İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 avukat hakkında, staj yapan başörtülü bir avukatın dersten çıkarılması, hakkında işlem yapılması ve avukatlık kanununa aykırı davranılarak mağdur edilmesi gerekçeleriyle "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kocasakal ve avukatlar, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak

İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal ile yönetim kurulu üyesi avukatlar, Turgay Demirci, Ayşe Füsun Dikmenli, Hasan Kılıç, Mehmet Durakoğlu, Hüseyin Özbek, Ufuk Özkap, Aydeniz Alisbah Tuskan, Süreyya Turan, Özlem Aksungar ve İsmail Altay'ın, Staj Eğitim Merkezi'nin düzenlediği eğitimlere başörtülü şekilde katılanlar hakkında, meslek kurallarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle uyarılmalarına yönelik yönetim kurulu kararı aldıkları kaydedilen iddianamede, bu kişilerin baskı oluşturarak inanç özgürlüğünü kısıtlayıcı işlemler yaptıkları öne sürüldü.

İddianamede, toplanan tüm delillere göre bütün şahısların, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 257. maddesine göre hükme bağlanan "görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine neden olmak" suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi.

Hazırlanan bu ididaname, başsavcılık tarafından onaylanmasının ardından gönderildiği Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocsakal ile 20 avukatın yargılanması 18.03.2015 Çarşamba günü (yarın) yapılacak.

Av. Kocasakal'ın yargılacağı duruşmaya birçok avukat ve Baro Başkanının katılması bekleniyor.