Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Selahaddin Menteş de anayasa gereği doğal üye sıfatıyla ilk kez dünkü toplantıya katıldı ve yerine atandığı İpek’in üye seçiminde oy kullandı. Kendi isteğiyle görevden ayrıldığı açıklanan eski müsteşar İpek’in, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’ne atanmasına ilişkin 17 Ekim tarihli atama kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’nın imzasını taşıyan üçlü kararnamede, “Açık bulunan bakanlık yüksek müşavirliğine Müsteşar Kenan İpek’in atanmasının uygun görüldüğü” belirtildi. İpek’ten boşalan müsteşarlığa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Selahaddin Menteş’in atanmasına ilişkin 17 Ekim tarihli kararname de dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Gül başkanlığında toplanan HSK Genel Kurulu da dün topladı. Kurul, önceki gün görevinden ayrılan, Bakanlık Yüksek Müşavirliği atama kararı Resmi Gazete’de yayımlanan Kenan İpek’i yeni görevine atanmasından birkaç saat sonra Yargıtay üyeliğine seçti. (
Oya ARMUTÇU / Hürriyet)

KENAN İPEK KİMDİR?
5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu.
1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu.

ADALET BAKANLIĞI DA YAPTI
1 Ocak 2014 tarihinden 6 mart 2015'e kadar Müsteşarlık görevini yürütmüştür.
62. ve 63. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürütmüştür.
25 Kasım 2015 tarihinden itibaren Müsteşarlık görevini yürütmekteydi.
Evli ve iki çocuk babasıdır.