Feyzioğlu, özetle şunları söyledi:

“1 Eylül’de alternatif açılış yapmıştı yüksek mahkeme, bugün (dün) adli yılı resmen açıyoruz. Bir sonraki adli yıl açılışımızı hep birlikte yapmayı elbette, bizim resmi açılışımıza katılmalarını canı yürekten diliyoruz.

TERÖRE HAYIR
Bugün, yargı adına ve toplum için en önemli günlerden biri olan 2015-2016 adli yılı resmi açılış törenindeyiz. Teröre hayır, hukuk devleti ve demokrasiye evet. Doğruları en saygılı ifadelerle söylediğimizde bile duymaya tahammül edemeyen kifayetsiz muhterisler, 72 yıllık adli yıl açılış töreni geleneğini, kanunla mevzuattan kaldırdılar. Burada hedef, milleti temsil eden bağımsız savunmanın susturulması oldu kuşkusuz.

>> Adli yıl açılışında Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a pankartlı gönderme

BOYUN EĞDİLER
Maalesef bu gelenek devam ettirilebilecek iken önce Danıştay’ın sonra Yargıtay’ın, muktedirler karşısında boyun eğmesine bağlı olarak sona erdirildi. Üzgünüz. Oysa yüksek mahkemenin yüksek yöneticilerinin, iktidara dönüp ‘Biz sana boyun eğmiyoruz. Ankara’da hâkimler var’ demeleri gerekirdi. Biz onların yerine söyleyelim iktidara: Biz sana boyun eğmiyoruz, Türkiye’de avukatlar var. Dünya tarihinin baskı dönemlerinde en sıradan insanların devleştiği, süslü, sırmalı nice kıyafetleri giyenlerin ise eylem ve işlemleriyle o koltuklarında küçücük kaldıkları örneklerle doludur.

ÖNEMLİ OLAN ADALET
İktidarlar binlerce kilometre kaymak gibi yollar yapabilirler. İktidarlar binlerce kilometre köprü, tren yolu döşeyebilirler. Buldukları her toprak parçasını kentsel dönüşümle gökdelene de çevirebilirler. Ancak iktidarları tarihe altın harflerle yazdıracak olan diktikleri binalar değil adaletli olup olmadıklarıdır. İktidarın yaratmak istediği korku devletine karşı en etkili panzehir konuşmaktır. Korkmadan konuşmaktır. Hep birlikte konuşmaktır. İşte burada bugün burada biz haykırıyoruz. Sizden korkmuyoruz. Umutluyum çünkü birlikteyiz. Hukuk devleti ve demokrasi mücadelesini mutlaka kazanacağız.

>> TBB Başkanı Feyzioğlu: Sarayları bir gün başlarına çökecek!

DESPOTLAR BİZİ İSTEMESİN
Varsın dikensiz gül bahçesi rüyaları gören despotlar, bizden rahatsız olsun. Varsın dikensiz gül bahçelerinde gül koklamak isteyen sultanlar, bizi istemesin. Biz milletimizle, halkımızla, toplumumuzla el ele Türkiye’de demokrasiyi ve hukuk devletini kurmaya kararlıyız. Bize yorulmak haramdır.”


Oya ARMUTÇU/Hürriyet