İstanbul Barosu 6 kasım 2010 tarihli genel kurulunda yapılan seçime katılan Özgürlükçü Hukukçular Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre 10 temmuz salı günü ÖHP genel kurul yaparak Çağdaş Avukatlar Grubu ve Katılımcı Avukatlar Grubu ile birleşme kararı alacak. Karar olumlu çıkarsa 11 temmuz Çarşamba günü 3′lü birleşme genel kurulu yapılarak, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Çağdaş Avukatlar Grubu ve Katılımcı Avukatlar Grubu ortak bir liste ile İstanbul Barosu seçimine katılacak.
 
Özgürlükçü Hukukçular Platformu Sekreteryasının Birleşme Genel Kurulu çağrısı,
 “BİR SÜREDİR ÇAG VE KAV İLE İSTANBUL BAROSU SEÇİMLERİ İÇİN İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ ÖHP SEKRETERYA TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTEDİR. GÖRÜŞMELERİN GELDİĞİ AŞAMA İTİBARİYLE SON GELİŞMELERİN GENEL KURULUMUZ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.. BELİRLEDİĞİMİZ GENEL KURUL TARİHİNDEN BİR GÜN SONRA İTTİFAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞECEK OLUP, GENEL KURULDA ALINAN KARARLAR YÖNÜNDE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİLECEKTİR. 10 TEMMUZ SALI GÜNÜ SAAT:18:30′DA TOHAV’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN GENEL KURULA TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ.”
 
Bir ÖHP üyesinin açıklaması da şöyle:
 "Genel kurulu salı günü toplamamızın nedeni 3. ittifak toplantısının çarşamba günü yapılacak olmasıdır. çag ve kavla olan görüşmeler önemli bir aşamada ve bundan sonrası için genel kuruldan karar almaksızın hareket edemeyiz. haftaya da avukat arkadaşların duruşmaları başlıyor. silivride çarşamba günü duruşma olmayacak o nedenle son bi gayret diyeyim, ittifak konusunda kararımızı netleştirirsek seçim çalışmalarına da biraz vakit kalır, ağustosta seçim çalışması yürütülemiyor malum"
 


Genç Baro