sonuçlarıdır. Avukatların, yaptıkları iş itibariyle, “taraf” olmadıklarını anlatmakta çektiğimiz güçlük,  bizi bu türden tehdit ve tehlikelere maruz bırakmaktadır. Daha da önemlisi, bu tehditler görevini “iyi yapan” avukatın bu “başarısının” sonucu olarak gelişmektedir.

Toplumumuz, mesleğimizin özelliğini kavramalıdır. Biz, müvekkille özdeşleşmemek konusunda özen gösterirken, davadaki “karşı tarafın” bizi öyle görüp gözetmesinin, “sapkınlık” olduğu bilinmelidir. Avukata sıkılan kurşun, tecellisine çalıştığımız adalete sıkılmış demektir.
 
Av. Çağrı Göktaş, daha çok da ticari konulardaki dava ve çalışmaları ile bilinen, şimdiye değin de herhangi bir tehdit almamış olan bir meslektaşımızdır. Bu yönüyle olayın soruşturma boyutu bizim için daha bir önem kazanmıştır. Baromuz, bu soruşturmanın sağlıklı yürümesi, zanlının yakalanarak yargılanması ve cezalandırılmasının yakın takipçisi olacaktır.
 
İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI