İstanbul Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle;

İSTANBUL BAROSUNA KARŞI DARBE TEŞEBBÜSÜ !

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ GURUBU VE AV RIZA SAKA’DAN, GENEL KURUL İRADESİNE VE BÜYÜK BİR OY İLE SEÇİLMİŞ MEŞRU YÖNETİME KARŞI DARBE TEŞEBBÜSÜNDE YENİ BİR İCRA HAREKETİ: BARO BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE  ÇEKİLMELERİ YÖNÜNDE “İHTARNAME”, BİR TAKIM MERCİİLERİ GAYRI HUKUKİ VE GAYRI MEŞRU ŞEKİLDE HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRAN “İHBARNAME” !

Kendisine “Hukukun Üstünlüğü (!)” adını veren gurup, bu kavramı, her türlü ahlaki ve etik değeri, mesleki dayanışma duygusunu ayaklar altına alarak, başkan adayları Av. Rıza Saka eliyle, seçilmiş meşru yönetimi “çekilmeye” davet eden, aynı zamanda bu çağrıyı bazı resmi mercilere göndermek suretiyle bunları hareket geçmeye çağıran, Beyoğlu Noterliğince düzenlenen bir “İhtarname” ve “İhbarname” göndermiştir.

Sözü edilen ve aslında muhatabı genel kurul iradesi, yani avukatlar olan söz konusu görünüşte “ihtarname”, gerçekte ise “ihbarname” ile, bununla ilgili olarak ilgili mercilere gönderilen bilgilendirme yazısı ekte meslektaşlarımızın ve kamuoyunun takdirine sunulmaktadır. (hukukihaber.net)

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

İhtarname için tıklayınız.

İhtarnameye cevap için tıklayınız.


Hukukun Üstünlüğü Platformu, Başkan Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesi hakkında dava açılan İstanbul Barosu’na ihtarname çekti. Haberi için tıklayınız.

hukukihaber.net