İşte avukatların bu konudaki tutumu mesleğe yeni güç, yeni heyecan, yeni bir vizyon getirmek isteyen meslektaşlara ilham kaynağı olmuş. 

Müvekkillerin küçük büyük, önemli önemsiz demeden her konu ve dava türü için 7 gün 24 saat arayabilecekleri avukata da ihtiyacı olduğunu düşünen bir avukat internet sayfasında paylaştığı cep telefonunun altına 24 SAAT ARAYABİLİRSİNİZ! notu düşerek meslekte yeni bir vizyon, yeni bir çığır açtı.

7 gün 24 saat  aranabilen avukatın ilgilendiği davalar arasında yok yok. Web sayfasında belirtilen konular bir kısmı şöyle;

Ağır ceza davaları,  ceza kararlarının temyiz edilmesi,  suç duyurusunda bulunma, kovuşturma, soruşturma, çocuk ağır ceza davaları, iflas konkordato davaları, çocuk teslimi, iflas erteleme, sendika hukuku, sosyal güvenlik, itirazın iptali, kaldırılması, cinsiyet değişikliği davası, kayyım atama, toplu icra takibi, şirketler adına icra takibi...

Bunun gibi onlarca isim altında iş ve dava tipi belirtilerek bu davalarla ilgilenildiği sitenin içeriğinde belirtilen işlerden avukatın çok geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini anlamak mümkün. 

Bu arada sadece klasik konularla sınırlı kalınmamış.   

Örneğin 

Hasta hakları olur da hekim hakları olmaz mı ? Avukat işte bu alandaki ihtiyacı da gidermiş  hasta haklarıyla çok ilgilenen vardır diyerek hekim hakları diye bir alanda 7/24 saat yardımcı olabileceğini duyurmuş.

Sitenin en dikkat çekici söz ise şu olmalı : 

Hakkın büyüğü küçüğü olmaz!  Bütün haklar savunulmalıdır.

İşte o web sayfası görseli;



Not: Mesleğin kurallarına ve mevzuata aykırı uygulamalara ilişkin haberleri yaparken amacımız habere konu olan avukatları eleştirmek değildir. Örnek olarak sunulanlara benzer şekilde binlerce avukatın meslek kurallarına ve avukatlık kanununa aykırı uygulamaları var.  Amacımız haberlerle mesleğin geldiği duruma ve bu konulara sessiz kalan baroların dikkatini çekebilmektir. 



Kaynak: hukukmedeniyeti.org