Bakan Şahin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Trabzon'un geliştiğini ve değiştiğini belirterek, ''Trabzon'un, tarihi çok derin ve zengin, coğrafyası çok güzel ve doğal. Sosyolojik yapısı tartışılmaz, çok orijinal ve kendine özgü'' diye konuştu.

Trabzon'un bu özelliklerini koruyarak Karadeniz ve Türkiye'nin bir marka şehri olma şansına her zaman sahip olduğunu anlatan Bakan Şahin, şöyle devam etti:
''Trabzon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de, yani geçen yılki seçimler öncesi açıkladığı Türkiye'de yeni büyükşehirler projesinin kriterlerine uymakta ve son 2011 yılı nüfus sayısı itibariyle ön görülen kriterin üzerine çıkmış durumda. Trabzon'un bundan sonra o sayının altına düşeceğini hiç beklemiyoruz. 2014 yerel seçimlerinde inşallah Trabzonumuz farklı bir statüde, farklı bir heyecanla, yerel yönetim yapısıyla yoluna devam edecek şehirlerimizden birisi olacak ve Türkiye'nin 2023'e doğru giderken belirlediği vizyonda alt başlık olarak yerini alan marka şehirlerimizden birisi olduğunu iyice gösterecek, ispatlayacak''
Bakan Şahin, dünyada devletlerin yarışından çok şehirlerinin yarışının öne çıktığını anlatarak, şunları ifade etti:
''Artık dünyada devletlerin yarışından çok şehirlerin yarışı söz konusu. Şehirler düzenli, güçlü ise ülkeler güçlü. Şehirler güzelse ülke güzel. Türkiyemiz'de de anlayış bu eksene kaymış durumda, doğrusu da budur. Erzurum'uyla, Trabzon'uyla, Erzincan'ıyla 81 ilin ve pek çok ilçenin marka şehir olma yolunda bir yarış yapması gerekir. Bu yarışa katılmak için il olmak, büyükşehir olmak belki kolaylaştırıcı bir unsurdur ama şart değildir. Nitekim Türkiye'de pek çok ilçemiz de belli bir kalkınma ve güzellik yakalama yarışı içindedir''
Trabzon'un da coğrafyasıyla, insanıyla, tarihiyle, kültürüyle bu yarışta daha hızlı adımlarla yürüyecek şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Bakan Şahin, ''Türkiye'de, büyükşehir olma yolundaki kriterleri içerecek, düzenleyecek yasa tasarımız bu yasama yılı içinde Meclisimize gelmiş olacak ve belkide kanunlaşmış olacak ama her halükarda 2012 yılı içinde yasalaşması hükümetimizin hedefi ve sayın Başbakanımızın talimatıdır'' ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ziyaret sonrası Bakan İdris Naim Şahin'e fincan takımı hediye etti.
Bakan Şahin, programlarının uzaması nedeniyle İl Jandarma Komutanlığını iptal ederek kentten ayrılmak üzere Trabzon Havalimanı'na hareket etti.


AA