Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan 12. dönem adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarının kura töreni ise 19 Haziran 2012 tarihinde saat 10.00'da Danıştay binası konferans salonunda yapılacak. Kura töreni ile görev yerleri belirlenecek adlî yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarına cübbe dağıtımı da yarın Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kura çekecek tüm hâkim ve savcı adaylarının saat 08.45'de Danıştay binası konferans salonunda hazır bulunmaları istendi.

Öte yandan HSYK, 2012 yılı adli ve idari yargı müstemir yetkilerine ilişkin bir duyuru yayınladı. 2012 yılı idarî ve adli yargı kararnamelerinin açıklandığının belirtildiği duyuruda, iş ve kadro durumu nedeniyle yerinde yetkili bırakılanlar hariç, kararnameler ile bir başka yere atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının en geç 25 Haziran 2012 tarihine kadar tebligatlarını alarak görev yerlerinden ayrılmaları istendi.

Hakim ve savcılardan müstemir yetki çalışmalarının yeni görev yerlerine başlayıncaya kadar sonuçlandırılabilmesi amacıyla müstemir yetkiye ilişkin taleplerin yazılı olarak en geç 22 Haziran 2012 tarihine kadar HSYK Genel Sekreterliğinde olacak şekilde UYAP ortamında gönderilmeleri talep edildi.



Cihan