Hükümet'in 2009'da önerdiği ancak Türk-İş başta olmak üzere sendikaların karşı çıktığı "Kıdem Tazminatı Fonu" yeniden gündeme alındı.
Sabah Gazetesinin haberine göre, Çalışma Bakanlığı, fon önerisini sendikalara yeniden sunacak. Fon tasarısına göre, kişinin kıdem tazminatı devlet güvencesinde olacak. Çalışan işten ayrılması durumunda hak ettiği kıdem tazminatını devletin kontrolündeki bu fondan alacak.
Kazanılmış haklar korunacak diğer yandan da işverenin yükü hafifletilecek. Tasarıya göre şu ana kadar hak edilmiş kıdem tazminatının ödenmesi yükümlülüğü yine işverende olacak. Yasanın çıktığı tarihten sonraki ödemeler ise fondan yapılacak. İşveren, kıdem tazminatına hak kazanan işçi veya hak sahiplerini, hak kazandıkları tarihten itibaren 7 gün içinde fona bildirmek zorunda kalacak. Mevcut durumda kıdem tazminatını işveren ödüyor. Ancak çok sayıda işveren bunu ödememek için işçilere kısa süreli giriş çıkışlar yaptırıyor. Hükümet, kıdem tazminatı konusunda "bu yükü kaldıramıyoruz" diyen işveren ile "grev nedeni" diyen işçi sendikaları arasında orta yolu bulmaya çalışıyor.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, sendikalara "Gelin, ister işinden ayrılsın, ister işinden çıksın, ister 1 ay çalışsın ister 10 yıl ya da 30 yıl çalışsın her halükarda kişinin hak edeceği bir tazminatı öngören bir sistem kuralım" çağrısı yaptı.