2 bin davetiye

Tören için devlet zirvesi ve Meclis’te grubu bulunan BDP dahil partilerle birlikte 2 bini aşkın kişiye rekor sayıda davetiye gönderildi. Adli yıl açılış törenleri geçen yıla kadar hep Yargıtay Salonu’nda yapılıyordu. Ancak anayasa değişikliği ile üye sayısının 250’den 387’ye çıkarılmasının ardından yoğunluk nedeniyle ilk kez geçen yıl tören Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştirilmişti. Geçen yılki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet zirvesi katılmıştı. Hacettepe Hastanesi’nde tedavi gören Gül’ün, törene katılamayacağı Köşk’ten Yargıtay’a bildirildi. Ancak, Yargıtay yetkilileri Gül’ün kendini “iyi hissederse” sürpriz yapıp son anda törene gelebileceği beklentilerini de dile getirdiler. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ise adil yıl açılış törenine katılacakları bildirildi.

Yine kokteyl yok

Adli yıl 2’nci kez kokteylsiz başlayacak. 2011-2012 adli yıl kokteyli şehit haberleri ve Somali’deki durum nedeniyle iptal edilmişti. Haziran’da eşli davetiyeleri “Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve Bayan Alkan adına” gönderilen ve TBMM Havuzlu Bahçe’de 20.00’de yapılacağı duyurulan 2012-2013 adli yıl açılış kokteyli de terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildi. 

Törenin bu yılki bir diğer farkı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ın yerine TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler’in konuşacak olması. Yargıtay yetkilileri Coşar’ın mazereti olduğunu belirttiler.      

Org. Özel’den yargıya jest!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den bir jest de yargıya geldi. Farklı bir genelkurmay başkanı portresi çizen Orgeneral Özel, yarınki adli yıl açılış törenine katılacak.Özel’in 2012-2013 adli yıl açılış törenine katılacağı Genelkurmay tarafından Yargıtay’a bildirildi. Ergenekon ve Balyoz davasının gerginliğinin kamuoyundaki yankısı sürerken, Orgeneral Özel’in, uzun yıllar sonra adli yıl açılış törenine katılan ilk genelkurmay başkanı olmasının, TSK’nın yargıya verdiği önemi ve saygıyı gösteren önemli bir mesaj olarak değerlendirildi. Özel’in bu tutumu, hukuka saygı ve yargı ile daha yakın çalışma anlayışının göstergesi olarak da yorumlandı. 



Hürriyet