Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat yer aldı.

YAŞ ORTALAMASI YÜKSELDİ

Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 62'nci hükümetteki bakanların yaş ortalaması 53 iken, yeni kurulan 63'üncü hükümetteki bakanların yaş ortalaması 56'ya yükseldi.

EN GENÇ BAKAN KILIÇ

61 ve 62'nci hükümet döneminde "en genç bakan" unvanına sahip olan 1976 doğumlu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 63'üncü hükümet döneminde de yerini korudu.

EN YAŞLI VECDİ GÖNÜL

62'nci hükümet kurulduğunda en yaşlı bakanlar 1948 doğumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iken, yeni kabinede "en yaşlı bakan" unvanını 1939 doğumlu Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül aldı.

4 EKONOMİST, 2 AVUKAT, 1 DİPLOMAT...

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat, 2 iletişim bilimci, 1 diplomat, 1 mimar, 1 sosyal güvenlik uzmanı ve 1 matematik öğretmeni, bulunuyor.

SİYASET BİLİMCİLER

Siyaset bilimcilerin ağırlıkta olduğu yeni kabinede, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyaset bilimi alanında eğitim gören bakanlar arasında yer alıyor.

Adalet Bakanı Kenan İpek

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 tarihinde mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek çeşitli savcılık görevlerinin ardından 12 Kasım 1997 - 6 Ekim 2003 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, 6 Ekim 2003 - 26 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve 26 Ağustos 2008-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirlik görevlerini yürüttü. 1 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca 

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Avrupa Birliği Bakanlığı, görevine getirildi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, 1 Şubat 1950'de Muş'un Varto ilçesinde doğdu. 

Konca,1971'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1980 askeri darbesine kadar birçok şehirde kaymakamlık yapan, darbeden sonra göreve iade edilen Konca, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürütmesinin ardından Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atandı.

Bu görevinden istifa ederek Kocaeli'de serbest avukat olarak çalışma hayatına devam eden Konca, 1989 yerel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den (SHP) belediye meclis üyesi seçildi.

Konca, bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti.

Ali Haydar Konca, 3 çocuk sahibi.