Eliş, baroda düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, baronun bir meslek örgütü olduğunu ve buradaki önceliğin avukat ve avukatlık mesleği olduğunu belirtti. Baroya hizmetlerinden dolayı Ata'ya teşekkür eden Eliş,

"Bizler kesinlikle bu hadiseyi bir hizmet yarışı olarak görüyoruz. Yola çıktığımız günden itibaren beraber çalıştığımız ve beraber çalışacağımız tüm arkadaşlarımız bizlere bunun sadece meslek yarışı olduğunu öğütlediler. Biz de o kanaatteyiz ve bu merkezden de kesinlikle ayrılmayacağımızı taahhüt ediyoruz" dedi.

Hayırlı ve faydalı olan, yapılması gereken bütün faaliyetlerin inatla takipçisi olacaklarını belirten Eliş, "Bizden önce, bizden sonra zihniyeti bizi temsil etmeyecek. Biz baroyu temsil edeceğiz" diye konuştu.

Sinan Ata da, temiz, seviyeli ve verimli bir genel kurul gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bunun neticesinde bir görev değişikliği olduğunu bildirdi. Görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür eden Ata, "Elimizden gelenleri yapmaya gayret gösterdik. 'Genel kurul sonrası daha güçlü bir baro olacak' dedik. Böyle olacağına da bütün kalbimle inanıyorum. Bir değişim oldu. Değişim inşallah bir hareketi ve bereketi beraberinde getirecektir. Başkanımıza bir yük yükleyerek vazifeyi devretmek istiyorum" dedi.

Baro binası yapılması konusunda yaptıkları girişimlerin son aşamaya geldiğini vurgulayan Ata, yeni başkan Eliş'den bunun takipçisi olmasını istedi.

Konuşmaların ardından, Eriş, görevi Ata'dan devraldı.


AA