Hafta sonu yapılan genel kurul sonrası başkanını seçen Sivas Barosu'nda devir teslim heyecanı yaşandı. Eski Başkan Sinan Ata, görevi Muharrem Eliş'e devretti. Başkan Eliş, "Baro, bir meslek örgütüdür. Burada önceliğimiz avukat ve avukatlık mesleğidir." dedi.

Hafta sonu yapılan genel kurul sonrası başkanını seçen Sivas Barosu'nda bugün devir teslim heyecanı yaşandı. Baroda gerçekleşen törende konuşan eski Başkan Sinan Ata, genel kurul sonrasında bir değişimin gerçekleştiğini kaydederek, "Bu değişim, sonrasında bir hareket ve bereketi beraberinde getirecektir. Başkanımıza bir yük yükleyerek vazifeyi devretmek istiyorum. Başkanım, sorumluluğu ve yetkiyi aldı, desteğe ihtiyacı olduğunda her zaman yanındayız." şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Muharrem Eliş ise üstlendiği görevi bir hizmet yarışı olarak gördüklerine vurgu yaparak, "Yola çıktığımız günden itibaren beraber çalıştığımız ve bundan sonra beraber çalışacağımız arkadaşlarımız, bizlere bunun sadece meslek yarışı olduğunu öğütlediler. Biz de o kanaatteyiz ve bu merkezden de kesinlikle ayrılmayacağımızı taahhüt ediyoruz. Baro, bir meslek örgütüdür. Burada önceliğimiz avukat ve avukatlık mesleğidir." ifadelerini kullandı.

Yeni adliye binasında kendilerini nelerin beklediğini hep birlikte göreceklerini belirten Baro Başkanı Eliş, hayırlı ve faydalı olan, yapılması gereken bütün faaliyetlerin inatla takipçisi olacaklarına işaret etti. Eliş, "Bizden önce, bizden sonra zihniyeti bizi temsil etmeyecek. Biz baroyu temsil edeceğiz." diye ifade etti. Törene, eski baro başkanları ile çok sayıda avukat katıldı.




Cihan