İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve Yönetim Kurulu Üyeleri 6 Ocak 2011 Perşembe günü Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’i ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında halen yapımı süren Çağlayan Adliyesi ile Bakırköy Adliyesinde baroya ayrılan yerler üzerinde görüş alışverişi yapıldı. İstanbul Barosunun adliyelerde engelli meslektaşlarımızın giriş çıkışlarını ve çalışmalarını kolaylaştıracak önlemlerin alınması, benzer mahkemelerin bira araya toplanması, duruşma saatlerinin çakışmayacak biçimde düzenlenmesi, binalara giriş ve çıkışlarda ve binanın kullanımında hâkim-savcı-avukat arasında ayrım gözetilmemesi, avukat görüşme odaları, dinlenme odaları, kafeterya, kütüphane ve diğer sosyal tesislerden yararlanılabilmesi, avukatların baroya gelmeden bir takım işlemlerini adliyelerden yapabilmesi için gerekli donanımın sağlanması gibi talepleri Başsavcılıklara iletildi.

Öte yandan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Başar Yaltı, Av. Turgay Demirci, Av. Özlem Aksungar, Av. Hasan Kılıç 12 Ocak 2011 Çarşamba günü de yapımı devam eden Çağlayan Adliyesinde incelemelerde bulundu. İncelemelere İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



istanbulbarosu.org.tr