YARSAV, HSYK üyeliği için desteklediği adayların isimlerini açıkladı. YARSAV, 16 adayı destekliyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) üye seçimi için kesin aday listesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Listede, HSYK'ya adli yargıdan seçilecek 7 asıl ve 4 yedek üyelik için 167, idari yargıdan seçilecek 3 asıl ve 2 yedek üyelik için 34 birici sınıf hakim ve savcısı yer alıyor.
Listenin kesinleşmesiyle YARSAV da desteklediği isimleri açıkladı. YARSAV'ın adayları arasında, Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Ankara 1.Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sungur ile Adalet Başmüfettişi Abidin Çelik'in isimleri dikkat çekiyor.
Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki takipsizlik kararlarını kaldıran hakim olarak biliniyor. Adalet Bakanlığı müfettişlerince hakkında başlatılan soruşturma sonunda Yargıtay'da yargılanan Kaçmaz, beraat etmişti. Hayri Keskin ise TİB'deki yasadışı dinlemeleri araştıran hakim.
Öte yandan, YARSAV'ın adli yargıdan desteklediği adaylar şöyle:
"Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tamer Akgökçe, Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Bakırköy 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Asker Kazak, Adana 1.Ticaret Mahkemesi Başkanı Sezai Kepenek, Ankara 1.Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin, Kayseri 1.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Reşat Koparan, Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu, Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Funda Tuner, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sungur, Beyoğlu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Haydar Yücesoy."
YARSAV'ın idari yargıdan desteklediği isimler ise şöyle:
"Ankara 5.İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Emin Ayhan Çarıkçı, Adalet Başmüfettişi Abidin Çelik, Ankara 11.İdare Mahkemesi Başkanı Seval Kırklar, Danıştay 13. Daire Tetkik Hakimi Hüseyin Özgün." (ANKA)
(EÖ/ÖMR)