Yozgat Adliyesi'nde yapılan kurulda mevcut Başkan Hacı İbiş, tek liste ile aday oldu. 144 delegenin 89'unun oy kullandığı seçimde tüm oyları toplayan İbiş, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hacı İbiş başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda, Mehmet Şimşek, Orhan Kırlangıç, Fatih Yorulmaz, Yasin Durusoy, Cengiz Becene, Mustafa Özdemir, Salih Büyüksoy ve Muhsin Ayanoğlu yer aldı.

İbiş, seçimin ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır baro başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, göreve talip olduğunda yönetim anlayışının, eşitlik, dürüstlük, adalet, sorumluluk ve şeffaflık üzerine olacağına dair söz verdiğini anımsattı.

Yozgat Barosu'nun asıl görevinin, avukatların mesleki sorunlarına çözümler aramak olduğunu ifade eden İbiş, şunları kaydetti: 

"Dünyanın bütün gelişmiş demokratik toplumlarında özellikle de batı uygarlığında, savunmanın ve avukatlık mesleğinin önündeki engeller kaldırılmış, uluslararası sözleşmelerle avukatların mesleklerini özgürce yerine getirmelerine imkan sağlanmış ve meslek kalitesi de yükseltilmiştir. Temennimiz ülkemizde de bunun tam olarak gerçekleşmesidir. Şimdilik diyoruz ki, bu sorunlarımızı mesleki dayanışma, mücadele ve kurumsal destek ile aşalım, gayret edelim, katılımcı olalım, hep birlikte çalışalım."


AA