Toptani için mahkeme salonunda meslektaşları tarafından kısa bir veda töreni düzenlendi.

Av. Nuran Toptani, kapalı kapılar ardındaki duruşma salonunda iken, bir meslektaşı gazetecilere, şu açıklamayı yaptı: "Bu durum, bizim mesleğimizde ve Keşan'da ilk kez yaşandı. Genelde, mesleğe ilk kez başlayan avukatlar için tören düzenlenir. Baro başkanları, avukatlara cübbesini giydirip, yemin ettirdikten sonra göreve başlatır. Cübbesini çıkaran avukat ise çok ender görülür.

Keşan'da böylesine farklı bir şey yaşandı. Avukat Nuran Toptani de, son duruşmasının ardından cübbesini çıkararak, mesleği bıraktı. Kendisi emekli oldu. Meslektaşları olarak, kendisini kutlamak ve uğurlamak amacıyla toplandık."

Duruşma sona erdikten sonra Keşanlı avukatlar, mahkeme salonuna girerek, meslektaşları Nuran Toptani'yi kutladı. Toptani de son duruşmasının ardından, arkadaşlarının ve mahkeme başkanı ve personelinin önünde cübbesini çıkararak, bir meslektaşına teslim etti.

Toptani, şunları söyledi: "Arkadaşlarım bana sürpriz yaparak, beni çok sevindirdi ve mutlu etti. Herkese çok teşekkür ediyorum. Herkes bu mutlu günleri görsün."

Duygusal anların yaşandığı bu kısa törenin ardından, avukatlar ve gazeteciler, hoşgörülü davranışından dolayı hakime teşekkür ederek salondan ayrıldı.