HSYK’nın atamalardan sorumlu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, yaz kararnamesiyle Gaziantep’e atanmasını ‘sürgün’ diye niteleyen Demokrat-Yargı Başkanı Orhangazi Ertekin’e yanıt verdi. Radikal’e konuşan İbrahim Okur, “Kimsenin ayrıcalığı yoktur. Dernek başkanı olmak ayrıcalık oluşturmaz” dedi.

Demokrat-Yargı Başkanı Orhangazi Ertekin HSYK kararıyla Ankara’dan Gaziantep’e atandı. Ertekin bunu ‘sürgün’ olarak niteledi. Ertekin’e cevap HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’dan geldi. Okur, hâkim ve savcıların mesleğe başlarken her yerde görev yapabileceklerine dair taahhütte bulunduğunu belirterek, “Buna sürgün diyemeyiz. Aksi halde bu bölgede görev yapan arkadaşlarımızı da sürgün olmuş sayarız. Şu an Diyarbakır’da görevli meslektaşlarımızın tamamı ikinci kez doğuya gitmiştir. Şanlıurfa ve Gaziantep’teki arkadaşlarımıza da iş hacmi arttıkça ikinci kez gitme mecburiyeti doğuyor” dedi. Ertekin’in Ankara’daki dernek merkezinden uzaklaştırılmak istendiği yönündeki eleştirisine ise Okur, “Kimsenin ayrıcalığı yok. Dernek başkanı olmak, ayrıcalık oluşturmaz. Bu tayin, dernek yöneticisi diye yapılmadı. Orhan Bey yaklaşık beş yıldır Beypazarı’nda görev yapıyor. Süresi bittiği halde bizler bir yıl daha uzattık. Beypazarı ikinci, Gaziantep birinci yargı bölgesi. Gittiği yer birinci bölgedir. Diğer arkadaşlarımıza ne uygulanmışsa ona da o uygulandı” diye yanıt verdi.

‘Kendileri tayin istedi’

İbrahim Okur ayrıca, İstanbul’da özgürlük hâkimi olarak görev yapan Osman Burhaneddin Toprak ve Yakup Kaya’nın polisin rahatsızlığından ötürü değil, iki hâkimin kendi talepleri üzerine görev yerlerinin değiştirildiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Yakup Bey Zonguldak’ı, Osman Bey de Bakırköy’ü istiyordu. Emniyetten ya da başka bir yerden rahatsızlık şikâyeti gelmedi.” Okur, eski Ergenekon Hâkimi Köksal Şengün’ün de yer değiştirme cezası kesinleştiği için Düzce’ye atandığını dile getirdi.




Haber: İSMAİL SAYMAZ-Radikal