ELİF ALTIN

Uyuşturucu baronunun kokainle yakalanan yeğenini serbest bırakmak için 25 bin TL rüşvet alan eski Savcıya Yargıtay 10 ay hapis verdi ve sonra cezayı erteledi.
 
Türkiye’deki uyuşturucu ağının kilit isimlerinden Mahmut Ç.’nin, 17 yaşındaki yeğeni Mehmet S., iki yıl önce İstanbul Bahçelievler’den Mecidiyeköy’e giderken, bindiği taksi polis tarafından çevrilmiş ve S.’nin üzerinden 31 paket içinde 35 gram kokain çıkmıştı. S., savcılıktaki ifadesinin ardından yaşının küçük olması gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Ancak polisin teknik takibi ise, serbest bırakılma nedeninin farklı olduğunu ortaya koymuştu.
 
Aile avukatının Mehmet S.’nin abisine, “Eğer bugün savcılığa sevk edilirse tutuklanır. Yarın gideceği adamı tanıyorum. Adamla görüştüm. Adamın talebi 25 bin tamam mı?” diyerek sorunu çözebileceğini belirtti. Avukatın tanıdığı kişi, bir süre birlikte avukatlık yaptığı savcıydı. Avukat, Bahçelievler’a giderek görüştüğü savcıya 25 bin TL’yi verdi. Savcı, ertesi gün karşısına getirilen Mehmet S.’yi serbest bıraktı. Teknik takiple belirlenen bu gelişmelerin ardından hazırlanan iddianamede, Savcı hakkında “rüşvet alıp vermek” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Kararı HSYK verecek
 
Savcı diğer şüphelilerle hiçbir görüşmesinin tespit edilmediğini ve telefonu ile ilgili baz istasyon bilgileri çerçevesinde düzenlenen raporları da kabul etmediğini söyledi. Savcı hakkındaki iddianame, savcı olması nedeniyle Yargıtay’a yollandı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Savcının 10 ay hapse mahkum ederek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Görevde olan savcının görevde kalıp kalmayacağına HSYK karar verecek.