AA Editör Masası'nın konuğu olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, uzun tutukluluk sürelerini değerlendirdi ve bu kapsamda Yargıtay'ın iş yükü istatistiklerini paylaştı.


Uzun tutukluluk sürelerinin 2009'dan sonra tartışılmaya başlandığını ifade eden Ergin, Türkiye'de yüzde 3, yüzde 2 de olsa 3 veya 2 yılın üzerinde tutuklu olanların sorununun kendilerini ilgilendirdiğini belirtti. Ergin, kamuoyuna yansıtılanla olan arasında ciddi fark bulunduğunu, sanki cezaevlerinde olanların tamamı yıllardır cezaevindeymiş gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi.

2 yıl içerisinde Yargıtay'ın elindeki iş yükü bitiyor

Önceki dönemde Yargıtay'da yılda 120 bin dosya artışı olduğunu ifade eden Ergin, "Yargıtay'da görülmekte olan dosyalar 624 binden 535 bine geriledi. Yıl sonunda 430 bin gibi bir rakama gelmesi bekleniyor. 2 yıl içerisinde bu stoklar, Yargıtay'ın elindeki iş yükü bitiyor" dedi.


Bakan Ergin, "2 yıl sonra artık Türkiye'de yargılamalar 12 ayda, temyiz süreci de görülmüş olmak üzere karara bağlanır hale gelecek. Bu da uzun yargılamalarla ilgili şikayetleri önemli ölçüde engelleyecek" şeklinde konuştu.



AA