Küçük, bir grup avukat ile birlikte Mersin Hilton Oteli'nde düzenlediği toplantıda, 3-4 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Mersin Baro Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. 'Meslekte Birlik Grubu' adı altında bir araya gelen Mersin Barosu avukatlarının talebi üzerine aday gösterildiğini belirten Küçük, "Gösterilen bu teveccüh ve güvenden onur duydum ve verilen bu sorumluluğu üstlendim" dedi.
 
Avukatlık mesleği için, baro için, Türkiye için birlikte başarmak üzere iyi niyetle yola çıktıklarını kaydeden Küçük, "Meslekte birlik için, Mersin'de birlik için, Türkiye'de birlik için, birlikte başarmak için yola çıktık. Artık baronun yönetim anlayışında bir değişim zamanı gelmiştir. İnsan haklarının, demokrasinin, Cumhuriyetin, hukukun üstünlüğünün ve bağımsız yargının tarafıyız. Tek adam anlayışından uzak, tüm kuralların merkezlerin ve organların aktif olduğu, baro organlarının her kararının meslektaşlarımızın eğilimleri belirlenerek ortak akılla alınacağı, bu kararların ve tüm gelir, gider ve harcamalarımızın internet sayfamızda yayınlanacağı şeffaf bir yönetim olacağız" diye konuştu.
 
Avukata sahip çıkan bir anlayışı benimsediklerini, meslek sorunlarına da hassasiyetle yaklaşacak ve çözüm yolunda sonuna kadar gideceklerini vurgulayan Küçük, şöyle devam etti; "Hedeflerimizden birisi de ekonomik gücümüzü ve saygınlığımızı arttırmaktır. Bunun için savunmanın, yargının olmazsa olmaz üç unsurundan biri olduğunun bilinciyle, gereken her yerde, her ortamda tavrımızı koyacağız. Herkes için adalet, adalet için avukatın da görevini gereği gibi yapabileceği düzenlemelere, ortama ve güvenceye ihtiyacı olduğu; avukatların engellendiği durumlarda, haktan, hukuktan, adaletten ve dolayısıyla demokrasiden söz edilemeyeceği açıktır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; seçimi kazanmak adına, hiçbir siyasi kuruluş, dernek, vakıf ve cemaat ile pazarlık etmedik. Bu ve benzeri hiçbir oluşuma diyet borcumuz yoktur. Mersin Barosu'nun gücünü hiçbir şekilde, hiçbir kimseyle ve hiçbir zümreyle paylaşmamaya kararlıyız. Gücümüzü baromuzun saygıdeğer mensuplarından alarak ve yalnızca onlara karşı sorumlu olarak yolumuzda yürüyeceğiz. Siyasi anlamda bağımsız ve tarafsız, ancak avukatın yanında ve arkasında, hukuktan ve demokrasiden yana bir baro istiyoruz."
 
Ali Küçük, konuşmasının son bölümünde ise, seçildikleri taktirde uygulamak istedikleri projeler konusunda bilgiler verdi. - MERSİN 



İHA