Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin de belli olacağı genel kurulu Ankara’da TBB merkezinde bulunan Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

34. Olağan Genel Kurulda TBB Başkanı, 10 asıl 10 yedek üyeli yönetim kurulu, 7 asıl 7 yedek üyeli disiplin kurulu ve 3 asıl 3 yedek üyeli denetleme kurulu da seçilecek.

Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu dışında şu ana kadar adaylığını açıklayan başka bir isim olmadı.

“ÜLKEMİZE VE MESLEĞİMİZE UFUK AÇMASINI DİLİYORUM”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye’de yargının, hukuk devleti ilkesinin, savunmanın ve avukatlık mesleğinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini üzülerek gördüğünü belirterek, yapılacak seçimlerin ülkemize, mesleğimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını, sorunlarımızın çözümlerine ufuk açmasını temenni etti.

Av. Küçük,  göreve gelecek yeni yönetimin ülkemizde, savunma, yargı, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kurum ve kavramlarının yanında, yurt ve meslek sorunlarına da çözümler üretecek ve önerilerde bulunacak bir dönem olmasını dileyerek, “Ülkemizin içerisinden geçtiği OHAL ve KHK’lar keyfiliği sürecinin en kısa sürede ve en az zararla atlatılması, ülkemizin olağan günlere bir an evvel dönmesi, hak ve özgürlüklerin, hukuk devleti ve katılımcı demokrasi ilkelerinin evrensel normlarıyla yaşama geçirilmesi noktasında Türkiye Barolar Birliği’ne daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir.

Baroların da sunacakları katkı ile hukukçular ve avukatlar bu sorumluluğu cesur ve onurlu duruşlarıyla yerine getireceklerdir.” dedi. (hukukihaber.net)

13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye Barolar Birliği "34.Olağan Genel Kurul Gündemi" şöyle;