"Balyoz sanıklarının tutukluluk hali devam etsin" diyen 2 üye hakimle, "hayır sanıklar tahliye edilmeli" diyen mahkeme başkanı arasında çarpıcı görüş farlılıkları dün verilen karar ile ortaya çıkmıştı.

 

Mahkemenin iki üyesi ise dün yazılan kararda Başkan Akçay’ı “ihsas-ı rey" ile suçlamış, Başkan ise üyelerin kendisine artık selam vermediklerini ifade etmişti. Başkan Akçay muhalefet şerhine ilişkin kararında, “Kamuoyuna mal olmuş bu davalar nedeniyle yazmış olduğum muhalefet şerhlerinden dolayı bulunduğumuz adliyede bir takım meslektaşlarımın selam vermeyi dahi kesmiş oldukları gibi yukarıda belirtilen yakalama kararlarının kaldırılmasına ilişkin karardan sonra ‘Sizin de dangalak bir kararınız gelecek’ diyen hakim mevcut olup, yine mahkememizin üyelerinin de nezaket kurallarını aşan tutum ve davranışlar içerisine girdikleri ve işi en son başkan ile konuşmama aşamasına getirdikleri görülmüş olup, bu hususların da kamuoyunca bilinmesinde yarar olduğu görüşündeyim" diye yazmıştı.

 

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu restleşmenin ardından İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay izine ayrıldı. Başkan Akçay’ın dün itibariyle 1 aylık izine ayrıldığı belirtildi. İzine ayrılan Akçay, bugün mahkemesinde görülecek olan bazı emekli ve muvazzaf askerlerinde yargılandığı ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davasına çıkmayacak.


DHA