Yargıtay'da 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol'un, 12. Ceza Dairesi Başkanı Ayşe Doğan'ın, 8. Ceza Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı'nın ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'un görev sürelerinin dolması nedeniyle seçim yapıldı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçim sonucunda, 9. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Burhan Karaloğlu, 12. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Ahmet Er, 15. Ceza Dairesi Başkanlığına ise 12. Ceza Daire Üyesi Mehmet Berber seçildi.


Nisan ayından bu yana süren seçimler

Görev süresi dolan başkanların da yeniden aday olduğu 12 ve 15. Ceza Dairesi başkanlıkları seçimleri, nisan ayından bu yana devam ediyordu. Yaklaşık 170 turun yapıldığı seçimlerden sonuç alınamamıştı. 15. Ceza Dairesi başkanlık seçimi 12 Kasım'da, 12. Ceza Dairesi başkanlık seçimi ise bugün tamamlandı.

Yine nisan ayında başlayan ve yaklaşık 170 turun tamamlandığı 8. Ceza Dairesi Başkanlığı seçimi ise devam ediyor. Seçimde başkanlık için mevcut başkan Sedat Bakıcı ile üyeler Haydar Metiner ve Halil Akdağ yarışıyor. 




Burhan Karaloğlu
Yargıtay Daire Başkanı

01.09.1959 tarihinde Rize/Çayeli/Kaptanpaşa’da doğmuştur. Çayeli Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Menemen’de kısa dönem olarak yapmıştır.

Rize hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Karaloğlu; sırasıyla Trabzon, Muş/Malazgirt, Sinop/Durağan, İzmir/Karaburun, Isparta, İstanbul/Beyoğlu Hâkimliği, İstanbul/Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İstanbul/Kartal Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Burhan Karaloğlu, 16.11.2015 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Dokuzuncu Ceza Dairesi Başkanı seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir.

İngilizce bilen Karaloğlu, evli ve üç çocuk babasıdır



Ahmet Er
Yargıtay Daire Başkanı
28.04.1960 tarihinde Niğde/Çamardı Kavlaktepe Köyü’nde doğmuştur. 

Küçükçekmece Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1982 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Konya/Kulu’da yedek subay olarak yapmıştır.

İstanbul/Sultanahmet hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Er; sırasıyla Çayıralan, Pazaryolu Cumhuriyet Savcılığı, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, Karamürsel Cumhuriyet Savcılığı, Kırşehir, Kilis, Çanakkale, Bursa ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunmuştur.

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Er, 16.11.2015 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Yargıtay Onikinci Ceza Dairesi Başkanı seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir.
İngilizce bilen Er, evli ve iki çocuk babasıdır.




Mehmet Berber
Yargıtay Daire Başkanı
07.01.1954 tarihinde Kastamonu/Daday’da doğmuştur. Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1978 yılında mezun olduktan
sonra, askerliğini Isparta’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Kastamonu hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Berber; sırasıyla Bahçe Hâkim Yardımcılığı, Bahçe, Çüngüş, Pülümür, Çankırı Hâkimliği, Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Ankara Hâkimliği ve Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mehmet Berber, 12.11.2015 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca Yargıtay Onbeşinci Ceza Dairesi Başkanı olarak seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir.

Fransızca bilen Berber, evli ve iki çocuk babasıdır.