Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Serpil Çetinkol yaş haddinden emekliye ayrıldı. Veda konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Çetinkol, meslek hayatını onurlu bir şekilde tamamladığını belirtti. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise Çekinkol'un Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir anlayışla görev yaptığını söyledi.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Serpil Çetinkol için Yargıtay'da veda töreni düzenlendi. Törene Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve çok sayıda Yargıtay üyesi katıldı. Törende konuşan Yargıtay Başkanı Gerçeker, veda toplantılarında hüznü ve mutluğu birlikte yaşadıklarını belirterek, Çetinkol'un bütün meslek hayatını Yargıtay'da geçirdiğini ifade etti. Çekinkol'un Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir anlayışla görev yaptığını söyleyen Gerçeker, hizmetleri nedeniyle de teşekkür etti.

Meslek hayatını onurlu bir şekilde tamamladığını ifade eden Çekinkol, "65 yıl nasıl geçti anlamadım. Bu süreyi onurlu geçirmekten dolayı mutluyum" dedi. Üzerinde birçok insanın emeği olduğunu belirten Çetinkol, çalışma arkadaşlarına ve ailesine kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken, "Torunlarımı da aydın Türk genci olarak yetiştiriyorum" dedi. Duygusal bir havada geçen veda konuşmalarının ardından Gerçeker, Çetinkol'a Onur Belgesi'ni verdi. Törene katılan meslektaşlarıyla tek tek vedalaşan Çetinkol, Yargıtay Binası'ndan alkışlarla uğurlandı.



ANKA