6 Aralık 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28489

KANUN

ON ÜÇ İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ ALTI İLÇE KURULMASI İLE

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6360 Kabul Tarihi: 12/11/2012

Büyükşehir belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesi

MADDE 1 – (1) Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde, sınırları il mülki sınırları olmak üzere aynı adla büyükşehir belediyesi kurulmuş ve bu illerin il belediyeleri büyükşehir belediyesine dönüştürülmüştür.

(2) Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırlarıdır.

(3) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içerisinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılmış, köyler mahalle olarak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılmıştır.

(4) İstanbul ve Kocaeli il mülki sınırları içerisinde bulunan köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak bağlı bulundukları ilçe belediyesine mahalle olarak katılmıştır.

(5) Birinci, ikinci ve dördüncü fıkrada sayılan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

(6) Birinci ve ikinci fıkrada sayılan illerin bucakları ve bucak teşkilatları kaldırılmıştır.

İlçe kurulması ve sınırlarının belirlenmesi

MADDE 2 – (1) Aydın ilinde, Aydın Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Aydın Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Efeler adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(2) Balıkesir ilinde, ekli (1) sayılı listede belirtilen Balıkesir Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Karesi adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(3) Balıkesir ilinde, ekli (2) sayılı listede belirtilen Balıkesir Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Altıeylül adıyla ilçe ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(4) Denizli ilinde, ekli (3) sayılı listede belirtilen Denizli Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Merkezefendi ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(5) Denizli ilinde, ekli (4) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Denizli Belediyesinin mahalleleri Akköy ilçesi sınırlarına dâhil edilerek Akköy Belediyesine katılmıştır. Akköy ilçesinin merkezi aynı listede belirtilen Denizli Belediyesinin mahalleleri olarak, ilçenin ismi ise Pamukkale olarak değiştirilmiştir.

(6) Hatay ilinde, ekli (5) sayılı listede belirtilen Antakya Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Antakya ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(7) Hatay ilinde, ekli (6) sayılı listede belirtilen Antakya Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Defne ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(8) Hatay ilinde, Merkez ilçe Şenköy bucağına bağlı Sofular ve Hanyolu köyleri Altınözü ilçesine bağlanmıştır.

(9) Hatay ilinde, ekli (7) sayılı listede yer alan köyler ve belediye Yayladağı ilçesine bağlanmıştır.

(10) Hatay ilinde, Arsuz Belediyesi merkez olmak üzere, ekli (8) sayılı listede gösterilen köyler ve belediyelerden oluşan Arsuz ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(11) Hatay ilinde, Payas Belediyesi merkez olmak üzere, Dörtyol ilçesi Yakacık Bucağına bağlı Sincan, Kozludere ve Çağlalık köylerinden oluşan Payas ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(12) Malatya ilinde, ekli (9) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Malatya Belediyesinin mahalleleri, Yeşilyurt ilçe sınırlarına dâhil edilerek Yeşilyurt Belediyesine katılmıştır. Yeşilyurt ilçesinin merkezi, Malatya Belediyesinden Yeşilyurt ilçesine katılan mahalleler olarak değiştirilmiştir.

(13) Malatya ilinde, ekli (10) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyeler ile aynı listede yer alan Malatya Belediyesinin mahalleleri, Battalgazi ilçe sınırlarına dâhil edilerek Battalgazi Belediyesine katılmıştır. Battalgazi ilçesinin merkezi, Malatya Belediyesinden Battalgazi ilçesine katılan mahalleler olarak değiştirilmiştir.

(14) Manisa ilinde, ekli (11) sayılı listede belirtilen Manisa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Şehzadeler ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(15) Manisa ilinde, ekli (12) sayılı listede belirtilen Manisa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Yunusemre ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(16) Manisa ilinde, ekli (13) sayılı listede yer alan köyler ve belediye Köprübaşı ilçesine bağlanmıştır.

(17) Kahramanmaraş ilinde, ekli (14) sayılı listede belirtilen Kahramanmaraş Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Dulkadiroğlu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(18) Kahramanmaraş ilinde, ekli (15) sayılı listede belirtilen Kahramanmaraş Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Onikişubat ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(19) Kahramanmaraş ilinde, Pazarcık ilçesine bağlı Kelebişler, Bayramgazi ve Cennetpınarı köyleri Türkoğlu ilçesine bağlanmıştır.

(20) Mardin ilinde, Kızıltepe ilçesine bağlı Gökçe Belediyesi Merkez ilçeye bağlanmıştır.

(21) Mardin ilinde, Mardin Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere Mardin Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Artuklu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(22) Muğla ilinde, Muğla Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Muğla Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Menteşe ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(23) Muğla ilinde, Kemer Belediyesi merkez olmak üzere, ekli (16) sayılı listede belirtilen köyler ve belediyelerden oluşan Seydikemer ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(24) Tekirdağ ilinde, Tekirdağ Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Tekirdağ Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Süleymanpaşa ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(25) Tekirdağ ilinde, Kapaklı Belediyesi merkez olmak üzere ekli (17) sayılı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Kapaklı ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(26) Tekirdağ ilinde, Marmaracık Belediyesi merkez olmak üzere ekli (18) sayılı listede belirtilen Çorlu Belediyesinin mahalleleri ile köyler ve belediyelerden oluşan Ergene ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(27) Trabzon ilinde, Trabzon Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Trabzon Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Ortahisar ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(28) Şanlıurfa ilinde, ekli (19) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyeden oluşan Eyyübiye ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(29) Şanlıurfa ilinde, ekli (20) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan Haliliye ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(30) Şanlıurfa ilinde, Karaköprü Belediyesi merkez olmak üzere ekli (21) sayılı listede belirtilen Şanlıurfa Belediyesinin mahallesi ile aynı listede yer alan köylerden oluşan Karaköprü ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(31) Van ilinde, ekli (22) sayılı listede belirtilen Van Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köylerden oluşan Tuşba ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(32) Van ilinde, ekli (23) sayılı listede belirtilen Van Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, aynı listede yer alan köyler ve belediyelerden oluşan İpekyolu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(33) Van ilinde, ekli (24) sayılı listede belirtilen Van Merkez ilçeye bağlı köyler ile mahalleler Edremit ilçe sınırına dâhil edilerek Edremit Belediyesine katılmıştır.

(34) Van ili Merkez ilçesinde, Şabaniye Mahallesinin, İpekyolu Bulvarından başlayan Şabaniye Caddesinin, Doğu ve Hacıbekir caddelerinin birleşme noktasına kadar olan kuzey kesimi, Cevdetpaşa Mahallesi ile birleştirilmiştir.

(35) Van ili Merkez ilçesinde, Hacıbekir Mahallesinin Doğu Caddesinin girişinden Mezbaha Deresi Gülüstan Sokak bitiş noktasına kadar olan kısmı Şabaniye Mahallesi ile birleştirilmiştir.

(36) İstanbul ilinde, Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş ve Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey Mahallesi Çatalça ilçesine bağlanarak Çatalca Belediyesine katılmıştır.

(37) İstanbul ilinde, Şişli ilçesine bağlı Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlanarak Sarıyer Belediyesine katılmıştır.

(38) Zonguldak ilinde, Kilimli Belde Belediyesi merkez olmak üzere, Merkez ilçe Kilimli bucağına bağlı belediyeler ve köylerden oluşan Kilimli ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur.

(39) Zonguldak ilinde, Kozlu Belde Belediyesi merkez olmak üzere, Merkez ilçe Kozlu bucağına bağlı belediye ve köylerden oluşan Kozlu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur. Kozlu bucağına bağlı Esenköy ve Yahma köylerinin tüzel kişiliği kaldırılarak mahalle olarak Kozlu Belediyesine katılmıştır.

(40) Ankara ilinde, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleştirilmiştir. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye mahalleleri, Etimesgut ilçe sınırlarına dâhil edilerek, Etimesgut Belediyesine katılmıştır.

(41) Ankara ilinde, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, A. Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri, Çankaya ilçe sınırlarına dâhil edilerek, Çankaya Belediyesine katılmıştır.

Çeşitli hükümler

MADDE 3 – (1) İlçe belediyeleri veya ilçe belediyelerinin talep etmeleri hâlinde büyükşehir belediyeleri bu Kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen köylerde yapılacak ticari amaç taşımayan yapılar için yürürlükteki imar mevzuatı doğrultusunda yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projeler yapar veya yaptırır. Tip mimari projenin uygulanacağı alan sınırını belirlemeye ilgili ilçe belediyesi yetkilidir. Tip mimari projeler doğrultusunda ilgili belediyesince gerekli mühendislik projeleri yapılır ya da yaptırılır. Bu projeler ilgili belediyesince başvuru sahiplerine ücretsiz verilir ve uygulaması denetlenir. Yapılacak inşaatlarda tip projeler dışında özel proje uygulanmak istenmesi durumunda bu projeler yürürlükteki mevzuat uyarınca ilçe belediyesi tarafından onaylanır.

(2) Mevzuatla il özel idarelerine yapılan atıflar bu Kanun kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan il özel idareleri için ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatına, Hazineye, valiliklere, büyükşehir belediyelerine ve bağlı kuruluşlarına veya ilçe belediyelerine yapılmış sayılır. Tüzel kişiliği kaldırılan il özel idarelerine 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer mevzuatla verilmiş olan yetki, görev ve sorumluluklar ilgisine göre bu kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılır ve yerine getirilir. Söz konusu il özel idarelerinin mahkemelerde süren davaları ile il özel idaresi olarak faaliyet gösterdikleri dönem ve yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda muhatap, devir işleminin yapıldığı ilgili kurum ve kuruluştur.

(3) 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 12 nci maddesi kapsamında il özel idarelerince kullanılan haklar ve yetkiler ile yürütülen görevler, il özel idaresi bulunmayan illerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca kullanılır ve yürütülür. Bahsedilen kanun hükmü uyarınca toplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı tutarları, defterdarlıklar bünyesinde açılan emanet hesaplarına aktarılır. Toplanan paraların yüzde yirmilik kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığının öncelik vereceği projelerde kullanılır. Yıl içinde proje karşılığı tahsis edilmeyen miktar aynı amaçla kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine aktarılır. Aktarılan bu miktarları aynı amaçla kullanmak üzere gelecek yıl bütçesine aktarmaya Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilidir.

(4) Bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılan il özel idaresi, belediye veya köy tüzel kişiliklerine şartlı olarak bağışı yapılan taşınır ve taşınmazların devrinin yapıldığı kurum veya kuruluş, bu taşınır ve taşınmazların bağış amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamakla sorumludur. Diğer bağış ve yardımlar hakkında 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.

(5) Bu Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucuları hâlen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam ederler. Bunlar 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanunu ve diğer mevzuatta kendileri için öngörülen haklardan aynı şekilde yararlanmaya devam ederler. Bu yerler için ihtiyaç olması hâlinde aynı usulle yeni görevlendirmeler yapılabilir.

(6) 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununa göre verilen I (a) grubu maden ruhsatı ile 3/6/2007 tarihli ve 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa göre verilen jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsatına ilişkin yetki ve görevler, il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde valiliklerce yürütülür.

(7) 3213 sayılı Kanuna göre maden üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlere dayalı ruhsat sahasındaki tesisler için işyeri açma ve çalışma ruhsatına ilişkin yetki ve görevler, il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde valiliklerce yürütülür.

(8) İl özel idarelerinin tüzel kişiliğinin kaldırıldığı illerde;

a) 3213 sayılı Kanuna göre verilen maden ruhsatları için il özel idareleri ve köylere hizmet götürme birliklerine verilen Devlet hakkı, I (a) grubu madenler için alınan harçlar ile aynı Kanuna göre valiliklerce yapılan I (a) grubu maden ihalelerinden elde edilen gelirler,

b) 5686 sayılı Kanuna göre verilen idare payına ilişkin gelirler ve harçlar ile aynı Kanun gereğince valiliklerce yapılan ihalelerden elde edilen gelirler,

c) 3213 ve 5686 sayılı kanunlar gereğince valilik ve kaymakamlıklarca uygulanan idari para cezaları,

ç) 3213 ve 5686 sayılı kanunlar gereğince yapılan ihaleler nedeniyle alınan teminatlardan elde edilen gelirler,

genel bütçeye gelir kaydedilir.

(9) Bu maddenin sekizinci fıkrası kapsamında elde edileceği tahmin edilen gelirler esas alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesine gerekli ödenek konulur. Bu ödenekler öncelikle madenin veya jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının bulunduğu yere en yakın yerleşim yerlerinin altyapı ve mahalli müşterek ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı bütçesine aktarılır. Aktarılan bu ödenekler Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları aracılığı ile kullanılır.

(10) Bu Kanunun uygulanması ile ilgili tereddütleri gidermeye, düzenleyici ve yönlendirici işlemler yapmaya İçişleri Bakanlığı yetkilidir.

MADDE 4 – 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

“a) Büyükşehir belediyesi: Sınırları il mülki sınırı olan ve sınırları içerisindeki ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayan; idarî ve malî özerkliğe sahip olarak kanunlarla verilen görev ve sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisini,”

MADDE 5 – 5216 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4 – Toplam nüfusu 750.000’den fazla olan illerin il belediyeleri kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebilir.”

MADDE 6 – 5216 sayılı Kanunun 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5 – Büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırlarıdır.

İlçe belediyelerinin sınırları, bu ilçelerin mülki sınırlarıdır.”

MADDE 7 – 5216 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin başlığı “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları” şeklinde değiştirilmiş; birinci fıkrasının (g) ve (z) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (m) bendinde yer alan “amatör spor kulüplerine” ibaresinden sonra gelmek üzere “nakdî yardım yapmak,” ibaresi ile “derece alan sporculara” ibaresinden sonra gelmek üzere “, teknik yönetici, antrenör ve öğrencilere” ibaresi, (n) bendinde yer alan “Gerektiğinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetler ile” ibaresi eklenmiş; ikinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrasının (d) bendinde yer alan “beceri kursları açmak;” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetler ile” ibaresi ile aynı fıkraya aşağıdaki bent ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“g) Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar, meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımı ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek; kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek.”

“z) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etme ve yıkım konusunda ilçe belediyelerinin talepleri hâlinde her türlü desteği sağlamak.” “Büyükşehir belediyeleri birinci fıkranın (l), (s), (t) bentlerindeki görevleri ile temizlik hizmetleri ve adres ve numaralandırmaya ilişkin görevlerini belediye meclisi kararı ile ilçe belediyelerine devredebilir, birlikte yapabilirler.”

“f) Afet riski taşıyan veya can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturan binaları tahliye etmek ve yıkmak.”

“Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilirler.”

MADDE 8 – 5216 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Büyükşehir içindeki kara, deniz, su, göl ve demiryolu üzerindeki her türlü taşımacılık hizmetlerinin koordinasyon içinde yürütülmesi amacıyla büyükşehir belediye başkanı ya da görevlendirdiği kişinin başkanlığında, yönetmelikle belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları ile, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun görevlendireceği ilgili odanın temsilcisinin katılacağı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kurulur. İlçe belediye başkanları kendi belediyesini ilgilendiren konuların görüşülmesinde koordinasyon merkezlerine üye olarak katılırlar. Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantılarına ayrıca gündemdeki konularla ilgili üye olarak belirlenmeyen ulaşım sektörü ile ilgili kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından ihtisas meslek odalarının temsilcileri de davet edilerek görüşleri alınır.”

MADDE 9 – 5216 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen (n) bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“n) Bu Kanunda büyükşehir belediyesine verilen görevlerle sınırlı olarak, yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yapılan ortak hizmetler ve diğer proje giderleri.”

MADDE 10 – 5216 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Ancak, bu yerlerin belediye şirketlerince üçüncü kişilere devri 2886 sayılı Kanun hükümlerine tabidir.”

MADDE 11 – 5216 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Büyükşehir kapsamındaki belediyeler arasında hizmetlerin yerine getirilmesi bakımından uyum ve koordinasyon, büyükşehir belediyesi tarafından sağlanır. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri veya ilçe belediyelerinin kendi aralarında hizmetlerin yürütülmesiyle ilgili ihtilaf çıkması durumunda, büyükşehir belediye meclisi yönlendirici ve düzenleyici kararlar almaya yetkilidir.”

“İmar mevzuatı uyarınca belediyelerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirler tahsil tarihinden itibaren kırkbeş gün içinde büyükşehir belediyesine aktarılır. Büyükşehir belediyeleri bu geliri tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanır. Bu gelirler bu fıkrada belirtilen amaç dışında kullanılamaz.”

MADDE 12 – 5216 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin başlığı “Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkileri ve imtiyazları” şeklinde, aynı maddede yer alan “, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde, 17 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “büyükşehir kapsamındaki ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ilçe” şeklinde, 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde, 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe” ibaresi “Büyükşehir ve ilçe” şeklinde, 28 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “büyükşehir” ibaresinden sonra gelen “, büyükşehir ilçe ve ilk kademe” ibaresi “ve ilçe” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 13 – 5216 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile 18 inci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmış; aynı Kanunun 7 nci maddesinin birinci ve üçüncü, 8 inci maddesinin birinci, 9 uncu maddesinin birinci, 11 inci maddesinin birinci, 12 nci maddesinin üçüncü, 14 üncü maddesinin son, 17 nci maddesinin ikinci, 23 üncü maddesinin birinci ve son, 25 inci maddesinin birinci, üçüncü ve dördüncü, 27 nci maddesinin üçüncü ve beşinci fıkralarındaki “ve ilk kademe” ibareleri ile 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki “ve mücavir alan” ibaresi, 23 üncü maddesinin son, 27 nci maddesinin dördüncü fıkrasındaki “veya ilk kademe” ibareleri, 24 üncü maddesinin birinci fıkrasındaki “, ilk kademe” ibaresi, 27 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Yeni kurulan” ibaresi madde metinlerinden çıkarılmıştır.

MADDE 14 – 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “50.000” ibaresi “20.000” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15 – 5393 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Belediye sınırları içinde nüfusu 500’ün altında mahalle kurulamaz.”

MADDE 16 – 5393 sayılı Kanunun 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Mevzuatla orman köyleri ve orman köylüsüne tanınan hak, sorumluluk ve imtiyazlar orman köyü iken mahalleye dönüşen yerler için devam eder. Bir belediyeye katılarak mahalleye dönüşen köy, köy bağlısı ve belediyelerce kullanılan mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden bu mahalle sakinleri ve varsa diğer hak sahipleri 25/2/1998 tarihli ve 4342 sayılı Mera Kanunu hükümleri çerçevesinde yararlanmaya devam eder.”

MADDE 17 – 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin son cümlesi yürürlükten kaldırılmış, aynı bende aşağıdaki cümleler eklenmiş, fıkranın (b) bendinin birinci cümlesinde yer alan “sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir;” ibaresinden sonra gelmek üzere “mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir;” ibaresi eklenmiş, ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır. Diğer belediyeler de mali durumları ve hizmet önceliklerini değerlendirerek kadınlar ve çocuklar için konukevleri açabilirler.”

“Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir.”

“Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdî yardım bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemez.”

MADDE 18 – 5393 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent, birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra ve dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“r) Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 5/11/2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, 26/9/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili diğer mevzuata göre kuruluş izni verilen alanda tesis edilecek elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi vermek,”

“(r) bendine göre verilecek yer seçim belgesi karşılığında alınacak ücret Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca belirlenir. Ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen yer seçim belgesi verilmiş sayılır. Büyükşehir sınırları içerisinde yer seçim belgesi vermeye ve ücretini almaya büyükşehir belediyeleri yetkilidir.”

“Belediye ve bağlı idareler, meclis kararıyla mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilirler.”

MADDE 19 – 5393 sayılı Kanunun 75 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“c) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir.”

“5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesi; belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz.”

MADDE 20 – 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasına “Valinin önerdiği hususlar” ibaresinden sonra gelmek üzere “meclisin ilk toplantısında” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 21 – 5302 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Denetim komisyonu çalışmalarına, il özel idaresi dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenlere 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 25 inci maddesinin üçüncü fıkrasında öngörülen miktarı geçmemek üzere, il genel meclisince belirlenecek miktarda günlük ödeme yapılır. Denetim komisyonunun emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı il genel meclisince belirlenir. Uzman kişilerde aranacak nitelikler il genel meclisinin çalışmasına dair yönetmelikte düzenlenir.”

MADDE 22 – 5302 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İl encümeni valinin başkanlığında, genel sekreter ile il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından seçeceği üç üye ve valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği iki üyeden oluşur.”

MADDE 23 – 5302 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Encümenin ihale komisyonu olarak yapacağı toplantılarda da bu fıkra hükümleri geçerlidir.”

MADDE 24 – 5302 sayılı Kanunun 45 inci maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bütçe tasarısının süresi içerisinde kesinleşmemesi hâlinde vali, görüşüyle birlikte durumu İçişleri Bakanlığına bildirir. İçişleri Bakanının otuz gün içinde vereceği karar kesindir.”

MADDE 25 – 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 1,50’si büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,50’si büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5’i il özel idarelerine ayrılır.

(3) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listede yer alan mallardan tahsil edilen özel tüketim vergisi hariç olmak üzere, büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının yüzde 6’sı ile genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine ayrılan payların yüzde 30’u büyükşehir belediye payı olarak ayrılır.”

MADDE 26 – 5779 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(2) Birinci fıkrada belirtilen gelişmişlik endeksine göre dağıtılacak miktar için Kalkınma Bakanlığı tarafından tespit edilen en son veriler esas alınır. Bu endeksin kullanımında, belde belediyeleri için bağlı bulunduğu ilçenin endeks değeri uygulanmak üzere, il, ilçe ve belde belediyeleri gelişmişlik katsayılarına göre en az gelişmiş olandan en çok gelişmiş olana doğru ve eşit nüfus içeren beş gruba ayrılır. Eşitliği bozan ilçe, denge kurulacak şekilde beldeleriyle birlikte bir önceki gruba veya bir sonraki gruba ilave edilir. Birinci fıkraya göre belirlenen miktarın yüzde 23’ü birinci gruba, yüzde 21’i ikinci gruba, yüzde 20’si üçüncü gruba, yüzde 19’u dördüncü gruba ve yüzde 17’si beşinci gruba tahsis edilir. Bu tahsisat, her grup içinde, gruba giren belediyelerin nüfuslarına göre dağıtılır.

(3) 2 nci maddenin ikinci fıkrasına göre ayrılan büyükşehirlerdeki ilçe belediyeleri payının; yüzde 90’lık kısmı ilçelerin nüfusuna, yüzde 10’luk kısmı ise ilçelerin yüzölçümüne göre dağıtılır. Hesaplanan tutardan yüzde 30’luk büyükşehir belediyesi payı ayrıldıktan sonra kalan miktar büyükşehir ilçe belediyelerinin hesabına İlbank A.Ş. tarafından aktarılır.

(4) 2 nci maddenin üçüncü fıkrasına göre ayrılan yüzde 6’lık büyükşehir belediye payının yüzde 60’ı doğrudan ilgili büyükşehir belediyesi hesabına aktarılır. Kalan yüzde 40’lık kısmının yüzde 70’i nüfusa, yüzde 30’u yüzölçümü esasına göre büyükşehir belediyeleri arasında dağıtılır.”

MADDE 27 – 5779 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Kesinleşmiş en son genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamının binde biri Maliye Bakanlığı bütçesine nüfusu 10.000’e kadar olan belediyeler için kullanılmak üzere denkleştirme ödeneği olarak konulur. Maliye Bakanlığı, bu ödeneği, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksit hâlinde dağıtılmak üzere, İlbank A.Ş. hesabına aktarır. İlbank A.Ş., hesabına aktarılan ödeneğin yüzde 65’ini eşit şekilde, yüzde 35’ini ise nüfus esasına göre dağıtır.”

MADDE 28 – 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86 ncı maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce aşağıdaki şekillerde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir.”

MADDE 29 – 18/1/1984 tarihli ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4 – Büyükşehir belediye başkanının seçiminde seçim çevresi, büyükşehir belediye sınırlarından oluşur.”

MADDE 30 – 2972 sayılı Kanunun 32 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Muhtar ile ihtiyar meclisi veya heyeti üyelerinin seçiminde; muhtar ile bu Kanunun 30 uncu maddesinin (a) ve (b) bentlerinde gösterilen ihtiyar meclisi veya heyeti üye sayısı kadar ismin birlikte yazılı olduğu oy pusulası kullanılır. Oy pusulası Yüksek Seçim Kurulunca hazırlanan özel zarfa konularak oy sandığına atılır.”

MADDE 31 – 15/7/1950 tarihli ve 5682 sayılı Pasaport Kanununun 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Diyanet İşleri Başkanına,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Valilere, Büyükşehir Belediye başkanlarına,” ibaresi eklenmiş ve 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Büyükşehir” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 32 – 18/2/1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “köy tüzel kişilikleri” ibaresinden sonra gelmek üzere “ile bunların üyesi oldukları mahalli idare birlikleri” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 33 – 14/2/1985 tarihli ve 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Tüm acil çağrıları karşılamak üzere büyükşehirlerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 acil çağrı merkezleri kurulur. Bu merkezlerin iş ve işlemleri İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.”

MADDE 34 – 3152 sayılı Kanuna 28 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 28/A maddesi eklenmiştir.

“Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı

MADDE 28/A – Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu, acil çağrı, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi, ilin tanıtımı, gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi, temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi ve bunların denetlenmesini gerçekleştirmek üzere valiye bağlı olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kurulmuştur. Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, kaynağını aktarmak şartıyla illerde yapacakları her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini bu başkanlık aracılığıyla yapabilirler. Bu işler karşılığı genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince yapılacak kaynak transferleri ödenek aktarması suretiyle, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak kaynak transferleri ise tahakkuk işlemleri ile gerçekleştirilir. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerince aktarılan tutarlardan yıl içerisinde harcanmayan kısımları ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydetmeye; diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca aktarılan tutarları bir yandan genel bütçenin (B) işaretli cetveline gelir, diğer yandan Bakanlık bütçesinin ilgili tertiplerine ödenek kaydetmeye ve yıl içerisinde harcanmayan kısımlarını ertesi yıl bütçesine devren gelir ve ödenek kaydetmeye İçişleri Bakanlığı yetkilidir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından, merkezi idarenin adli ve askeri teşkilat dışında taşradaki tüm birimlerinin hizmet ve faaliyetlerinin etkinliği, verimliliği ve kurumların stratejik plan ve performans programlarına uygunluğu ile ilgili hazırlanacak rapor, valinin değerlendirmesiyle birlikte Başbakanlığa ve bu kurumların bağlı veya ilgili olduğu bakanlığa gönderilir. Bu raporlar yıllık olarak hazırlanır ve takip eden yılın şubat ayı sonuna kadar yukarıdaki mercilere gönderilir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları, afet yardım, acil çağrı, yatırım izleme, rehberlik ve denetim, strateji ve koordinasyon ile idari müdürlükler kurabilir. Gerektiğinde geçici birimler kurulabilir. Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının çalışma usul ve esasları İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının sevk ve idaresi, vali veya vali tarafından görevlendirilecek bir vali yardımcısı tarafından yerine getirilir. Maliye Bakanlığınca, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine yeterli ödenek konulur.

Gerektiğinde valilik, kadro, yer ve unvanlarına bakılmaksızın ihtiyaç durumuna göre uzman, sözleşmeli personel ve memurları bu başkanlıklarda görevlendirmeye yetkilidir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamındaki araçlarının alımı, işletilmesi, bakım ve onarımı ile bürolarının ihtiyaçları; valilik ve kaymakamlık konutlarının yapım, bakım, işletme ve onarımı ile emniyet hizmetlerinin gerektirdiği harcamalar yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığınca karşılanabilir.

Merkezi idare tarafından yapılan her türlü yardım ve desteğin koordinasyonu, denetimi ve izlenmesi ve acil durumlarda bizzat yerine getirilmesi yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından sağlanır.

İldeki kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmesi gereken yatırım ve hizmetlerin aksadığının ve bu durumun halkın sağlığı, huzur ve esenliği ile kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilediğinin vali veya ilgili bakanlığınca tespit edilmesi durumunda, vali uygun süre vererek hizmet ve yatırımın gerçekleştirilmesini ister. Hizmet ve yatırımın verilen sürede gerçekleşmemesi hâlinde, vali söz konusu yatırım ve hizmetin ildeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesini isteyebileceği gibi yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı aracılığıyla da yerine getirebilir. Yapılan veya yapılacak harcamalar karşılığı tutarlar ilgili kurumun pay ve ödeneklerinden tahsis yapan kurum tarafından kesilerek İçişleri Bakanlığına veya hizmeti yerine getiren diğer kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Bu fıkra kapsamında İçişleri Bakanlığına ve diğer genel bütçeli idarelere aktarılan tutarların bu kurumların bütçeleriyle ilişkilendirilmesi birinci fıkra hükümleri çerçevesinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılan tutarların bütçeleriyle ilişkilendirilmesi bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilir. Diğer genel bütçeli idarelere ilişkin bütçe işlemlerini yapmaya bu kurumların üst yöneticileri yetkilidir.”

MADDE 35 – 26/5/2005 tarihli ve 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üyelerinin tamamı il özel idarelerinden oluşan birliklerde birlik başkanı, üye illerin valileri arasından yukarıdaki usulle seçilir.”

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Kanundaki devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere vali tarafından, bir vali yardımcısının başkanlığında, valinin uygun göreceği kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve ilgili belediye başkanlarının katılımıyla devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kurulur. Bu komisyona yardımcı olmak üzere valinin görevlendirmesi ile alt komisyonlar da kurulabilir.

(2) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler, mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını katılacakları ilçe belediyesine bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren bir ay içinde bildirir. Bu belediye ve köylerin taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayına bağlıdır. Henüz ilçe belediyesi oluşmamış yerlerde bildirimler il belediyesine yapılır ve onaylar il belediyesince verilir. Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, yine bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu belediye ve köyler tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(3) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köylerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir. Devir işlemi ilk mahalli idareler genel seçimi itibarıyla uygulamaya konulur.

(4) Bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idareleri; personelini, her türlü taşınır ve taşınmaz malları ile hak, alacak ve borçlarını bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren bir ay içinde valiliğe bildirir. Bu idarelerin taşınmazlarının satışı, tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına bağlıdır. Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idareleri tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu il özel idareleri tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(5) Bu Kanun ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşları ile bunların taşra teşkilatına, valiliklere, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına, büyükşehir belediyesine ve bağlı kuruluşuna veya ilçe belediyesine devredilmesine karar verilir. Devir işlemi, yapılacak ilk mahalli idareler genel seçimi tarihinde uygulamaya konulur. Maliye Hazinesine devredilen taşınmazlar Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla kullanmakta olan kurumlara tahsis edilmiş sayılır. Hazinenin özel mülkiyetindeki veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan Maliye Bakanlığınca, bu Kanunun 1 inci maddesiyle tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerine, belediyelere ve köy tüzel kişiliklerine tahsis edilmiş olanlar; kuruluş kanunlarıyla kendilerine verilen kamusal nitelikteki görevleri yerine getirmeleri amacıyla ve komisyon kararıyla; ilgisine göre bakanlıklara, bakanlıkların bağlı veya ilgili kuruluşlarına, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir belediyelerinin bağlı kuruluşlarına ve ilçe belediyelerine tahsis edilmiş sayılır.

(6) Bu Kanuna göre tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir.

(7) Bu Kanunla büyükşehir belediyesine dönüşen il belediyesinin sahip olduğu her türlü taşınır, taşınmaz malları ve personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile bağlı kuruluşlar arasında paylaştırılır.

(8) Bu Kanunla büyükşehir ilçe belediyesi olan belediyelerce yürütülen su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf, ulaşım, her çeşit yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin olmak üzere personel, her türlü taşınır ve taşınmaz malları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik yatırım, alacak ve borçları, komisyonca ilgisine göre büyükşehir belediyesi ile ilgili bağlı kuruluş arasında paylaştırılır.

(9) Bu Kanuna göre belediye ve bağlı kuruluşlara devredilen personelden norm kadro ve ihtiyaç fazlası olanlar, ilgili belediye ve bağlı kuruluş tarafından en geç üç ay içinde valiliğe bildirilir. Komisyon, ilgili idarelerden gönderilen listeleri 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesindeki oranlar, kurumun bütçe dengesi, norm kadrosu ve yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği ile nüfus kriterlerini değerlendirmek suretiyle ihtiyaç fazlası personelin tespitini yapar. Komisyon çalışmasını kırk beş gün içinde tamamlayıp oluşturulan listeleri valinin onayına sunar. Vali tarafından onaylanan listeler on gün içerisinde İçişleri Bakanlığına, İçişleri Bakanlığınca da atama teklifleri yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bu personelden;

a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadrolarındaki personel 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun değişik 22 nci maddesinin ikinci, üçüncü ve beşinci fıkralarında belirtilen esas ve usuller çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, Devlet Personel Başkanlığına bildirim tarihinden itibaren doksan gün içinde nakledilir. Ayrıca, nakledilen personelden devir tarihi itibarıyla müdür ve daha üstü yönetici kadrolarında bulunan personel hakkında aynı tarihteki kadro unvanları dikkate alınarak söz konusu maddenin altıncı fıkra hükümleri de uygulanır ve üç yıllık süre, devir tarihinden itibaren başlar. Ancak, 4046 sayılı Kanunun anılan maddesi uyarınca yapılacak fark tazminatı hesabında, 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesine göre yapılan ödeme dikkate alınmaz. Personel nakledildiği kurumda göreve başlayıncaya kadar eski kurumunda çalışmaya devam eder ve bu personelin her türlü mali ve sosyal hakları çalıştıkları kurum tarafından karşılanır.

b) 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesi kapsamında istihdam edilen tam zamanlı sözleşmeli personel bildirim unvanı esas alınarak Devlet Personel Başkanlığınca (a) bendinde yer alan süreler esas alınarak 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli personel olarak atanır. Bu kapsamda atanan sözleşmeli personelin mali ve sosyal hakları sözleşme süresi sonuna kadar devredildiği tarihteki sözleşme hükümlerine göre uygulanır. Bu personelin yeni sözleşmeleri ise 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde yapılır.

c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa tabi sürekli işçi statüsünde istihdam edilen personel, Devlet Personel Başkanlığınca diğer kamu kurum ve kuruluşlarında unvanları belirlenecek kadrolara (a) bendinde yer alan süreler dâhilinde atanır. Ataması tekemmül ettirilen işçiler, çalıştıkları kurumlarınca atama emirlerinin tebliğini izleyen günden itibaren beş iş günü içinde yeni görevlerine başlamak zorundadırlar. Bu işçiler, yeni görev yerlerine başlayacağı tarihe kadar ilgili belediye veya bağlı kuruluşun işçisi sayılır ve beş iş günü içinde yeni kurumunda görevine başlamayanların iş sözleşmeleri, feshin geçerli sebebe dayandığı kabul edilerek, belediye veya bağlı kuruluş tarafından 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesinde belirtilen ihbar süresi beklenilmeksizin ve ihbar tazminatı ödenmeksizin sona erdirilir.

ç) Bu fıkra kapsamında yer alan personele ilişkin kadro ve pozisyonlar; Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına nakledildikleri veya atandıkları tarih itibarıyla diğer kanunlardaki hükümlere bakılmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın ihdas, tahsis ve vize edilmiş sayılır. İhdas edilmiş sayılan memur kadroları, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerin ilgili bölümüne eklenmiş sayılır. Atama işlemi yapılan personele ilişkin bilgiler ve bu bilgilerdeki değişiklikler en geç on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

d) Bu fıkra kapsamında nakledilen personel bakımından nakil tarihinden önce doğmuş ve nakil tarihinde ödenmesi gereken borçlardan nakledilen kurum sorumlu tutulamaz. Kıdem tazminatına ilişkin hükümler saklıdır.

e) Bu fıkra kapsamında ortaya çıkabilecek tüm tereddütleri gidermeye, gerekli bilgi ve belgeleri istemeye, araştırma ve inceleme yapmaya, uygulamayı yönlendirmeye Devlet Personel Başkanlığı yetkilidir.

(10) Devredilecek Devlet memurları hakkında 5393 sayılı Kanunun 50 nci maddesi hükümleri uygulanır. Devir tarihi itibarıyla müdür ve daha üstü yönetici unvanlı kadrolarda bulunanlar hakkında 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesinin altıncı fıkrası hükümleri de uygulanır. Bu şekilde devredilen memurlar ile 5216 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanmak suretiyle devredilecek sözleşmeli personelin fark tazminatı hesabında, 4688 sayılı Kanunun 32 nci maddesine göre yapılan ödeme dikkate alınmaz. Devredilen veya nakledilen işçilerin ücret ile diğer malî ve sosyal hakları; toplu iş sözleşmesi bulunan işçiler bakımından yenileri düzenleninceye kadar devir veya nakil işleminden önce tabi oldukları toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre, toplu iş sözleşmesi olmayan işçiler bakımından 2012 yılı Eylül ayında geçerli olan bireysel iş sözleşmesi hükümlerine göre belirlenir.

(11) Yapılacak devir, tasfiye ve paylaştırma işlemleri ve hizmetlerin yürütülmesi bakımından bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 5216 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır.

(12) 1 inci maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediye ve köylerin taşınmazlarının satışı ile vadesi tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi aşan borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına tabidir.

(13) 1 inci maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediye ve köylerin mahkemelerde süren davalarında katıldıkları ilçe belediyesi taraf olur.

(14) Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak; bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir.

(15) Bu Kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre alınması gereken emlak vergisi ile 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım payları beş yıl süreyle alınmaz ve 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının üçüncü bendi, 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci bendi ile beşinci bendi, 66 ncı maddesinin birinci fıkrasının beşinci bendi hükümleri 31/12/2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) uygulanmaya devam edilir. Bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin % 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenir. 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2 nci maddesi ile köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen yerlerde de bu fıkra hükmü uygulanır.

(16) Belediye hizmetlerinin aksaması hâlinde, valiler seçim tarihinden itibaren altı aylık sürede, bu Kanunla kurulan belediyeler arasında koordinasyonu sağlar ve gerekli tedbirleri alır.

(17) Ekli (25) sayılı listede yer alan büyükşehir ilçe belediyelerine 2/7/2008 tarihli ve 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun uyarınca seçimleri müteakip ayda tahakkuk ettirilecek miktar İlbank A.Ş. tarafından üç katı artırımlı olarak ödenir. İlave kaynak yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Yedek Ödenek Tertibinden Maliye Bakanlığınca karşılanır.

(18) Bu Kanunun 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında belirtilen illerdeki belediyeler yetkili organlarının kararıyla bu Kanunla sorumluluk alanlarına dâhil edilen yerleşim yerlerine yetkisi dâhilindeki her türlü yatırım ve hizmeti götürebilir.

(19) Bu Kanunla kurulan ilçelerin ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının ihtiyacını karşılamak üzere ekli (26) sayılı listede yer alan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellerin ilgili bölümlerine eklenmiştir. Bu kadrolara yapılacak atama işlemleri, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki sınırlamalara tabi değildir. Bu maddenin yayımlandığı tarihten itibaren iki yıl süreyle 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesinde yer alan sınırlamaya bağlı olmaksızın bu maddeyle ihdas edilen kadrolarda sınıf, unvan ve derece değişikliği yapmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

(20) Teşkilatlanma tamamlanıncaya kadar yeni kurulan ilçelerde merkezi idareye ait her türlü iş ve işlemler ile idari ve adli davalar ve bunlara ilişkin bütün iş ve işlemler mevcut bağlılık durumuna göre yürütülür. Yeni kurulan ilçelerde ilçe idare kurulları teşekkül edinceye kadar bu yerlerdeki işlemlerle ilgili olarak, eskiden bağlı oldukları il ve ilçelerin idare kurulları görevli ve yetkilidir.

(21) Bir defaya mahsus olmak üzere 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının uygulanmaması kaydıyla, bu Kanunla kurulacak ilçe kaymakamlıkları için, Kanunun yürürlüğe girdiği yılın Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı (T) işaretli cetvelin (T-2) sırasından 26 adet binek otomobil alınır.

(22) Bu Kanuna göre yeni kurulan ilçelerin hükümet konakları ile kaymakamlık lojmanlarının yapılması, satın alınması ve kiralanması için gerekli ödenek, yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun Yedek Ödenek Tertibinden Maliye Bakanlığınca karşılanır.

(23) Bu Kanundaki, il özel idaresi, belediye ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına, il belediyesinin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesine, büyükşehir belediye sınırının ilin mülki sınırlarına genişletilmesine, mülki sınır değişikliği yapılmasına ve ilçe belediyesi kurulmasına dair hükümler ilk mahalli idareler genel seçimlerinde uygulanır ve seçimler bu yerlerin yeni durumlarına göre yapılır. İlçe kurulmasına ilişkin hükümler bu Kanunun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

(24) İstanbul ve Kocaeli hariç, büyükşehir, büyükşehir ilçe belediyeleri ve bağlı idareler yatırım bütçelerinin en az % 10’unu on yıl süre ile bu Kanun kapsamında belediye sınırlarına dâhil olan yerleşim yerlerinin altyapı hizmetleri için ayırır ve kullanırlar.

(25) Bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşları tarafından il özel idarelerine ödenek aktarılmış olan işlerden, özel idarelerin tüzel kişiliğinin kalkacağı tarihe kadar tamamlanamayacak olanlara ait kaynaklar, ilgili kuruma veya kurumun talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iade olunur. İade olunan kurum; genel bütçeli kurum ise genel bütçeye gelir, ilgili kurum bütçesine ödenek, özel bütçeli kurum ise ilgili kurum bütçesine gelir ve ödenek kaydedilir. Bu ödeneklerden harcanmayan tutarlar ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydedilir. Bu fıkra kapsamındaki ödenek işlemleri Maliye Bakanlığınca yapılır. Ayrıca kaynağı gönderen bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşları, söz konusu kaynağın iadesi yerine aralarında yapacakları protokole göre işi ilgili belediyeye devredebilir. İl özel idare bütçesine bu amaçla gönderilen kaynaklardan harcanmayan tutarlar protokol yapılan belediyeye aktarılır. Yüklenici firma ile il özel idareleri arasındaki sözleşme kaynağın gönderildiği kuruma devredilir. Mevzuattan kaynaklanan tüm hak, alacak, borç ve diğer ilişkilerde muhatap, devrin yapıldığı kurumdur.

(26) Bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılan belediye, il özel idaresi ve köylerden oluşan veya bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren amaçları ortadan kalkacak olan mahalli idare birlikleri, ilk mahalli idareler genel seçiminden önce tüzüklerindeki hükümlere göre tasfiye olunur. Tüzüklerinde hüküm bulunmayan hallerde bu Kanunun devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin hükümleri uygulanır. Bu birlikler, Kanunun yayımı tarihinden itibaren, yeni personel istihdam edemezler, taşınır ve taşınmaz mal edinemezler, kendilerine ait taşınır ve taşınmaz malları satamazlar, hizmet alımına ilişkin sözleşme ve borçlanma yapamazlar.

(27) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle 2464 sayılı Kanunun 86 ncı maddesi uyarınca tarh edilmemiş harcamalara katılma payları belediye meclisi kararıyla alınmayabilir.

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit edilen 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusu 2.000’in altında olan ekli (27) sayılı listedeki adları yazılı belediyelerin tüzel kişilikleri ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak bu belediyeler köye dönüştürülmüştür.

(2) Bu madde ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları il özel idaresine devredilir. Hazinenin özel mülkiyetindeki veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlardan Maliye Bakanlığınca, bu maddeyle tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelere tahsis edilmiş olanlar, komisyon kararıyla, ihtiyaçlarına göre ilgili il özel idarelerine veya köy tüzel kişiliklerine tahsis edilmiş sayılır. Ancak, köye dönüştürülen belediyelerin ihtiyaç duyulan taşınmazları ile araç ve gereçleri komisyon kararıyla ilgili köy tüzel kişiliğine bırakılır. Mahkemelerde süren davaları ile belediye olarak faaliyet gösterdiği döneme ve yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda, muhatap ilgili il özel idaresidir.

(3) Bu yerleşim yerleri için 5779 sayılı Kanun uyarınca verilen paylar, tüzel kişiliğin kalktığı yıl için İçişleri Bakanlığınca İlbank A.Ş.’ye bildirilen nüfus esas alınmak suretiyle beş yıl süreyle ilgili il özel idarelerine gönderilir.

(4) Köye dönüştürülen belediyelerin kanunlarla yapılandırılan borçları ile kamu kurumlarına ve İlbank A.Ş.’ye olan borçları, bu belediyelerin tüzel kişiliklerinin fiilen sona erdiği tarihi takip eden yıldan itibaren İlbank A.Ş. tarafından ilgili il özel idaresi tahakkukundan üçüncü fıkrada öngörülen miktarı geçmeyecek taksitler hâlinde ödenir.

(5) Birinci fıkra hükmü uyarınca köye dönüştürülen belediyeler, 30/6/2013 tarihine kadar 5393 sayılı Kanunun 8 inci maddesindeki usule bağlı olmaksızın, belediye meclisinin kararı ile ortak sınırı olan ve ekli (27) sayılı listeyle tüzel kişiliği sona ermeyen belediyeye mahalle olarak katılma talebinde bulunabilir. Katılma işleminin gerçekleşebilmesi için katılacak belediye ile katılınacak olan belediyenin sınırları arasında başka bir belediye veya köy bulunamaz. Bu belediyelerin meskûn sahaları arasındaki uzaklık on kilometreden fazla olamaz. Katılım işlemi katılınacak belediye meclisinin olumlu kararı ile sonuçlanır. Başka il ya da ilçe mülki sınırındaki bir belediyeye katılım olması durumunda belediye sınırı ile birlikte mülki sınır değişmiş sayılır. Ekli (27) sayılı listede yer almakla birlikte, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar 5393 sayılı Kanunun 8 inci maddesine uygun olarak birleşme veya katılma yoluyla nüfusunu 2.000’in üzerine çıkaran belediyelerin tüzel kişilikleri korunur.

(6) Bu madde uyarınca bir başka belediyeye katılmak suretiyle tüzel kişilikleri sona eren belediyelerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları bağlandığı belediyeye devredilir. Bu belediyelerin mahkemelerde süren davaları ile yapılan işlemlere ilişkin olarak açılacak davalarda muhatap, katıldığı belediyedir.

(7) Bu belediyeler, personelini, taşınır ve taşınmazları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarını il özel idaresine veya katılacakları belediyeye, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde bildirir. Bu belediyelerin taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları il özel idaresinin veya katılacakları belediyenin onayına bağlıdır. Bu maddeye göre tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin taşınmazlarının satışı ile vadesi tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi aşan borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına tabidir. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, bu madde kapsamına giren belediyeler tarafından nakil yoluyla atanacaklar da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde yeni personel alımı yapılamaz ve bu belediyeler tarafından aynı tarihten itibaren tüzel kişiliğinin sona erdiği tarihi geçecek şekilde veya mevcut hizmet alımlarının kapsamını ve personel sayısını genişletecek şekilde hizmet alımı sözleşmesi düzenlenemez.

(8) Bu maddeye göre il özel idaresi veya belediyelere devredilen personelden ihtiyaç fazlası olanlar geçici 1 inci madde hükümlerine göre kamu kurumlarına devredilir.

(9) Daha önce, birden fazla köy veya köy kısımlarının birleşmesiyle oluşan ve bu Kanuna göre yeniden köye dönüşen belediyelerde, başka bir işleme gerek kalmaksızın valinin uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığının onayı ile birden fazla köy kurulabilir.

Yürürlük

MADDE 36 – (1) Bu Kanunun;

a) 1 inci maddesi; 2 nci maddesi; 3 üncü maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları; 4 üncü maddesi; 5 inci maddesi; 6 ncı maddesi; 7 nci maddesiyle değiştirilen 5216 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi; 5216 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin son fıkrasının yürürlükten kaldırılmasına ilişkin hükmü hariç 13 üncü maddesi; 22 nci maddesi; 25 inci maddesi; 5779 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin değiştirilen ikinci fıkrası hariç 26 ncı maddesi; geçici 1 inci maddesinin altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu, onuncu, onüçüncü, onbeşinci, onaltıncı, onyedinci ve yirmidördüncü fıkraları; geçici 2 nci maddesinin ikinci, üçüncü, dördüncü, altıncı, sekizinci ve dokuzuncu fıkraları ilk mahalli idareler genel seçiminde,

b) Diğer hükümleri yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 37 – (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

5/12/2012




1) SAYILI LİSTE

BALIKESİR İLİ KARESİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Balıkesir Belediyesine bağlı;



1

Kuvayi Milliye



2

1.Sakarya



3

2.Sakarya



4

Çay



5

Vicdaniye



6

Kayabey



7

1.Oruçgazi



8

2.Oruçgazi



9

Maltepe



10

Ege



11

Ali Hikmet Paşa



12

Toygar



13

Atatürk



14

Paşaalanı



15

Yeni Mahalle



16

Eskikuyumcular



17

Dumlupınar



18

Yıldırım



19

Akıncılar



20

Hisariçi



21

Karaoğlan



22

Karesi



23

Aygören



24

Hacı İsmail



25

Mirzabey



26

Kızpınar



27

Adnan Menderes







BALIKESİR İLİ KARESİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Şamlı Belediyesi

Merkez

Şamlı

2

Kocaavşar Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Üçpınar

Merkez

Merkez

4

Ziyaretli

Merkez

Merkez

5

Köteyli

Merkez

Merkez

6

Fethiye

Merkez

Şamlı

7

İbirler

Merkez

Yeniköy

8

Davutlar

Merkez

Yeniköy

9

Çaypınar

Merkez

Yeniköy

10

Yaylabayır

Merkez

Yeniköy

11

Yağcılar

Merkez

Şamlı

12

Çanacık

Merkez

Yeniköy

13

Yeşilova

Merkez

Yeniköy

14

Taşkesiği

Merkez

Şamlı

15

Alacabayır

Merkez

Şamlı

16

Yeroluk

Merkez

Şamlı

17

Düzoba

Merkez

Şamlı

18

Hisaralan

Merkez

Şamlı

19

Toybelen

Merkez

Şamlı

20

Boğazköy

Merkez

Şamlı

21

Halkapınar

Merkez

Şamlı

22

Karacaören

Merkez

Şamlı

23

Karakol

Merkez

Şamlı

24

Kavaklı

Merkez

Merkez

25

Ortaca

Merkez

Merkez

26

Kurtdere

Merkez

Şamlı

27

Armutalan

Merkez

Şamlı

28

Kırmızılar

Merkez

Şamlı

29

Büyükpınar

Merkez

Şamlı

30

Tatlıpınar

Merkez

Şamlı

31

Yaylacık

Merkez

Şamlı

32

Yeni İskender

Merkez

Şamlı

33

Deliktaş

Merkez

Merkez

34

Ovacık

Merkez

Merkez

35

Turplu

Merkez

Merkez

36

Aktarma

Merkez

Merkez

37

Beyköy

Merkez

Merkez

38

Kabakdere

Merkez

Merkez

39

Kalaycılar

Merkez

Merkez

40

Naipli

Merkez

Merkez

41

Bakacak

Merkez

Merkez

42

Yeniköy

Merkez

Yeniköy


(2) SAYILI LİSTE

BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Balıkesir Belediyesine bağlı;

1

Plevne



2

Bahçelievler



3

Hasan Basri Çantay



4

1.Gündoğan



5

2.Gündoğan



6

Gümüşçeşme



7

Gazi Osman Paşa



8

Yıldız



9

Sütlüce



10

Kasaplar



11

Dinkçiler



12

Hacıilbey



13

Altıeylül







BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Pamukçu Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Çayırhisar

Merkez

Merkez

3

Halalca

Merkez

Merkez

4

Ovaköy

Merkez

Merkez

5

Yakupköy

Merkez

Merkez

6

Karamanköy

Merkez

Merkez

7

Köylüköy

Merkez

Merkez

8

Balıklı

Merkez

Merkez

9

Çandır

Merkez

Merkez

10

Aslıhan

Merkez

Merkez

11

Aslıhan Tepecik

Merkez

Merkez

12

Atköy

Merkez

Merkez

13

Ovabayındır

Merkez

Merkez

14

Yenice

Merkez

Merkez

15

Akarsu

Merkez

Merkez

16

Ayvatlar

Merkez

Merkez

17

Karakaya

Merkez

Yeniköy

18

Kürse

Merkez

Yeniköy

19

Gökçeören

Merkez

Yeniköy

20

Köseler

Merkez

Merkez

21

Ayşebacı

Merkez

Merkez

22

Küçük Bostancı

Merkez

Merkez

23

Büyük Bostancı

Merkez

Merkez

24

Paşaköy

Merkez

Merkez

25

Çiçekpınar

Merkez

Merkez

26

Akçakaya

Merkez

Merkez

27

Kabaklı

Merkez

Merkez

28

Dereçiftlik

Merkez

Merkez

29

Çukur Hüseyin

Merkez

Ertuğrul

30

Bahçedere

Merkez

Ertuğrul

31

Karamanlar

Merkez

Ertuğrul

32

Kozören

Merkez

Ertuğrul

33

Karakavak

Merkez

Ertuğrul

34

Çamköy

Merkez

Ertuğrul

35

Beşpınar

Merkez

Ertuğrul

36

Macarlar

Merkez

Ertuğrul

37

Dişbudak

Merkez

Konakpınar

38

Çiftçidere

Merkez

Konakpınar

39

Cinge

Merkez

Merkez

40

Kirazköy

Merkez

Konakpınar

41

Sıvatpınar

Merkez

Konakpınar

42

Bozen

Merkez

Konakpınar

43

Türkali

Merkez

Merkez

44

Taşköy

Merkez

Konakpınar

45

Selimiye

Merkez

Merkez

46

İnkaya

Merkez

Merkez

47

Orhanlı

Merkez

Merkez

48

Çiftlik

Merkez

Merkez

49

Taşpınar

Merkez

Konakpınar

50

Turnalar

Merkez

Konakpınar

51

Kılcılar

Merkez

Konakpınar

52

Kirazpınar

Merkez

Konakpınar

53

Tayyipler

Merkez

Konakpınar

54

Çınarlıdere

Merkez

Konakpınar

55

Karabeyler

Merkez

Konakpınar

56

Konakpınar

Merkez

Konakpınar

57

Bereketli

Merkez

Konakpınar

58

Kuşkaya

Merkez

Konakpınar

59

Bayat

Merkez

Konakpınar

60

Akçaköy

Merkez

Merkez

61

Yeşiller

Merkez

Konakpınar

62

Ayvacık

Merkez

Konakpınar

63

Çakıllık

Merkez

Konakpınar

64

Dedeburnu

Merkez

Konakpınar

65

Kozderegüvem

Merkez

Konakpınar

66

Yeşilyurt

Merkez

Ertuğrul

67

Sarıalan

Merkez

Ertuğrul

68

Kutludüğün

Merkez

Ertuğrul

69

Kuyualan

Merkez

Ertuğrul

70

Küpeler

Merkez

Ertuğrul

71

Meryemdere

Merkez

Ertuğrul

72

Ortamandıra

Merkez

Merkez

73

Dallımandıra

Merkez

Ertuğrul

74

Dereköy

Merkez

Ertuğrul

75

Ertuğrul

Merkez

Ertuğrul

76

Gökköy

Merkez

Merkez

77

Bigatepe

Merkez

Konakpınar

78

Aliağa

Merkez

Ertuğrul

79

Ataköy

Merkez

Konakpınar

80

Aynaoğlu

Merkez

Merkez

81

Bağalan

Merkez

Ertuğrul



(3) SAYILI LİSTE

DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Denizli Belediyesine bağlı;

1

1200 Evler

2

Adalet

3

Akçeşme

4

Akkonak

5

Alpaslan

6

Altıntop

7

Bahçelievler

8

Barbaros

9

Barutçular

10

Bereketler

11

Bozburun

12

Çakmak

13

Değirmenönü

14

Servergazi

15

Eskihisar

16

Gerzele

17

Göveçlik

18

Gültepe

19

Gümüşçay

20

Hacıeyüplü

21

Hallaçlar

22

Hisar

23

İlbade

24

Kadılar

25

Karahasanlı

26

Karaman

27

Kayalar

28

M.Akif Ersoy

29

Merkezefendi

30

Muratdede

31

Saraylar

32

Saruhan

33

Selçuk Bey

34

Sevindik

35

Sırakapılar

36

Sümer

37

Şemikler

38

Şirinköy

39

Yeni

40

Yenişafak

41

Yenişehir

42

Zafer


DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Aşağışamlı Belediyesi

Merkez

Merkez


2

Başkarcı Belediyesi

Merkez

Merkez


3

Altındere

Merkez

Merkez


4

Çeltikçi

Merkez

Merkez


5

Kumkısık

Merkez

Merkez


6

Salihağa

Merkez

Merkez


7

Üzerlik

Merkez

Merkez


8

Yeşilyayla

Merkez

Merkez



(4) SAYILI LİSTE

DENİZLİ İLİ AKKÖY (PAMUKKALE) İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Denizli Belediyesine bağlı;

1

Akhan

2

Aktepe

3

Anafartalar

4

Asmalıevler

5

Atalar

6

Bağbaşı

7

Cankurtaran

8

Cumhuriyet

9

Çamlaraltı

10

Deliktaş

11

Dokuzkavaklar

12

Fatih

13

Fesleğen

14

Goncalı

15

Gökpınar

16

Güzelköy

17

Hacıkaplanlar

18

Hürriyet

19

İncilipınar

20

İstiklal

21

Kale

22

Karakova

23

Karakurt

24

Karşıyaka

25

Kayıhan

26

Kervansaray

27

Korucuk

28

Kuşpınar

29

Mehmetçik

30

Onbeş Mayıs

31

Pelitlibağ

32

Siteler

33

Tekke

34

Topraklık

35

Yunus Emre

36

Zeytinköy

37

Zümrüt


DENİZLİ İLİ AKKÖY (PAMUKKALE) İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Irlıganlı Belediyesi

Merkez

Merkez


2

Gözler Belediyesi

Merkez

Merkez


3

Karahayıt Belediyesi

Merkez

Merkez


4

Pamukkale Belediyesi

Merkez

Merkez


5

Pınarkent Belediyesi

Merkez

Merkez


6

Uzunpınar Belediyesi

Merkez

Merkez


7

Akdere

Merkez

Merkez


8

Develi

Merkez

Merkez


9

Eldenizli

Merkez

Merkez


10

Eymir

Merkez

Merkez


11

Güzelpınar

Merkez

Merkez


12

Haytabey

Merkez

Merkez


13

Karataş

Merkez

Merkez


14

Kocadere

Merkez

Merkez


15

Kurtluca

Merkez

Merkez


16

Küçükdere

Merkez

Merkez


17

Yeniköy

Merkez

Merkez



(5) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ ANTAKYA İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Antakya Belediyesine bağlı;

1

Akasya

2

Akbaba

3

Akevler

4

Aksaray

5

Altınçay

6

Aydınlıkevler

7

Bağrıyanık

8

Barbaros

9

Biniciler

10

Cebrail

11

Cumhuriyet

12

Dutdibi

13

Emek

14

Esenlik

15

Esentepe

16

Fevzi Çakmak

17

18

Gazi

Gazipaşa

19

Güllübahçe

20

Hacı Ömer Alpagot

21

Haraparası

22

Havuzlar

23

İplik Pazarı

24

General Şükrü Kanadlı

25

Kantara

26

Karaali Bölüğü

27

Kardeşler

28

Kışlasaray

29

Kocaabdi

30

Kuyulu

31

Meydan

32

Orhanlı

33

Saraykent

34

Sofular

35

Şehitler

36

Şeyhali

37

Şirince

38

Ulucami

39

Ürgenpaşa

40

Yenicamii

41

Zenginler


HATAY İLİ ANTAKYA İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Ekinci Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

2

Güzelburç Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

3

Karlısu Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

4

Kuzeytepe Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

5

Odabaşı Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

6

Serinyol Belediyesi

Merkez

Serinyol

7

Karaali Belediyesi

Merkez

Serinyol

8

Ovakent Belediyesi

Merkez

Serinyol

9

Avsuyu Belediyesi

Merkez

Merkez

10

Küçükdalyan Belediyesi

Merkez

Merkez

11

Maşuklu Belediyesi

Merkez

Merkez

12

Narlıca Belediyesi

Merkez

Merkez

13

Alaattin

Merkez

Merkez

14

Hasanlı

Merkez

Merkez

15

Melekli

Merkez

Merkez

16

Saçaklı

Merkez

Merkez

17

Suvatlı

Merkez

Merkez

18

Yeşilova

Merkez

Merkez

19

Akçaova

Merkez

Merkez

20

Büyükdalyan

Merkez

Hıdırbey

21

Doğanköy

Merkez

Hıdırbey

22

Gökçegöz

Merkez

Merkez

23

Tanışma

Merkez

Merkez

24

Günyazı

Merkez

Hıdırbey

25

Kisecik

Merkez

Hıdırbey

26

Saraycık

Merkez

Hıdırbey

27

Yaylacık

Merkez

Hıdırbey

28

Alahan

Merkez

Serinyol

29

Alazi

Merkez

Serinyol

30

Anayazı

Merkez

Serinyol

31

Arpahan

Merkez

Serinyol

32

Aşağıoba

Merkez

Serinyol

33

Kuruyer

Merkez

Merkez

34

Üzümdalı

Merkez

Merkez

35

Derince

Merkez

Serinyol

36

Dikmece

Merkez

Serinyol

37

Gülderen

Merkez

Serinyol

38

Maraşboğazı

Merkez

Serinyol

39

Oğlakören

Merkez

Serinyol

40

Paşaköy

Merkez

Serinyol

41

Tahtaköprü

Merkez

Serinyol

42

Uzunalıç

Merkez

Serinyol

43

Üçgedik

Merkez

Serinyol

44

Madenboyu

Merkez

Merkez

45

Mansurlu

Merkez

Merkez

46

Zülüflühan

Merkez

Serinyol

47

Akhisar

Merkez

Serinyol

48

Açıkdere

Merkez

Merkez

49

Akcurun

Merkez

Merkez

50

Apaydın

Merkez

Merkez

51

Bitiren

Merkez

Merkez

52

Bohşin

Merkez

Merkez

53

Bozhöyük

Merkez

Merkez

54

Demirköprü

Merkez

Merkez


(6) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ DEFNE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Antakya Belediyesine bağlı;

1

Akdeniz

2

Armutlu

3

Elektrik

4

Sümerler




HATAY İLİ DEFNE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Dursunlu Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Harbiye Belediyesi

Merkez

Harbiye

3

Gümüşgöze Belediyesi

Merkez

Harbiye

4

Yeşilpınar Belediyesi

Merkez

Harbiye

5

Çekmece Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

6

Subaşı Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

7

Toygarlı Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

8

Turunçlu Belediyesi

Merkez

Hıdırbey

9

Aknehir Belediyesi

Samandağ

Merkez

10

Tavla Belediyesi

Samandağ

Karaçay

11

Bahçeköy

Merkez

Harbiye

12

Balıklıdere

Merkez

Harbiye

13

Bostancık

Merkez

Harbiye

14

Çardaklı

Merkez

Harbiye

15

Değirmenyolu

Merkez

Harbiye

16

Döver

Merkez

Harbiye

17

Samankaya

Merkez

Harbiye

18

Sinanlı

Merkez

Harbiye

19

Ballıöz

Merkez

Hıdırbey

20

Güneysöğüt

Merkez

Hıdırbey

21

Koçören

Merkez

Hıdırbey

22

Meydancık

Merkez

Hıdırbey

23

Orhanlı

Merkez

Hıdırbey

24

Aşağıokçular

Merkez

Merkez

25

Büyükçat

Samandağ

Karaçay

26

Özbek

Samandağ

Karaçay

27

Hancağız

Samandağ

Karaçay

28

Yeniçağ

Samandağ

Karaçay

29

Çökek

Samandağ

Karaçay

30

Özengili

Samandağ

Karaçay

31

Hüseyinli

Samandağ

Karaçay

32

Çınarlı

Samandağ

Karaçay

33

Karşıyaka

Merkez

Şenköy


(7) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ YAYLADAĞI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Şenköy Belediyesi

Merkez

Şenköy


2

Bozlu

Merkez

Şenköy


3

Çatbaşı

Merkez

Şenköy


4

Çayır

Merkez

Şenköy


5

Dağdüzü

Merkez

Şenköy


6

Yukarıokçular

Merkez

Şenköy


7

Turfanda

Merkez

Şenköy


8

Yoncakaya

Merkez

Şenköy



(8) SAYILI LİSTE

HATAY İLİ ARSUZ İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Karaağaç Belediyesi

İskenderun

Merkez


2

Nardüzü Belediyesi

İskenderun

Merkez


3

Akçalı Belediyesi

İskenderun

Uluçınar


4

Gökmeydan Belediyesi

İskenderun

Uluçınar


5

Gözcüler Belediyesi

İskenderun

Uluçınar


6

Madenli Belediyesi

İskenderun

Uluçınar


7

Üçgüllük Belediyesi

İskenderun

Uluçınar


8

Arpaderesi

İskenderun

Merkez


9

Harlısu

İskenderun

Merkez


10

Helvalı

İskenderun

Merkez


11

Karahüseyinli

İskenderun

Merkez


12

Kışla

İskenderun

Merkez


13

Kozaklı

İskenderun

Merkez


14

Nergizlik

İskenderun

Merkez


15

Pirinçlik

İskenderun

Merkez


16

Arpagedik

İskenderun

Uluçınar


17

Avcılarsuyu

İskenderun

Uluçınar


18

Beyköy

İskenderun

Uluçınar


19

Derekuyu

İskenderun

Uluçınar


20

Gülcihan

İskenderun

Uluçınar


21

Hacıahmetli

İskenderun

Uluçınar


22

Haymaseki

İskenderun

Uluçınar


23

Höyük

İskenderun

Uluçınar


24

Kale

İskenderun

Uluçınar


25

Karagöz

İskenderun

Uluçınar


26

Aşağı Kepirce

İskenderun

Uluçınar


27

Konacık

İskenderun

Uluçınar


28

Kurtbağı

İskenderun

Uluçınar


29

Tatarlı

İskenderun

Uluçınar


30

Yukarı Kepirce

İskenderun

Uluçınar


31

Tülek

İskenderun

Uluçınar


32

Işıklı

İskenderun

Uluçınar



(9) SAYILI LİSTE

MALATYA İLİ YEŞİLYURT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Malatya Belediyesine bağlı;

1

Abdulgaffar

2

Aşağıbağlar

3

Atatürk

4

Bahçebaşı

5

Bentbaşı

6

Cemal Gürsel

7

Cevatpaşa

8

Cumhuriyet

9

Çarmuzu

10

Çavuşoğlu

11

Çilesiz

12

Çukurdere

13

Fatih

14

Gazi

15

Hocaahmetyesevi

16

İlyas

17

İnönü

18

Karakavak

19

Kaynarca

20

Kiltepe

21

Koşu

22

Koyunoğlu

23

Melekbaba

24

Özalper

25

Salköprü

26

Samanlı

27

Seyran

28

Su

29

Şeyhbayram

30

Tecde

31

Turgut Özal

32

Yaka

33

Yavuz Selim

34

Yeni

35

Yeşilkaynak

36

Zaviye


MALATYA İLİ YEŞİLYURT İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Dilek Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Şahnahan Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Topsöğüt Belediyesi

Merkez

Merkez

4

Bindal

Merkez

Merkez

5

Duranlar

Merkez

Merkez

6

Duruldu

Merkez

Merkez

7

Fatih

Merkez

Merkez

8

Göktarla

Merkez

Merkez

9

Karahan

Merkez

Merkez

10

Kendirli

Merkez

Merkez

11

Kırkpınar

Merkez

Merkez

12

Mahmutlu

Merkez

Merkez

13

Özal

Merkez

Merkez

14

Samanköy

Merkez

Merkez

15

Suluköy

Merkez

Merkez

16

Sütlüce

Merkez

Merkez

17

Tepeköy

Merkez

Merkez

18

Tohma

Merkez

Merkez

19

Topraktepe

Merkez

Merkez


(10) SAYILI LİSTE

MALATYA İLİ BATTALGAZİ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Malatya Belediyesine bağlı;

1

Akpınar

2

Aslanbey

3

Ataköy

4

Başharık

5

Battalgazi

6

Beydağı

7

Beylerbaşı

8

Büyükhüseyinbey

9

Büyükmustafapaşa

10

Cevherizade

11

Cirikpınar

12

Çöşnük

13

Dabakhane

14

Ferhadiye

15

Fırat

16

Göztepe

17

Hacıabdi

18

Halfettin

19

Hamidiye

20

Hasanvarol

21

Hidayet

22

İskender

23

İsmetiye

24

İstiklal

25

İzzetiye

26

Kavaklıbağ

27

Kernek

28

Kırçuval

29

Küçükhüseyinbey

30

Küçükmustafapaşa

31

Niyazi

32

Nuriye

33

Paşaköşkü

34

Sancaktar

35

Saray

36

Sarıcıoğlu

37

Selçuklu

38

Şehit Fevzi

39

Şıkşık

40

Şifa

41

Tandoğan

42

Taştepe

43

Uçbağlar

44

Yamaç

45

Yenihamam

46

Yıldıztepe

47

Zafer


MALATYA İLİ BATTALGAZİ İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Hanımınçiftliği Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Orduzu Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Beydağı Belediyesi

Merkez

Çolaklı

4

Erenli Belediyesi

Merkez

Çolaklı

5

Yaygın Belediyesi

Merkez

Çolaklı

6

Bağtepe

Merkez

Merkez

7

Bulgurlu

Merkez

Merkez

8

Çamurlu

Merkez

Merkez

9

Fırıncı

Merkez

Merkez

10

Göller

Merkez

Merkez

11

Hacıhaliloğluçiftliği

Merkez

Merkez

12

Karagöz

Merkez

Merkez

13

Karakaşçiftliği

Merkez

Merkez

14

Karaköy

Merkez

Merkez

15

Üzümlü

Merkez

Merkez

16

Alhanuşağı

Merkez

Çolaklı

17

Bulutlu

Merkez

Çolaklı

18

Çolaklı

Merkez

Çolaklı

19

Düzyol

Merkez

Çolaklı

20

Gülümuşağı

Merkez

Çolaklı

21

Hacıyusuflar

Merkez

Çolaklı

22

Hisartepe

Merkez

Çolaklı

23

Kamıştaş

Merkez

Çolaklı

24

Kapıkaya

Merkez

Çolaklı

25

Karatepe

Merkez

Çolaklı

26

Merdivenler

Merkez

Çolaklı

27

Pelitli

Merkez

Çolaklı

28

Selvidağ

Merkez

Çolaklı

29

Tanışık

Merkez

Çolaklı

30

Tokluca

Merkez

Çolaklı

31

Uluköy

Merkez

Çolaklı

32

Yenice

Merkez

Çolaklı

33

Yeniköy

Merkez

Çolaklı


(11) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Manisa Belediyesine bağlı;

1

1.Anafartalar

2

2.Anafartalar

3

Adakale

4

Adnan Menderes

5

Ahmet Bedevi

6

Akıncılar

7

Akpınar

8

Alaybey

9

Arda

10

Bayındırlık

11

Çarşı

12

Dere

13

Dilşikar

14

Dinçer

15

Ege

16

Gediz

17

Göktaşlı

18

İbrahimçelebi

19

İshakçelebi

20

Kazım Karabekir

21

Kocatepe

22

Kuşlubahçe

23

Mimarsinan

24

Nişancıpaşa

25

Nurlupınar

26

Peker

27

Sakarya

28

Saruhan

29

Şehitler

30

Tunca

31

Turgut Özal

32

Utku

33

Yarhasanlar






MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Aşağıçobanisa Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Hacıhaliller Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Hamzabeyli Belediyesi

Merkez

Merkez

4

Karaağaçlı Belediyesi

Merkez

Merkez

5

Karaoğlanlı Belediyesi

Merkez

Karaoğlanlı

6

Sancaklıbozköy Belediyesi

Merkez

Karaoğlanlı

7

Sancaklıiğdecik Belediyesi

Merkez

Karaoğlanlı

8

Selimşahlar Belediyesi

Merkez

Merkez

9

Yeniköy Belediyesi

Merkez

Merkez

10

Ayvacık

Merkez

Merkez

11

Belenyenice

Merkez

Merkez

12

Çamköy

Merkez

Üçpınar

13

Çavuşoğlu

Merkez

Merkez

14

Çınarlıkuyu

Merkez

Üçpınar

15

Güzelköy

Merkez

Merkez

16

Halıtlı

Merkez

Merkez

17

Kağan

Merkez

Merkez

18

Kalemli

Merkez

Merkez

19

Karayenice

Merkez

Merkez

20

Kırançiftlik

Merkez

Üçpınar

21

Sancaklıçeşmebaşı

Merkez

Karaoğlanlı

22

Sancaklıkayadibi

Merkez

Karaoğlanlı

23

Sancaklıuzunçınar

Merkez

Karaoğlanlı

24

Sarıalan

Merkez

Merkez

25

Tekeliler

Merkez

Merkez

26

Tepecik

Merkez

Merkez

27

Tilkisüleymaniye

Merkez

Merkez

28

Veziroğlu

Merkez

Merkez

29

Yenimahmudiye

Merkez

Merkez

30

Yeniharmandalı

Merkez

Merkez

31

Yeşilköy

Merkez

Merkez

32

Yukarıçobanisa

Merkez

Merkez


(12) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ YUNUSEMRE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Manisa Belediyesine bağlı;

1

50.Yıl

2

75. Yıl

3

Akmescit

4

Atatürk

5

Ayni Ali

6

Barbaros

7

Cumhuriyet

8

Fatih

9

Güzelyurt

10

Hafsa Sultan

11

Kaynak

12

Keçiliköy

13

Kuyualan

14

Lalapaşa

15

Laleli

16

Mareşal Fevzi Çakmak

17

Merkez Efendi

18

Mesir

19

Mutlu

20

Spil

21

Tevfikiye

22

Topçuasım

23

Uncubozköy

24

Yeni Mahalle


MANİSA İLİ YUNUSEMRE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Muradiye Belediyesi

Merkez

Muradiye

2

Üçpınar Belediyesi

Merkez

Üçpınar

3

Yağcılar Belediyesi

Merkez

Muradiye

4

Akçaköy

Merkez

Osmancalı

5

Akgedik

Merkez

Muradiye

6

Asmacık

Merkez

Osmancalı

7

Avdal

Merkez

Üçpınar

8

Bağyolu

Merkez

Muradiye

9

Beydere

Merkez

Muradiye

10

Bostanlar

Merkez

Üçpınar

11

Büyüksümbüller

Merkez

Osmancalı

12

Çamlıca

Merkez

Üçpınar

13

Davutlar

Merkez

Üçpınar

14

Dazyurt

Merkez

Osmancalı

15

Demirci

Merkez

Üçpınar

16

Durasıllı

Merkez

Osmancalı

17

Düzlen

Merkez

Osmancalı

18

Emlakdere

Merkez

Muradiye

19

Evrenos

Merkez

Muradiye

20

Gökbel

Merkez

Merkez

21

Gökçeler

Merkez

Merkez

22

Gülbahçe

Merkez

Üçpınar

23

Gürle

Merkez

Muradiye

24

İlyasçılar

Merkez

Osmancalı

25

Kale

Merkez

Merkez

26

Karaahmetli

Merkez

Osmancalı

27

Karaali

Merkez

Muradiye

28

Karahüseyinli

Merkez

Osmancalı

29

Karakılıçlı

Merkez

Üçpınar

30

Karakoca

Merkez

Merkez

31

Karaveliler

Merkez

Üçpınar

32

Karayağcıhacılar

Merkez

Üçpınar

33

Kayapınar

Merkez

Merkez

34

Kışla

Merkez

Osmancalı

35

Kocakoru

Merkez

Üçpınar

36

Koruköy

Merkez

Osmancalı

37

Kozaklar

Merkez

Osmancalı

38

Küçükbelen

Merkez

Osmancalı

39

Küçüksümbüller

Merkez

Osmancalı

40

Maldan

Merkez

Osmancalı

41

Mollasüleymanlı

Merkez

Üçpınar

42

Muslih

Merkez

Üçpınar

43

Ortaköy

Merkez

Osmancalı

44

Osmancalı

Merkez

Osmancalı

45

Otmanlar

Merkez

Osmancalı

46

Örencik

Merkez

Üçpınar

47

Örselli

Merkez

Osmancalı

48

Pelitalan

Merkez

Üçpınar

49

Pınarköy

Merkez

Osmancalı

50

Recepli

Merkez

Osmancalı

51

Sakallı

Merkez

Osmancalı

52

Sarıahmetli

Merkez

Osmancalı

53

Sarınasuhlar

Merkez

Muradiye

54

Sarma

Merkez

Üçpınar

55

Siyekli

Merkez

Osmancalı

56

Sümbültepe

Merkez

Üçpınar

57

Süngüllü

Merkez

Osmancalı

58

Şamar

Merkez

Muradiye

59

Turgutalp

Merkez

Merkez

60

Türkmen

Merkez

Osmancalı

61

Uzunburun

Merkez

Muradiye

62

Uzunlar

Merkez

Osmancalı

63

Yaylaköy

Merkez

Osmancalı

64

Yuntdağköseler

Merkez

Osmancalı

65

Yuntdağyenice

Merkez

Osmancalı


(13) SAYILI LİSTE

MANİSA İLİ KÖPRÜBAŞI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Borlu Belediyesi

Demirci

Borlu

2

Kulalı

Demirci

Borlu

3

Selviler

Demirci

Borlu

4

Saraycık

Demirci

Merkez

5

Yabacı

Demirci

Borlu

6

Tokmaklı

Demirci

Borlu

7

Karyağdı

Demirci

Borlu

8

Gökveliler

Demirci

Borlu

9

Armağan

Demirci

Borlu

10

Çayköy

Demirci

Borlu

11

Yumuklar

Demirci

Borlu

12

Yenice

Demirci

Merkez


(14) SAYILI LİSTE

KAHRAMANMARAŞ İLİ DULKADİROĞLU İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Kahramanmaraş Belediyesine bağlı;

1

Aksu

2

Aslan Bey

3

Bağlarbaşı

4

Bahçeli Evler

5

Ballıca

6

Bayazıtlı

7

Büğlek

8

Divanlı

9

Doğu Kent

10

Dulkadiroğlu

11

Duraklı

12

Erkenez

13

Eyüp Sultan

14

Genç Osman

15

Gazi Paşa

16

İsa Divanlı

17

İsmet Paşa

18

İstasyon

19

Kanuni

20

Karacasu Ferhuş

21

Karacasu Karaziyaret

22

Karacasu Karşıyaka

23

Karacasu Kırım

24

Karacasu Mamaraş

25

Kayabaşı

26

Kurtuluş

27

Mehmet Akif

28

Menderes

29

Namık Kemal

30

Pınarbaşı

31

Sakarya

32

Senem Ayşe

33

Sümer

34

Sütçü İmam

35

Şeyh Adil

36

Şeyh Şamil

37

Yahya Kemal

38

Yavuz Selim

39

Yeni Şehir

40

Egemenlik

41

Ekmekçi

42

Fevzi Paşa

43

Turan


KAHRAMANMARAŞ İLİ DULKADİROĞLU İLÇESİNE BAĞLANAN

BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Baydemirli Belediyesi

Merkez

Ağabeyli


2

Abbaslar

Merkez

Merkez


3

Ağabeyli

Merkez

Ağabeyli


4

Akyar

Merkez

Merkez


5

Alibeyuşağı

Merkez

Merkez


6

Ayaklıcaoluk

Merkez

Merkez


7

Bahçeli

Merkez

Ağabeyli


8

Başdevrişli

Merkez

Ağabeyli


9

Beşenli

Merkez

Merkez


10

Boyalı

Merkez

Ağabeyli


11

Budaklı

Merkez

Ağabeyli


12

Bulanık

Merkez

Merkez


13

Çatmayayla

Merkez

Ağabeyli


14

Çiğli

Merkez

Merkez


15

Çobanlı

Merkez

Ağabeyli


16

Çokyaşar

Merkez

Merkez


17

Dereköy

Merkez

Merkez


18

Dereli

Merkez

Merkez


19

Ekberoğlu

Merkez

Merkez


20

Elmalar

Merkez

Merkez


21

Gaffarlı

Merkez

Merkez


22

Göllü

Merkez

Merkez


23

Güzelyurt

Merkez

Merkez


24

Hacıeyüplü

Merkez

Ağabeyli


25

Halkaçayırı

Merkez

Merkez


26

Kabasakal

Merkez

Ağabeyli


27

Kapıçam

Merkez

Merkez


28

Karamanlı

Merkez

Ağabeyli


29

Kartal

Merkez

Merkez


30

Kazanlıpınar

Merkez

Merkez


31

Kemallı

Merkez

Ağabeyli


32

Kılağlı

Merkez

Ağabeyli


33

Kocalar

Merkez

Merkez


34

Kozludere

Merkez

Merkez


35

Kuzucak

Merkez

Merkez


36

Küçüknacar

Merkez

Merkez


37

Küpelikız

Merkez

Merkez


38

Navruzlu

Merkez

Merkez


39

Osmanbey

Merkez

Merkez


40

Öksüzlü

Merkez

Merkez


41

Peynirdere

Merkez

Merkez


42

Sarıkaya

Merkez

Merkez


43

Sivricehüyük

Merkez

Merkez


44

Şerefoğlu

Merkez

Merkez


45

Tevekkelli

Merkez

Merkez


46

Ulutaş

Merkez

Merkez


47

Yenipınar

Merkez

Ağabeyli


48

Yeniyurt

Merkez

Merkez


49

Yusufhacılı

Merkez

Merkez


50

Söğütlü

Pazarcık

Narlı


51

Doğanlıkarahasan

Pazarcık

Narlı


52

Seyrantepe

Pazarcık

Narlı


53

Çınarlı

Pazarcık

Narlı


54

Denizli

Pazarcık

Narlı


55

Eskinarlı

Pazarcık

Narlı


56

Maksutuşağı

Pazarcık

Narlı


57

Arslanbey

Pazarcık

Narlı


58

Demirciler

Pazarcık

Narlı



(15) SAYILI LİSTE

KAHRAMANMARAŞ İLİ ONİKİŞUBAT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Kahramanmaraş Belediyesine bağlı;

1

12 Şubat

2

5 Nisan

3

Abdülhamid Han

4

Akçakoyunlu

5

Akif İnan

6

Barbaros

7

Bin Evler

8

Cumhuriyet

9

Çamlık

10

Dumlupınar

11

Ertuğrul Gazi

12

Fatih

13

Gayberli

14

Gedemen

15

Hacı Bayram Veli

16

Hasancıklı

17

Haydar Bey

18

Hayrullah

19

Hürriyet

20

İstiklal

21

Karacaoğlan

22

Karamanlı

23

Kavlaklı Fatih

24

Kavlaklı Mimar Sinan

25

Kavlaklı Yunus Emre

26

Kılavuzlu

27

Mağralı

28

Malik Ejder

29

Mevlana

30

Mimar Sinan

31

Necip Fazıl

32

Orhan Gazi

33

Oruç Reis

34

Osman Gazi

35

Piri Reis

36

Selçuklu

37

Serintepe

38

Sümbüllü

39

Şazi Bey

40

Şehit Abdullah Çavuş

41

Tavşan Tepe

42

Üngüt

43

Yunus Emre

44

Yusuflar

45

Yürükselim

46

Şehit Evliya

47

Saçaklızade



KAHRAMANMARAŞ İLİ ONİKİŞUBAT İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Karadere Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Kale Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Fatmalı Belediyesi

Merkez

Merkez

4

Fatih Belediyesi

Merkez

Merkez

5

Önsen Belediyesi

Merkez

Merkez

6

Döngele Belediyesi

Merkez

Yenicekale

7

Kürtül Belediyesi

Merkez

Merkez

8

Şahinkayası Belediyesi

Merkez

Merkez

9

Ilıca Belediyesi

Merkez

Süleymanlı

10

Tekir Belediyesi

Merkez

Merkez

11

Altınova

Merkez

Merkez

12

Ayşepınarı

Merkez

Yenicekale

13

Avcılar

Merkez

Süleymanlı

14

Avşar

Merkez

Merkez

15

Beşen

Merkez

Süleymanlı

16

Bulutoğlu

Merkez

Merkez

17

Büyüksır

Merkez

Merkez

18

Cüceli

Merkez

Merkez

19

Çağırgan

Merkez

Merkez

20

Çağlayan

Merkez

Merkez

21

Çakırdere

Merkez

Süleymanlı

22

Çakırlar

Merkez

Merkez

23

Çamlıbel

Merkez

Süleymanlı

24

Çamlıca

Merkez

Süleymanlı

25

Çevrepınar

Merkez

Merkez

26

Çınarpınar

Merkez

Yenicekale

27

Çokran

Merkez

Merkez

28

Çukurhisar

Merkez

Merkez

29

Dadağlı

Merkez

Merkez

30

Demrek

Merkez

Yenicekale

31

Dereboğazı

Merkez

Merkez

32

Döngel

Merkez

Merkez

33

Gölpınar

Merkez

Merkez

34

Hacıağlar

Merkez

Merkez

35

Hacıbudak

Merkez

Süleymanlı

36

Hacıibrahimuşağı

Merkez

Süleymanlı

37

Hacılar

Merkez

Merkez

38

Hacımustafa

Merkez

Merkez

39

Hacınınoğlu

Merkez

Süleymanlı

40

Hartlap

Merkez

Merkez

41

İsmailli

Merkez

Merkez

42

Kalekaya

Merkez

Merkez

43

Kapukaya

Merkez

Süleymanlı

44

Kaynar

Merkez

Merkez

45

Kerimli

Merkez

Yenicekale

46

Kertmen

Merkez

Süleymanlı

47

Kısıklı

Merkez

Yenicekale

48

Kızıldamlar

Merkez

Merkez

49

Kızılseki

Merkez

Merkez

50

Kozcağız

Merkez

Süleymanlı

51

Kumarlı

Merkez

Merkez

52

Kurtlar

Merkez

Merkez

53

Kurucaova

Merkez

Merkez

54

Küçüksır

Merkez

Merkez

55

Kümperli

Merkez

Merkez

56

Köseli

Merkez

Merkez

57

Maksutlu

Merkez

Merkez

58

Mimarsinan

Merkez

Merkez

59

Muratlı

Merkez

Yenicekale

60

Orhangazi

Merkez

Merkez

61

Öşlü

Merkez

Merkez

62

Öztürk

Merkez

Merkez

63

Payamlı

Merkez

Süleymanlı

64

Rahmacılar

Merkez

Yenicekale

65

Reyhanlı

Merkez

Yenicekale

66

Sadıklı

Merkez

Merkez

67

Sarıçukur

Merkez

Merkez

68

Sarıgüzel

Merkez

Süleymanlı

69

Sarımollalı

Merkez

Yenicekale

70

Saygılı

Merkez

Yenicekale

71

Selimiye

Merkez

Merkez

72

Suçatı

Merkez

Merkez

73

Suluyayla

Merkez

Yenicekale

74

Süleymanlı

Merkez

Süleymanlı

75

Topçalı

Merkez

Yenicekale

76

Yaylaüstü

Merkez

Yenicekale

77

Yenidemi

Merkez

Yenicekale

78

Yeniköy

Merkez

Yenicekale

79

Yeniyapan

Merkez

Yenicekale

80

Yolyanı

Merkez

Yenicekale

81

Zeytindere

Merkez

Merkez


(16) SAYILI LİSTE

MUĞLA İLİ SEYDİKEMER İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Kadıköy Belediyesi

Fethiye

Kemer


2

Eşen Belediyesi

Fethiye

Eşen


3

Karadere Belediyesi

Fethiye

Eşen


4

Kumluova Belediyesi

Fethiye

Eşen


5

Seki Belediyesi

Fethiye

Seki


6

Arsaköy

Fethiye

Kemer


7

Bağlıağaç

Fethiye

Kemer


8

Atlıdere

Fethiye

Kemer


9

Bayırköy

Fethiye

Kemer


10

Çamurköy

Fethiye

Kemer


11

Çatak

Fethiye

Kemer


12

Çayan

Fethiye

Kemer


13

Çobanlar

Fethiye

Kemer


14

Çökek

Fethiye

Kemer


15

Dereköy

Fethiye

Kemer


16

Döğer

Fethiye

Kemer


17

Girmeler

Fethiye

Kemer


18

Güneşli

Fethiye

Kemer


19

Hacıosmanlar

Fethiye

Kemer


20

Kayacık

Fethiye

Kemer


21

Kayadibi

Fethiye

Kemer


22

Kıncılar

Fethiye

Kemer


23

Korubükü

Fethiye

Kemer


24

Ortaköy

Fethiye

Kemer


25

Ören

Fethiye

Kemer


26

Paşalı

Fethiye

Kemer


27

Sahil Ceylan

Fethiye

Kemer


28

Sarıyer

Fethiye

Kemer


29

Seydiler

Fethiye

Kemer


30

Söğütlüdere

Fethiye

Kemer


31

Uğurlu

Fethiye

Kemer


32

Yakaköy

Fethiye

Kemer


33

Zorlar

Fethiye

Kemer


34

Alaçat

Fethiye

Eşen


35

Arifler

Fethiye

Eşen


36

Boğaziçi

Fethiye

Eşen


37

Çaltıözü

Fethiye

Eşen


38

Çaykenarı

Fethiye

Eşen


39

Çukurincir

Fethiye

Eşen


40

Demirler

Fethiye

Eşen


41

Dodurga

Fethiye

Eşen


42

Gölbent

Fethiye

Eşen


43

İzzetinköy

Fethiye

Eşen


44

Kabaağaç

Fethiye

Eşen


45

Karaköy

Fethiye

Eşen


46

Minare

Fethiye

Eşen


47

Yakabağ

Fethiye

Eşen


48

Bekçiler

Fethiye

Seki


49

Boğalar

Fethiye

Seki


50

Ceylan

Fethiye

Seki


51

Çaltılar

Fethiye

Seki


52

Çobanisa

Fethiye

Seki


53

Doğanlar

Fethiye

Seki


54

Kayabaşı

Fethiye

Seki


55

Kınık

Fethiye

Seki


56

Temel

Fethiye

Seki


57

Yaylapatlangıç

Fethiye

Merkez



(17) SAYILI LİSTE

TEKİRDAĞ İLİ KAPAKLI İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Karaağaç Belediyesi

Çerkezköy

Merkez


2

Bahçeağıl

Çerkezköy

Merkez


3

Yanıkağıl

Çerkezköy

Merkez


4

Karlı

Çerkezköy

Merkez


5

Pınarca

Çerkezköy

Merkez


6

Uzunhacı

Çerkezköy

Merkez



(18) SAYILI LİSTE

TEKİRDAĞ İLİ ERGENE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Çorlu Belediyesine bağlı;

1

Sağlık

2

Yeşiltepe


TEKİRDAĞ İLİ ERGENE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Ulaş Belediyesi

Çorlu

Merkez


2

Misinli Belediyesi

Çorlu

Merkez


3

Velimeşe Belediyesi

Çorlu

Merkez


4

Paşaköy

Çorlu

Merkez


5

Pınarbaşı

Çorlu

Merkez


6

Ahimehmet

Çorlu

Merkez


7

İğneler

Çorlu

Merkez


8

Vakıflar

Çorlu

Merkez


9

Esenler

Çorlu

Merkez


10

Kırkgöz

Çorlu

Merkez


11

Bakırca

Çorlu

Merkez


12

Karamehmet

Çorlu

Merkez


13

Yulaflı

Çorlu

Merkez



(19) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ EYYÜBİYE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Eyüpkent

2

Osmanlı

3

Hayatiharrani

4

Selçuklu

5

Eyyüpnebi

6

Onikiler

7

Muradiye

8

Hacıbayram

9

Şıhmaksut

10

Eyyübiye

11

Topdağı

12

Dedeosman

13

Buhara

14

Yakubiye

15

Kendirci

16

Gümüşkuşak

17

Göller

18

Tepe

19

Türkmeydanı

20

Pınarbaşı

21

Bıçakçılı

22

Kurtuluş

23

Ulucami

24

Yeni

25

Mance

26

Haleplibahçe

27

Beykapısı

28

Hekimdede

29

Yusufpaşa

30

Kadıoğlu

31

Karakoyunlu

32

Akabe

33

Direkli

34

Akşemsettin

35

Yenice

36

Batıkent


ŞANLIURFA İLİ EYYÜBİYE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYE VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK



1

Uğurlu Belediyesi

Merkez

Yardımcı


2

Abdurrahmandede

Merkez

Merkez


3

Akçamescit

Merkez

Merkez


4

Bildim

Merkez

Merkez


5

Büyükhan

Merkez

Merkez


6

Çamurlu

Merkez

Merkez


7

Hancığaz

Merkez

Merkez


8

İkizce

Merkez

Merkez


9

Kadıkendi

Merkez

Merkez


10

Küçükhan

Merkez

Merkez


11

Köprülük

Merkez

Merkez


12

Şahinler

Merkez

Merkez


13

Yardımcı

Merkez

Yardımcı


14

Açmalı

Merkez

Yardımcı


15

Akdilek

Merkez

Yardımcı


16

Akmağara

Merkez

Yardımcı


17

Akören

Merkez

Yardımcı


18

Altın

Merkez

Yardımcı


19

Altıntepe

Merkez

Yardımcı


20

Ambartepe

Merkez

Yardımcı


21

Apalı

Merkez

Yardımcı


22

Aşağıkoçlu

Merkez

Yardımcı


23

Aşağıyazıcı

Merkez

Yardımcı


24

Ayrancı

Merkez

Yardımcı


25

Bağış

Merkez

Yardımcı


26

Bakırtaş

Merkez

Yardımcı


27

Bakışlar

Merkez

Yardımcı


28

Banarlı

Merkez

Yardımcı


29

Başgöze

Merkez

Yardımcı


30

Başören

Merkez

Yardımcı


31

Bayraklı

Merkez

Yardımcı


32

Beşat

Merkez

Yardımcı


33

Bulduk

Merkez

Yardımcı


34

Büyükçaylı

Merkez

Yardımcı


35

Büyükdüzlük

Merkez

Yardımcı


36

Büyükotluca

Merkez

Yardımcı


37

Dilimli

Merkez

Yardımcı


38

Dolutepe

Merkez

Yardımcı


39

Duruca

Merkez

Yardımcı


40

Gelincik

Merkez

Yardımcı


41

Görenler

Merkez

Yardımcı


42

Gözeller

Merkez

Yardımcı


43

Gümüşören

Merkez

Yardımcı


44

Günbalı

Merkez

Yardımcı


45

Güneş

Merkez

Yardımcı


46

Güngören

Merkez

Yardımcı


47

Hacılar

Merkez

Yardımcı


48

Hamzababa

Merkez

Yardımcı


49

Horoz

Merkez

Yardımcı


50

Kap

Merkez

Yardımcı


51

Karaali

Merkez

Yardımcı


52

Karahisar

Merkez

Yardımcı


53

Karaman

Merkez

Yardımcı


54

Küçükdüzlük

Merkez

Yardımcı


55

Keçikıran

Merkez

Yardımcı


56

Keserdede

Merkez

Yardımcı


57

Keskin

Merkez

Yardımcı


58

Kınalı

Merkez

Yardımcı


59

Kırçiçeği

Merkez

Yardımcı


60

Kurucuk

Merkez

Yardımcı


61

Kubacık

Merkez

Yardımcı


62

Külünçe

Merkez

Yardımcı


63

Küpeli

Merkez

Yardımcı


64

Mihraplı

Merkez

Yardımcı


65

Mutlukaya

Merkez

Yardımcı


66

Nadire

Merkez

Yardımcı


67

Olgunlar

Merkez

Yardımcı


68

Ovabeyli

Merkez

Yardımcı


69

Ozanlar

Merkez

Yardımcı


70

Örenli

Merkez

Yardımcı


71

Özlü

Merkez

Yardımcı


72

Sağlık

Merkez

Yardımcı


73

Seksenören

Merkez

Yardımcı


74

Selman

Merkez

Yardımcı


75

Sultantepe

Merkez

Yardımcı


76

Tarlabaşı

Merkez

Yardımcı


77

Taşlıca

Merkez

Yardımcı


78

Turluk

Merkez

Yardımcı


79

Tuzluca

Merkez

Yardımcı


80

Ulucanlar

Merkez

Yardımcı


81

Ulu

Merkez

Yardımcı


82

Umuroba

Merkez

Yardımcı


83

Üzerlik

Merkez

Yardımcı


84

Vergili

Merkez

Yardımcı


85

Yağmurlu

Merkez

Yardımcı


86

Yamaçaltı

Merkez

Yardımcı


87

Yaşar

Merkez

Yardımcı


88

Yediyol

Merkez

Yardımcı


89

Yukarı Koçlu

Merkez

Yardımcı


90

Yukarıyazıcı

Merkez

Yardımcı


91

Yolbaşı

Merkez

Yardımcı


92

Yusuf

Merkez

Yardımcı


93

Zeynep

Merkez

Yardımcı


94

Payamlı

Merkez

Payamlı


95

Altınbaşak

Merkez

Payamlı


96

Aşağıhemedan

Merkez

Payamlı


97

Atlıkonak

Merkez

Payamlı


98

Çalışkanlar

Merkez

Payamlı


99

Dernek

Merkez

Payamlı


100

Göldere

Merkez

Payamlı


101

Güzelkuyu

Merkez

Payamlı


102

Kaplan

Merkez

Payamlı


103

Keberli

Merkez

Payamlı


104

Kırkmağara

Merkez

Payamlı


105

Kızılkuyu

Merkez

Payamlı


106

Koçören

Merkez

Payamlı


107

Olukyanı

Merkez

Payamlı


108

Ortahemedan

Merkez

Payamlı


109

Tekyamaç

Merkez

Payamlı


110

Ulak

Merkez

Payamlı


111

Yanıkçöğür

Merkez

Payamlı


112

Yaykılıç

Merkez

Payamlı


113

Yukarıçaykuyu

Merkez

Payamlı


114

Yukarıhemedan

Merkez

Payamlı


115

Yolbilir

Merkez

Payamlı



(20) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ HALİLİYE İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Selahaddinieyyubi

2

Yenişehir

3

Yeşildirek

4

Veyselkarani

5

Ertuğrulgazi

6

Ulubatlı

7

Osmangazi

8

Hamidiye

9

Refahiye

10

Ahmetyesevi

11

Devteşti

12

Yavuzselim

13

Süleymaniye

14

İpekyol

15

Bağlarbaşı

16

Hızmalı

17

Atatürk

18

Mimarsinan

19

Şehitlik

20

Cengiztopel

21

Bahçelievler

22

Sultanfatih

23

Şairşevket

24

Bamyasuyu

25

Şairnabi

26

Paşabağı

27

Kanberiye

28

Sancaktar

29

İmambakır

30

Sırrın

31

Akpınar

32

Karşıyaka


ŞANLIURFA İLİ HALİLİYE İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Kısas Belediyesi

Merkez

Çamlıdere

2

Konuklu Belediyesi

Merkez

Merkez

3

Dağeteği

Merkez

Merkez

4

Derman

Merkez

Merkez

5

Göktepe

Merkez

Merkez

6

Güzel Yurt

Merkez

Merkez

7

Nokta

Merkez

Merkez

8

Örencik

Merkez

Merkez

9

Ulubağ

Merkez

Merkez

10

Boydere

Merkez

Merkez

11

Altıntepe

Merkez

Merkez

12

Oğulbey

Merkez

Merkez

13

Perşembe

Merkez

Merkez

14

Şeyhçoban

Merkez

Merkez

15

Yeniköy

Merkez

Merkez

16

Yeşiltepe

Merkez

Merkez

17

Kalecik

Merkez

Kabahaydar

18

Acaryurt

Merkez

Kabahaydar

19

Altındamla

Merkez

Kabahaydar

20

Aşağıakören

Merkez

Kabahaydar

21

Aşağı İçkara

Merkez

Kabahaydar

22

Aşağıkoymat

Merkez

Kabahaydar

23

Aşağıvarlıca

Merkez

Kabahaydar

24

Ayazca

Merkez

Kabahaydar

25

Diphisar

Merkez

Kabahaydar

26

Eğerkıran

Merkez

Kabahaydar

27

Gümüştaş

Merkez

Kabahaydar

28

Gürpınar

Merkez

Kabahaydar

29

Kalınbayat

Merkez

Kabahaydar

30

Kanoğlu

Merkez

Kabahaydar

31

Kavakbaşı

Merkez

Kabahaydar

32

Kaygılı

Merkez

Kabahaydar

33

Keçili

Merkez

Kabahaydar

34

Kengerli

Merkez

Kabahaydar

35

Kepez

Merkez

Kabahaydar

36

Kızılpınar

Merkez

Kabahaydar

37

Koçak

Merkez

Kabahaydar

38

Konaç

Merkez

Kabahaydar

39

Körkuyu

Merkez

Kabahaydar

40

Mil

Merkez

Kabahaydar

41

Ortaören

Merkez

Kabahaydar

42

Payamlı

Merkez

Kabahaydar

43

Sarışeyh

Merkez

Kabahaydar

44

Seyrantepe

Merkez

Kabahaydar

45

Sumaklı

Merkez

Kabahaydar

46

Taşlıca

Merkez

Kabahaydar

47

Tekerli

Merkez

Kabahaydar

48

Tepeköy

Merkez

Kabahaydar

49

Üçgöze

Merkez

Kabahaydar

50

Üçkuyu

Merkez

Kabahaydar

51

Üzümkara

Merkez

Kabahaydar

52

Yedikuyu

Merkez

Kabahaydar

53

Yenice

Merkez

Kabahaydar

54

Yeroluk

Merkez

Kabahaydar

55

Yıldız

Merkez

Kabahaydar

56

Yukarıakören

Merkez

Kabahaydar

57

Yukarıkoymat

Merkez

Kabahaydar

58

Çamlıdere-Bucak Mrk.

Merkez

Çamlıdere

59

Açıkyazı

Merkez

Çamlıdere

60

Akçalı

Merkez

Çamlıdere

61

Akdoğan

Merkez

Çamlıdere

62

Aktaş

Merkez

Çamlıdere

63

Anaz

Merkez

Çamlıdere

64

Aslanlı

Merkez

Çamlıdere

65

Asri

Merkez

Çamlıdere

66

Bağlar

Merkez

Çamlıdere

67

Bakımlı

Merkez

Çamlıdere

68

Balkatan

Merkez

Çamlıdere

69

Ballıca

Merkez

Çamlıdere

70

Boncuk

Merkez

Çamlıdere

71

Büyük Mirdesi

Merkez

Çamlıdere

72

Çanakçı

Merkez

Çamlıdere

73

Çatallı

Merkez

Çamlıdere

74

Çekçek

Merkez

Çamlıdere

75

Çiçekli

Merkez

Çamlıdere

76

Çiçektepesi

Merkez

Çamlıdere

77

Babadamı

Merkez

Çamlıdere

78

Dağyanı

Merkez

Çamlıdere

79

Dalbaşı

Merkez

Çamlıdere

80

Denizci

Merkez

Çamlıdere

81

Derinkuyu

Merkez

Çamlıdere

82

Dikme

Merkez

Çamlıdere

83

Diktaş

Merkez

Çamlıdere

84

Emirler

Merkez

Çamlıdere

85

Ernebi

Merkez

Çamlıdere

86

Esenyayla

Merkez

Çamlıdere

87

Güçlü

Merkez

Çamlıdere

88

Gülveren

Merkez

Çamlıdere

89

Güvenli

Merkez

Çamlıdere

90

Güzel

Merkez

Çamlıdere

91

Halime

Merkez

Çamlıdere

92

Havşanlı

Merkez

Çamlıdere

93

İbrik

Merkez

Çamlıdere

94

İkiağız

Merkez

Çamlıdere

95

İnci

Merkez

Çamlıdere

96

İncirağacı

Merkez

Çamlıdere

97

İncirli

Merkez

Çamlıdere

98

İrice

Merkez

Çamlıdere

99

Kahraman

Merkez

Çamlıdere

100

Kanatlı

Merkez

Çamlıdere

101

Kapaklı

Merkez

Çamlıdere

102

Karatepe

Merkez

Çamlıdere

103

Kargalı

Merkez

Çamlıdere

104

Karpuzlu

Merkez

Çamlıdere

105

Kayalı

Merkez

Çamlıdere

106

Kaynaklı

Merkez

Çamlıdere

107

Küçüksenemağara

Merkez

Çamlıdere

108

Kepirli

Merkez

Çamlıdere

109

Keremli

Merkez

Çamlıdere

110

Kesme

Merkez

Çamlıdere

111

Konak

Merkez

Çamlıdere

112

Kösecik

Merkez

Çamlıdere

113

Köse

Merkez

Çamlıdere

114

Mağaracık

Merkez

Çamlıdere

115

Mamuca

Merkez

Çamlıdere

116

Mehmetçik

Merkez

Çamlıdere

117

Mutluca

Merkez

Çamlıdere

118

Osmanbey

Merkez

Çamlıdere

119

Parmakkapı

Merkez

Çamlıdere

120

Sarıtaş

Merkez

Çamlıdere

121

Sarpdere

Merkez

Çamlıdere

122

Sefalı

Merkez

Çamlıdere

123

Sendebelen

Merkez

Çamlıdere

124

Şenocak

Merkez

Çamlıdere

125

Tepedibi

Merkez

Çamlıdere

126

Terzi

Merkez

Çamlıdere

127

Topraklı

Merkez

Çamlıdere

128

Uluhan

Merkez

Çamlıdere

129

Umut

Merkez

Çamlıdere

130

Üçkonak

Merkez

Çamlıdere

131

Yarımsu

Merkez

Çamlıdere

132

Yazılıkavak

Merkez

Çamlıdere

133

Yenisu

Merkez

Çamlıdere

134

Yeşilköy

Merkez

Çamlıdere

135

Yeşilyurt

Merkez

Çamlıdere

136

Yolyazı

Merkez

Çamlıdere


(21) SAYILI LİSTE

ŞANLIURFA İLİ KARAKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLE

Şanlıurfa Belediyesine bağlı;

1

Esentepe


ŞANLIURFA İLİ KARAKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Aşık

Merkez

Merkez

2

Büyük Alanlı

Merkez

Merkez

3

Demircik

Merkez

Merkez

4

Küçükalanlı

Merkez

Merkez

5

Kızlar

Merkez

Merkez

6

Köksüren

Merkez

Merkez

7

Lüleci

Merkez

Merkez

8

Maşuk

Merkez

Merkez

9

Mehmetçik

Merkez

Merkez

10

Otlukalan

Merkez

Merkez

11

Şahin

Merkez

Merkez

12

Yoğunburç

Merkez

Payamlı

13

Kızılburç

Merkez

Payamlı

14

Ayanlar

Merkez

Payamlı

15

Çıralı

Merkez

Payamlı

16

Göbekli

Merkez

Payamlı

17

Bozköy

Merkez

Payamlı

18

Özgedik

Merkez

Payamlı

19

Ağılcık

Merkez

Payamlı

20

Akıncı

Merkez

Payamlı

21

Sarım

Merkez

Payamlı

22

Karataş

Merkez

Payamlı

23

Geçit

Merkez

Payamlı

24

Överler

Merkez

Payamlı

25

Çiftekemer

Merkez

Payamlı

26

Ergün

Merkez

Payamlı

27

Örcünlü

Merkez

Payamlı

28

Dolunay

Merkez

Payamlı

29

Tatburcu

Merkez

Payamlı

30

Yukarıkoşma

Merkez

Payamlı

31

Akziyaret

Merkez

Akziyaret

32

Ağızhan

Merkez

Akziyaret

33

Akçahisar

Merkez

Akziyaret

34

Akpınar

Merkez

Akziyaret

35

Cülmen (Akziyaret)

Merkez

Akziyaret

36

Apaydın

Merkez

Akziyaret

37

Aşağıçiftlik

Merkez

Akziyaret

38

Bahçeli

Merkez

Akziyaret

39

Başören

Merkez

Akziyaret

40

Bezirci

Merkez

Akziyaret

41

Bölücek

Merkez

Akziyaret

42

Buğdayhöyük

Merkez

Akziyaret

43

Büyükçömlekçi

Merkez

Akziyaret

44

Büyük Kargılı

Merkez

Akziyaret

45

Büyükördek

Merkez

Akziyaret

46

Büyüksalkım

Merkez

Akziyaret

47

Cemal

Merkez

Akziyaret

48

Çakmak

Merkez

Akziyaret

49

Doyumlu

Merkez

Akziyaret

50

Düğer

Merkez

Akziyaret

51

Esemkulu

Merkez

Akziyaret

52

Estafirullah

Merkez

Akziyaret

53

Gazibey

Merkez

Akziyaret

54

Gelibolu

Merkez

Akziyaret

55

Gölgen

Merkez

Akziyaret

56

Gölpınar

Merkez

Akziyaret

57

Günışık

Merkez

Akziyaret

58

Hamurkesen

Merkez

Akziyaret

59

Horzum

Merkez

Akziyaret

60

Hüyüklü

Merkez

Akziyaret

61

İlhan

Merkez

Akziyaret

62

İsaören

Merkez

Akziyaret

63

Kasımkuyu

Merkez

Akziyaret

64

Kırkpınar

Merkez

Akziyaret

65

Korukezen

Merkez

Akziyaret

66

Kuşluca

Merkez

Akziyaret

67

Kuyucak

Merkez

Akziyaret

68

Külaflı

Merkez

Akziyaret

69

Millisaray

Merkez

Akziyaret

70

Mustafacık

Merkez

Akziyaret

71

Öğütçü

Merkez

Akziyaret

72

Pınarbaşı

Merkez

Akziyaret

73

Sakça

Merkez

Akziyaret

74

Sancak

Merkez

Akziyaret

75

Şeker

Merkez

Akziyaret

76

Şeyhzeliha

Merkez

Akziyaret

77

Tülmen

Merkez

Akziyaret

78

Türkmen

Merkez

Akziyaret

79

Uzuncuk

Merkez

Akziyaret

80

Yarımtepe

Merkez

Akziyaret

81

Yaylacık

Merkez

Akziyaret

82

Yedikuyu

Merkez

Akziyaret

83

Yemişli

Merkez

Akziyaret

84

Yığınak

Merkez

Akziyaret

85

Yusufkuyu

Merkez

Akziyaret

86

Küçük Tülmen

Merkez

Akziyaret


(22) SAYILI LİSTE

VAN İLİ TUŞBA İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1

İskele

2

Altıntepe

3

A.Gazi

4

Seyrantepe

5

Beyüzümü

6

İstasyon

7

Akköprü

8

Şemsibey


VAN İLİ TUŞBA İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLCESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Adıgüzel

Merkez

Timar

2

Ağartı

Merkez

Timar

3

Akçaören

Merkez

Timar

4

Akçift

Merkez

Timar

5

Alabayır

Merkez

Merkez

6

Alaköy

Merkez

Timar

7

Arısu

Merkez

Timar

8

Aşıt

Merkez

Merkez

9

Atmaca

Merkez

Timar

10

Bağdaşan

Merkez

Timar

11

Bardakçı

Merkez

Merkez

12

Çakırbey

Merkez

Timar

13

Çitören

Merkez

Timar

14

Çobanoğlu

Merkez

Merkez

15

Çolpan

Merkez

Timar

16

Çomaklı

Merkez

Erçek

17

Dağönü

Merkez

Timar

18

Değirmenözü

Merkez

Timar

19

Derebey

Merkez

Timar

20

Dibekdüzü

Merkez

Timar

21

Dilimli

Merkez

Timar

22

Ermişler

Merkez

Timar

23

Esenpınar

Merkez

Timar

24

Gedelova

Merkez

Erçek

25

Gedikbulak

Merkez

Timar (B.M.)

26

Göllü

Merkez

Timar

27

Gölyazı

Merkez

Merkez

28

Gülsünler

Merkez

Timar

29

Güvençli

Merkez

Timar

30

Halkalı

Merkez

Timar

31

Hıdırköy

Merkez

Timar

32

Kalecik

Merkez

Merkez

33

Karaağaç

Merkez

Timar

34

Kasımoğlu

Merkez

Timar

35

Kelle

Merkez

Timar

36

Koçköy

Merkez

Timar

37

Kolsatan

Merkez

Timar

38

Kozluca

Merkez

Erçek

39

Kumluca

Merkez

Timar

40

Meydancık

Merkez

Timar

41

Mollakasım

Merkez

Timar

42

Ocaklı

Merkez

Timar

43

Otluca

Merkez

Timar

44

Özkaynak

Merkez

Timar

45

Özyurt

Merkez

Timar

46

Pirgarip

Merkez

Timar

47

Sağlamtaş

Merkez

Timar

48

Satıbey

Merkez

Timar

49

Şahgeldi

Merkez

Timar

50

Tabanlı

Merkez

Timar

51

Tevekli

Merkez

Timar

52

Topaktaş

Merkez

Timar

53

Yalnızağaç

Merkez

Erçek

54

Yaylıyaka

Merkez

Timar

55

Yemlice

Merkez

Timar

56

Yeşilköy

Merkez

Timar

57

Yeşilsu

Merkez

Timar

58

Yumrutepe

Merkez

Timar

59

Yeniköşk

Merkez

Timar


(23) SAYILI LİSTE

VAN İLİ İPEKYOLU İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1

Buzhane

2

Yalı

3

Selimbey

4

Halilağa

5

Hatuniye

6

Alipaşa

7

Hafiziye

8

Cumhuriyet

9

Cevdetpaşa

10

Seyit Fehim Arvasi

11

Serhat

12

Vali Mitatbey

13

Şerefiye

14

Karşıyaka

15

Yeni Mahalle

16

Hacıbekir

17

Esenler

18

Bahçıvan


VAN İLİ İPEKYOLU İLÇESİNE BAĞLANAN BELEDİYELER VE KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Bostaniçi Belediyesi

Merkez

Merkez

2

Erçek Belediyesi

Merkez

Erçek

3

Ağzıkara

Merkez

Erçek

4

Aktaş

Merkez

Erçek

5

Arıtoprak

Merkez

Erçek

6

Aşağıçitli

Merkez

Erçek

7

Aşağıgölalan

Merkez

Erçek

8

Baklatepe

Merkez

Erçek

9

Bakraçlı

Merkez

Merkez

10

Beşçatak

Merkez

Merkez

11

Çalımlı

Merkez

Erçek

12

Değirmenarkı

Merkez

Erçek

13

Değirmenköy

Merkez

Merkez

14

Dereüstü

Merkez

Merkez

15

Dibekli

Merkez

Erçek

16

Gövelek

Merkez

Merkez

17

Ilıkaynak

Merkez

Erçek

18

Irgat

Merkez

Erçek

19

Karagündüz

Merkez

Erçek

20

Karakoç

Merkez

Erçek

21

Karpuzalanı

Merkez

Merkez

22

Kavuncu

Merkez

Merkez

23

Kaymaklı

Merkez

Erçek

24

Kevenli

Merkez

Merkez

25

Kıratlı

Merkez

Merkez

26

Köşebaşı

Merkez

Merkez

27

Ortanca

Merkez

Erçek

28

Sarmaç

Merkez

Merkez

29

Yalınağaç

Merkez

Erçek

30

Yatıksırt

Merkez

Erçek

31

Yukarıgölalan

Merkez

Erçek

32

Yukarıgüneyce

Merkez

Erçek


(24) SAYILI LİSTE

VAN İLİ EDREMİT İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

Van Belediyesine bağlı;

1

Eminpaşa

2

Süphan

3

Şabaniye

4

Hacıbekir (Mezbaha Deresi Güneyi)




VAN İLİ EDREMİT İLÇESİNE BAĞLANAN KÖYLER

S.NO.

BİRİMİN ADI

İLÇESİ

BAĞLI OLDUĞU BUCAK

1

Akın

Merkez

Merkez

2

Kavurma

Merkez

Merkez

3

Kurubaş

Merkez

Merkez

4

Taşkonak

Merkez

Merkez


(25) SAYILI LİSTE

1

Altıeylül Belediyesi

2

Antakya Belediyesi

3

Arsuz Belediyesi

4

Artuklu Belediyesi

5

Battalgazi Belediyesi

6

Defne Belediyesi

7

Dulkadiroğlu Belediyesi

8

Efeler Belediyesi

9

Ergene Belediyesi

10

Eyyübiye Belediyesi

11

Haliliye Belediyesi

12

İpekyolu Belediyesi

13

Kapaklı Belediyesi

14

Karaköprü Belediyesi

15

Karesi Belediyesi

16

Menteşe Belediyesi

17

Merkezefendi Belediyesi

18

Onikişubat Belediyesi

19

Pamukkale (Akköy) Belediyesi

20

Payas Belediyesi

21

Seydikemer Belediyesi

22

Süleymanpaşa Belediyesi

23

Şehzadeler Belediyesi

24

Tuşba Belediyesi

25

Ortahisar Belediyesi

26

Yeşilyurt Belediyesi

27

Yunusemre Belediyesi


(26) SAYILI LİSTE

KURUMU : İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

MİAH

Kaymakam

1

26


26

GİH

Şube Müdürü

1

158


158

GİH

Yazı İşleri Müdürü

1

26


26

GİH

Nüfus Müdürü

1

26


26

GİH

İl Planlama Uzmanı

7

290


290

GİH

İl Planlama Uzman Yardımcısı

9

290


290

GİH

Şef

3

336


336

GİH

Şef

5

336


336

GİH

Programcı

8

52


52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

6

52


52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

290


290

GİH

Bilgisayar İşletmeni

9

52


52

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

3

156


156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

5

156


156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

6

156


156

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

435


435

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

9

156


156

GİH

Şoför

7

52


52

GİH

Şoför

8

145


145

GİH

Şoför

10

52


52

TH

Mühendis

6

316


316

TH

Mimar

6

58


58

TH

Tekniker

8

87


87

TH

Teknisyen

9

145


145

YH

Hizmetli

8

145


145

YH

Hizmetli

10

52


52

YH

Hizmetli

11

52


52

YH

Kaloriferci

8

58


58

YH

Kaloriferci

10

26


26

YH

Aşçı

8

58


58

YH

Bahçıvan

8

58


58

YH

Dağıtıcı

10

52


52


TOPLAM


4.349


4.349


KURUMU : MALİYE BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

Mal Müdürü

1

26


26

GİH

Şef

3

26


26

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

78


78

GİH

Veznedar

8

26


26

GİH

Şoför

10

26


26

YH

Hizmetli

10

26


26

YH

Kaloriferci

10

26


26


TOPLAM


234


234


KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulsn Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Milli Eğitim Müdürü

1

26


26

GİH

Şube Müdürü

1

78


78

GİH

Şef

4

78


78

GİH

Memur

8

156


156

GİH

Şoför

10

26


26

YH

Hizmetli

10

52


52


TOPLAM


416


416


KURUMU : SAĞLIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

İlçe Sağlık Müdürü

3

26


26

SH

Tabip

5

78


78

SH

Hemşire

9

130


130

SH

Ebe

9

130


130

SH

Sağlık Memuru

9

52


52

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

9

52


52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

9

26


26

GİH

Şoför

10

26


26

YH

Hizmetli

10

26


26


TOPLAM


546


546


KURUMU : GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Müdürü

1

26


26

TH

Mühendis

5

52


52

SH

Veteriner Hekim

5

52


52

GİH

Memur

12

52


52

GİH

Şoför

12

26


26

YH

Hizmetli

12

26


26


TOPLAM


234


234


KURUMU : AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü

1

26


26

GİH

Şef

3

26


26

GİH

Programcı

8

26


26

GİH

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni

8

52


52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

52


52

SH

Sosyal Çalışmacı

6

52


52

SH

Psikolog

7

26


26

SH

Çocuk Gelişimcisi

7

26


26


TOPLAM


286


286


KURUMU : GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan Kadro Adedi

Toplam

GİH

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü

1

26


26

GİH

Memur

8

26


26

YH

Teknisyen Yardımcısı

10

26


26


TOPLAM


78


78


KURUMU : DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

İlçe Müftüsü

1

26


26

GİH

Memur

8

52


52

GİH

Şoför

10

26


26

YH

Hizmetli

10

26


26


TOPLAM


130


130


KURUMU : TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

GİH

Tapu Müdürü

1

26


26

GİH

Tapu Sicil Müdür Yardımcısı

1

26


26

GİH

Bilgisayar İşletmeni

7

52


52

GİH

Bilgisayar İşletmeni

8

52


52


TOPLAM


156


156


KURUMU : EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

Sınıfı

Unvanı

Derecesi

Serbest Kadro Adedi

Tutulan

Kadro

Adedi

Toplam

EHS

İlçe Emniyet Müdürü

1

26


26


TOPLAM


26


26


(27) SAYILI LİSTE

S.NO.

İL

İLÇE

BELEDİYE

1

Adıyaman

Besni

Sarıyaprak

2

Adıyaman

Besni

Sugözü

3

Adıyaman

Besni

Üçgöz

4

Adıyaman

Merkez

Atakent

5

Adıyaman

Merkez

Hasancık

6

Afyonkarahisar

Başmakçı

Yaka

7

Afyonkarahisar

Bolvadin

Büyükkarabağ

8

Afyonkarahisar

Bolvadin

Kemerkaya

9

Afyonkarahisar

Çay

Akkonak

10

Afyonkarahisar

Çay

Deresinek

11

Afyonkarahisar

Çay

Eber

12

Afyonkarahisar

Çay

İnli

13

Afyonkarahisar

Çay

Karamık

14

Afyonkarahisar

Çay

Koçbeyli

15

Afyonkarahisar

Dazkırı

Yüreğil

16

Afyonkarahisar

Dinar

Çiçektepe

17

Afyonkarahisar

Dinar

Doğanlı

18

Afyonkarahisar

Dinar

Haydarlı

19

Afyonkarahisar

Dinar

Kadılar

20

Afyonkarahisar

Dinar

Kınık

21

Afyonkarahisar

Dinar

Uluköy

22

Afyonkarahisar

Dinar

Yıprak

23

Afyonkarahisar

Emirdağ

Adayazı

24

Afyonkarahisar

Emirdağ

Aşağıpiribeyli

25

Afyonkarahisar

Emirdağ

Bademli

26

Afyonkarahisar

Emirdağ

Gömü

27

Afyonkarahisar

Evciler

Gökçek

28

Afyonkarahisar

Hocalar

Yeşilhisar

29

Afyonkarahisar

İhsaniye

Ayazini

30

Afyonkarahisar

İhsaniye

Bozhüyük

31

Afyonkarahisar

İhsaniye

Gazlıgölakören

32

Afyonkarahisar

İhsaniye

Karacaahmet

33

Afyonkarahisar

İscehisar

Alanyurt

34

Afyonkarahisar

Merkez

Anıtkaya

35

Afyonkarahisar

Sandıklı

Ballık

36

Afyonkarahisar

Sandıklı

Başağaç

37

Afyonkarahisar

Sandıklı

Karadirek

38

Afyonkarahisar

Sandıklı

Kızık

39

Afyonkarahisar

Sandıklı

Kusura

40

Afyonkarahisar

Sandıklı

Menteş

41

Afyonkarahisar

Sandıklı

Örenkaya

42

Afyonkarahisar

Sandıklı

Sorkun

43

Afyonkarahisar

Sandıklı

Yavaşlar

44

Afyonkarahisar

Sinanpaşa

Güney

45

Afyonkarahisar

Sinanpaşa

Nuh

46

Afyonkarahisar

Sinanpaşa

Tokuşlar

47

Afyonkarahisar

Sultandağı

Karapınar

48

Afyonkarahisar

Sultandağı

Kırca

49

Afyonkarahisar

Sultandağı

Üçkuyu

50

Afyonkarahisar

Sultandağı

Yakasinek

51

Afyonkarahisar

Şuhut

Atlıhisar

52

Afyonkarahisar

Şuhut

Balçıkhisar

53

Afyonkarahisar

Şuhut

Efe

54

Afyonkarahisar

Şuhut

Karacaören

55

Afyonkarahisar

Şuhut

Kayabelen

56

Ağrı

Eleşkirt

Tahir

57

Ağrı

Eleşkirt

Yayladüzü

58

Ağrı

Eleşkirt

Yücekapı

59

Aksaray

Ağaçören

Camili

60

Aksaray

Gülağaç

Bekarlar

61

Aksaray

Gülağaç

Saratlı

62

Aksaray

Gülağaç

Sofular

63

Aksaray

Güzelyurt

Ilısu

64

Aksaray

Merkez

Acıpınar

65

Aksaray

Merkez

Akçakent

66

Aksaray

Merkez

Altınkaya

67

Aksaray

Merkez

Armutlu

68

Aksaray

Merkez

Doğantarla

69

Aksaray

Merkez

İncesu

70

Aksaray

Merkez

Karkın

71

Aksaray

Merkez

Kutlu

72

Aksaray

Merkez

Sarayhan

73

Aksaray

Merkez

Sevinçli

74

Aksaray

Merkez

Ulukışla

75

Aksaray

Merkez

Yuva

76

Aksaray

Ortaköy

Balcı

77

Aksaray

Ortaköy

Bozkır

78

Aksaray

Ortaköy

Çiftevi

79

Aksaray

Ortaköy

Devedamı

80

Aksaray

Ortaköy

Harmandalı

81

Aksaray

Ortaköy

Ozancık

82

Aksaray

Ortaköy

Sarıkaraman

83

Aksaray

Sarıyahşi

Boğazköy

84

Amasya

Göynücek

Damlaçimen

85

Amasya

Göynücek

Gediksaray

86

Amasya

Merkez

Aydınca

87

Amasya

Merkez

Doğantepe

88

Amasya

Merkez

Ezinepazar

89

Amasya

Merkez

Uygur

90

Amasya

Merkez

Yassıçal

91

Amasya

Merkez

Yeşilyenice

92

Amasya

Merzifon

Kayadüzü

93

Amasya

Suluova

Eraslan

94

Amasya

Taşova

Akınoğlu

95

Amasya

Taşova

Alpaslan

96

Amasya

Taşova

Ballıdere

97

Amasya

Taşova

Belevi

98

Amasya

Taşova

Boraboy

99

Amasya

Taşova

Destek

100

Amasya

Taşova

Esençay

101

Amasya

Taşova

Özbaraklı

102

Amasya

Taşova

Uluköy

103

Ardahan

Çıldır

Aşıkşenlik

104

Ardahan

Göle

Köprülü

105

Artvin

Murgul

Damar

106

Artvin

Şavşat

Meydancık

107

Artvin

Yusufeli

Kılıçkaya

108

Bartın

Merkez

Arıt

109

Batman

Gercüş

Hisar

110

Batman

Sason

Yücebağ

111

Bayburt

Demirözü

Beşpınar

112

Bayburt

Merkez

Akşar

113

Bayburt

Merkez

Çayıryolu

114

Bayburt

Merkez

Konursu

115

Bilecik

Bozüyük

Cihangazi

116

Bilecik

İnhisar

Tarpak

117

Bilecik

Merkez

Bayırköy

118

Bilecik

Söğüt

Çaltı

119

Bilecik

Söğüt

Küre

120

Bingöl

Genç

Çaytepe

121

Bingöl

Genç

Servi

122

Bitlis

Hizan

Kolludere

123

Bitlis

Mutki

Koyunlu

124

Bolu

Mengen

Pazarköy

125

Burdur

Ağlasun

Mamak

126

Burdur

Ağlasun

Yeşilbaşköy

127

Burdur

Bucak

Çamlık

128

Burdur

Bucak

Gündoğdu

129

Burdur

Bucak

Kızılkaya

130

Burdur

Bucak

Ürkütlü

131

Burdur

Çavdır

Bayır

132

Burdur

Çavdır

Kozağacı

133

Burdur

Çeltikçi

Bağsaray

134

Burdur

Gölhisar

İbecik

135

Burdur

Gölhisar

Yusufça

136

Burdur

Merkez

Büğdüz

137

Burdur

Merkez

Kozluca

138

Burdur

Tefenni

Beyköy

139

Burdur

Tefenni

Hasanpaşa

140

Burdur

Yeşilova

Güney

141

Burdur

Yeşilova

Salda

142

Çanakkale

Ayvacık

Gülpınar

143

Çanakkale

Biga

Balıklıçeşme

144

Çanakkale

Biga

Kozçeşme

145

Çanakkale

Biga

Yeniçiftlik

146

Çanakkale

Ezine

Mahmudiye

147

Çanakkale

Gelibolu

Bolayır

148

Çanakkale

Merkez

Erenköy

149

Çanakkale

Merkez

Kumkale

150

Çanakkale

Yenice

Akçakoyun

151

Çanakkale

Yenice

Hamdibey

152

Çanakkale

Yenice

Pazarköy

153

Çankırı

Ilgaz

Yeşildumlupınar

154

Çankırı

Kurşunlu

Çavundur

155

Çankırı

Kurşunlu

Dumanlı

156

Çankırı

Kurşunlu

Hacımuslu

157

Çankırı

Kurşunlu

Sivricek

158

Çankırı

Kurşunlu

Taşkaracalar

159

Çankırı

Merkez

Ünür

160

Çankırı

Orta

Dodurga

161

Çankırı

Orta

Elmalık

162

Çankırı

Orta

Kalfat

163

Çankırı

Orta

Özlü

164

Çankırı

Orta

Yaylakent

165

Çankırı

Şabanözü

Gümerdiğin

166

Çankırı

Şabanözü

Gürpınar

167

Çankırı

Yapraklı

İkizören

168

Çankırı

Yapraklı

Yukarıöz

169

Çankırı

Yapraklı

Yüklü

170

Çorum

Alaca

Alacahöyük

171

Çorum

Alaca

Büyükhırka

172

Çorum

Alaca

Çopraşık

173

Çorum

Bayat

Eskialibey

174

Çorum

Bayat

Kunduzlu

175

Çorum

Boğazkale

Evci

176

Çorum

Boğazkale

Yekbas

177

Çorum

Dodurga

Alpagut

178

Çorum

Kargı

Hacıhamza

179

Çorum

Laçin

Çamlıca

180

Çorum

Laçin

Narlı

181

Çorum

Mecitözü

Elvançelebi

182

Çorum

Merkez

Konaklı

183

Çorum

Merkez

Seydim

184

Çorum

Ortaköy

Karahacip

185

Çorum

Osmancık

Başpınar

186

Çorum

Sungurlu

Arifegazili

187

Çorum

Sungurlu

Demirşeyh

188

Çorum

Sungurlu

Kaledere

189

Çorum

Sungurlu

Kavşut

190

Çorum

Sungurlu

Tuğlu

191

Çorum

Sungurlu

Yörüklü

192

Edirne

İpsala

Hacı

193

Edirne

İpsala

İbriktepe

194

Edirne

İpsala

Kocahıdır

195

Edirne

İpsala

Sultan

196

Edirne

Keşan

Çamlıca

197

Edirne

Keşan

Mecidiye

198

Edirne

Keşan

Paşayiğit

199

Edirne

Uzunköprü

Kurtbey

200

Elazığ

Kovancılar

Çakırkaş

201

Elazığ

Kovancılar

Yarımca

202

Elazığ

Maden

Gezin

203

Elazığ

Merkez

Hankendi

204

Elazığ

Merkez

İçme

205

Elazığ

Palu

Baltaşı

206

Erzincan

Merkez

Bahçeliköy

207

Erzincan

Merkez

Çağlayan

208

Erzincan

Merkez

Dörtler

209

Erzincan

Merkez

Mollaköy

210

Erzincan

Merkez

Uluköy

211

Erzincan

Merkez

Yalnızbağ

212

Erzincan

Merkez

Yaylabaşı

213

Erzincan

Üzümlü

Bayırbağ

214

Erzincan

Üzümlü

Karakaya

215

Giresun

Çamoluk

Yenice

216

Giresun

Çanakçı

Karabörk

217

Giresun

Dereli

Yavuzkemal

218

Giresun

Eynesil

Ören

219

Giresun

Görele

Aydınlar

220

Giresun

Görele

Kırıklı

221

Giresun

Görele

Köprübaşı

222

Giresun

Keşap

Karabulduk

223

Giresun

Merkez

Çaldağ

224

Giresun

Merkez

İnişdibi

225

Giresun

Piraziz

Bozat

226

Giresun

Yağlıdere

Üçtepe

227

Gümüşhane

Kelkit

Kaş

228

Gümüşhane

Köse

Salyazı

229

Gümüşhane

Merkez

Tekke

230

Gümüşhane

Şiran

Yeşilbük

231

Gümüşhane

Torul

Altınpınar

232

Iğdır

Karakoyunlu

Taşburun

233

Isparta

Aksu

Yakaafşar

234

Isparta

Atabey

İslamköy

235

Isparta

Eğirdir

Barla

236

Isparta

Eğirdir

Gökçehöyük

237

Isparta

Eğirdir

Pazarköy

238

Isparta

Gelendost

Bağıllı

239

Isparta

Gelendost

Yaka

240

Isparta

Gönen

Güneykent

241

Isparta

Keçiborlu

Aydoğmuş

242

Isparta

Keçiborlu

İncesu

243

Isparta

Keçiborlu

Kılıç

244

Isparta

Merkez

Büyükgökçeli

245

Isparta

Senirkent

Uluğbey

246

Isparta

Senirkent

Yassıören

247

Isparta

Sütçüler

Ayvalıpınar

248

Isparta

Sütçüler

Kasımlar

249

Isparta

Sütçüler

Kesme

250

Isparta

Şarkikaraağaç

Göksöğüt

251

Isparta

Yalvaç

Bağkonak

252

Isparta

Yalvaç

Çetince

253

Isparta

Yalvaç

Dedeçam

254

Isparta

Yalvaç

Kozluçay

255

Isparta

Yalvaç

Körküler

256

Isparta

Yalvaç

Kumdanlı

257

Isparta

Yalvaç

Kuyucak

258

Isparta

Yalvaç

Özbayat

259

Isparta

Yalvaç

Özgüney

260

Isparta

Yalvaç

Sücüllü

261

Isparta

Yalvaç

Tokmacık

262

Isparta

Yalvaç

Yukarıkaşıkara

263

Karabük

Safranbolu

Ovacuma

264

Karabük

Yenice

Yortan

265

Karaman

Merkez

Kılbasan

266

Karaman

Merkez

Kisecik

267

Karaman

Merkez

Taşkale

268

Karaman

Merkez

Yeşildere

269

Karaman

Merkez

Yollarbaşı

270

Kars

Arpaçay

Koçköyü

271

Kastamonu

Tosya

Ortalıca

272

Kırıkkale

Bahşili

Karaahmetli

273

Kırıkkale

Balışeyh

Koçubaba

274

Kırıkkale

Balışeyh

Kulaksız

275

Kırıkkale

Delice

Büyükafşar

276

Kırıkkale

Delice

Büyükyağlı

277

Kırıkkale

Keskin

Konur

278

Kırıkkale

Keskin

Köprüköy

279

Kırıkkale

Merkez

Hasandede

280

Kırıkkale

Sulakyurt

Güzelyurt

281

Kırıkkale

Sulakyurt

Hamzalı

282

Kırıkkale

Yahşihan

Irmak

283

Kırıkkale

Yahşihan

Kılıçlar

284

Kırklareli

Babaeski

Sinanlı

285

Kırklareli

Lüleburgaz

Kırıkköy

286

Kırklareli

Lüleburgaz

Sakızköy

287

Kırklareli

Pınarhisar

Yenice

288

Kırklareli

Vize

Sergen

289

Kırşehir

Akçakent

Mahsenli

290

Kırşehir

Akpınar

Aşağıhomurlu

291

Kırşehir

Akpınar

Büyükabdiuşağı

292

Kırşehir

Akpınar

Köşker

293

Kırşehir

Boztepe

Karacaören

294

Kırşehir

Çiçekdağı

Boğazevci

295

Kırşehir

Kaman

Başköy

296

Kırşehir

Kaman

Çağırkan

297

Kırşehir

Kaman

Demirli

298

Kırşehir

Kaman

Hamit

299

Kırşehir

Kaman

İsahocalı

300

Kırşehir

Kaman

Kargınyenice

301

Kırşehir

Kaman

Ömerhacılı

302

Kırşehir

Kaman

Savcılıbüyükoba

303

Kırşehir

Kaman

Yelek

304

Kırşehir

Merkez

Çayağzı

305

Kırşehir

Merkez

Dulkadirli

306

Kırşehir

Merkez

Karahıdır

307

Kırşehir

Merkez

Toklümen

308

Kırşehir

Merkez

Ulupınar

309

Kilis

Merkez

Yavuzlu

310

Kütahya

Altıntaş

Çayırbaşı

311

Kütahya

Altıntaş

Zafertepeçalköy

312

Kütahya

Çavdarhisar

Hacıkebir

313

Kütahya

Emet

Aydıncık

314

Kütahya

Emet

Çerte

315

Kütahya

Emet

Eğrigöz

316

Kütahya

Emet

Günlüce

317

Kütahya

Emet

Örencik

318

Kütahya

Emet

Yenice

319

Kütahya

Gediz

Akçaalan

320

Kütahya

Gediz

Altınkent

321

Kütahya

Gediz

Cebrail

322

Kütahya

Gediz

Erdoğmuş

323

Kütahya

Gediz

Fırdan

324

Kütahya

Gediz

Gümele

325

Kütahya

Gediz

Gürlek

326

Kütahya

Gediz

Kayaköy

327

Kütahya

Gediz

Üzümlü

328

Kütahya

Gediz

Yeşilçay

329

Kütahya

Gediz

Yunuslar

330

Kütahya

Hisarcık

Dereköy

331

Kütahya

Hisarcık

Hasanlar

332

Kütahya

Hisarcık

Karbasan

333

Kütahya

Hisarcık

Şeyhler

334

Kütahya

Merkez

Kızılcaören

335

Kütahya

Pazarlar

Sofular

336

Kütahya

Simav

Bahtıllı

337

Kütahya

Simav

Beyce

338

Kütahya

Simav

Çaysimav

339

Kütahya

Simav

Demirci

340

Kütahya

Simav

Gümüşsu

341

Kütahya

Simav

Hisarbey

342

Kütahya

Simav

Kalkan

343

Kütahya

Simav

Karacahisar

344

Kütahya

Simav

Kestel

345

Kütahya

Simav

Kuşu

346

Kütahya

Simav

Naşa

347

Kütahya

Simav

Öreyler

348

Kütahya

Simav

Şenköy

349

Kütahya

Simav

Yaykın

350

Kütahya

Simav

Yemişli

351

Kütahya

Simav

Yeniköy

352

Kütahya

Simav

Yeşildere

353

Kütahya

Simav

Yeşilköy

354

Kütahya

Şaphane

Karamanca

355

Kütahya

Şaphane

Üçbaş

356

Kütahya

Tavşanlı

Aliköy

357

Muş

Bulanık

Karaağıl

358

Muş

Bulanık

Mollakent

359

Muş

Bulanık

Yemişen

360

Muş

Korkut

Karakale

361

Muş

Malazgirt

Gülkoru

362

Nevşehir

Acıgöl

İnallı

363

Nevşehir

Acıgöl

Kurugöl

364

Nevşehir

Avanos

Akarca

365

Nevşehir

Avanos

Göynük

366

Nevşehir

Avanos

Mahmat

367

Nevşehir

Avanos

Sarılar

368

Nevşehir

Avanos

Topaklı

369

Nevşehir

Derinkuyu

Suvermez

370

Nevşehir

Gülşehir

Abuuşağı

371

Nevşehir

Gülşehir

Gümüşkent

372

Nevşehir

Gülşehir

Karacaşar

373

Nevşehir

Gülşehir

Ovaören

374

Nevşehir

Gülşehir

Tuzköyü

375

Nevşehir

Hacıbektaş

Karaburna

376

Nevşehir

Hacıbektaş

Kızılağıl

377

Nevşehir

Kozaklı

Kalecik

378

Nevşehir

Kozaklı

Kanlıca

379

Nevşehir

Kozaklı

Karahasanlı

380

Nevşehir

Kozaklı

Karasenir

381

Nevşehir

Ürgüp

Başdere

382

Nevşehir

Ürgüp

Mustafapaşa

383

Niğde

Altunhisar

Çömlekçi

384

Niğde

Altunhisar

Ulukışla

385

Niğde

Altunhisar

Yakacık

386

Niğde

Altunhisar

Yeşilyurt

387

Niğde

Bor

Karanlıkdere

388

Niğde

Bor

Kızılca

389

Niğde

Çamardı

Bademdere

390

Niğde

Çamardı

Burç

391

Niğde

Çiftlik

Kitreli

392

Niğde

Merkez

Çavdarlı

393

Niğde

Merkez

Çayırlı

394

Niğde

Merkez

Dikilitaş

395

Niğde

Merkez

Elmalı

396

Niğde

Merkez

Fertek

397

Niğde

Merkez

Hacıbeyli

398

Niğde

Merkez

İçmeli

399

Niğde

Merkez

Kayırlı

400

Niğde

Merkez

Koyunlu

401

Niğde

Merkez

Ovacık

402

Niğde

Ulukışla

Çiftehan

403

Niğde

Ulukışla

Darboğaz

404

Niğde

Ulukışla

Kılan

405

Niğde

Ulukışla

Yeniyıldız

406

Ordu

Akkuş

Çayıralan

407

Ordu

Akkuş

Seferli

408

Ordu

Aybastı

Alacalar

409

Ordu

Aybastı

Pelitözü

410

Ordu

Fatsa

Aslancami

411

Ordu

Fatsa

Geyikçeli

412

Ordu

Fatsa

İslamdağ

413

Ordu

Fatsa

Kösebucağı

414

Ordu

Gölköy

Alanyurt

415

Ordu

Gölköy

Aydoğan

416

Ordu

Gölköy

Damarlı

417

Ordu

Gölköy

Direkli

418

Ordu

Gölköy

Düzyayla

419

Ordu

Gölköy

Karahasan

420

Ordu

Gürgentepe

Eskiköy

421

Ordu

İkizce

Kaynartaş

422

Ordu

Korgan

Çamlı

423

Ordu

Mesudiye

Topçam

424

Ordu

Mesudiye

Üçyol

425

Ordu

Mesudiye

Yeşilce

426

Ordu

Perşembe

Kırlı

427

Ordu

Ünye

Erenyurt

428

Ordu

Ünye

Hanyanı

429

Ordu

Ünye

Yenikent

430

Osmaniye

Merkez

Kırmıtlı

431

Osmaniye

Sumbas

Alibeyli

432

Rize

İkizdere

Güneyce

433

Rize

Kalkandere

Yolbaşı

434

Siirt

Kurtalan

Gözpınar

435

Sinop

Gerze

Yenikent

436

Sinop

Türkeli

Güzelkent

437

Sivas

Altınyayla

Kale

438

Sivas

Gemerek

Eğerci

439

Sivas

Gemerek

İnkışla

440

Sivas

Gürün

Suçatı

441

Sivas

Kangal

Alacahan

442

Sivas

Kangal

Çetinkaya

443

Sivas

Kangal

Havuz

444

Sivas

Merkez

Gümüşdere

445

Sivas

Merkez

Kurtlapa

446

Sivas

Merkez

Yakupoğlan

447

Sivas

Suşehri

Çataloluk

448

Sivas

Şarkışla

Akçakışla

449

Sivas

Şarkışla

Kızılcakışla

450

Sivas

Ulaş

Baharözü

451

Sivas

Ulaş

Yenikarahisar

452

Sivas

Yıldızeli

Kalın

453

Sivas

Yıldızeli

Kavak

454

Sivas

Yıldızeli

Kümbet

455

Sivas

Yıldızeli

Şeyhhalil

456

Sivas

Yıldızeli

Yavu

457

Sivas

Zara

Şerefiye

458

Şırnak

Beytüşşebap

Mezra

459

Tokat

Almus

Akarçay

460

Tokat

Almus

Ataköy

461

Tokat

Almus

Bağtaşı

462

Tokat

Almus

Cihet

463

Tokat

Almus

Dikili

464

Tokat

Almus

Görümlü

465

Tokat

Almus

Ormandibi

466

Tokat

Artova

Çelikli

467

Tokat

Erbaa

Akça

468

Tokat

Erbaa

Değirmenli

469

Tokat

Erbaa

Koçak

470

Tokat

Erbaa

Üzümlü

471

Tokat

Merkez

Akbelen

472

Tokat

Merkez

Avlunlar

473

Tokat

Merkez

Büyükyıldız

474

Tokat

Merkez

Çamlıbel

475

Tokat

Merkez

Kemalpaşa

476

Tokat

Merkez

Yağmurlu

477

Tokat

Niksar

Günebakan

478

Tokat

Niksar

Kuyucak

479

Tokat

Niksar

Özalan

480

Tokat

Niksar

Yazıcık

481

Tokat

Pazar

Dereköy

482

Tokat

Reşadiye

Büşürüm

483

Tokat

Reşadiye

Çevrecik

484

Tokat

Reşadiye

Demircili

485

Tokat

Reşadiye

Kızılcaören

486

Tokat

Reşadiye

Kuzbağı

487

Tokat

Reşadiye

Nebişeyh

488

Tokat

Reşadiye

Soğukpınar

489

Tokat

Reşadiye

Yolüstü

490

Tokat

Sulusaray

Dutluca

491

Tokat

Turhal

Çaylı

492

Tokat

Turhal

Kat

493

Tokat

Turhal

Ulutepe

494

Tokat

Turhal

Yazıtepe

495

Tokat

Turhal

Yenisu

496

Tokat

Yeşilyurt

Çıkrık

497

Tokat

Yeşilyurt

Kuşçu

498

Tokat

Zile

Evrenköy

499

Tokat

Zile

Güzelbeyli

500

Tokat

Zile

Yalınyazı

501

Tokat

Zile

Yıldıztepe

502

Tunceli

Mazgirt

Akpazar

503

Tunceli

Mazgirt

Darıkent

504

Uşak

Banaz

Büyükoturak

505

Uşak

Eşme

Ahmetler

506

Uşak

Eşme

Güllü

507

Uşak

Karahallı

Karbasan

508

Uşak

Merkez

Güre

509

Uşak

Merkez

İlyaslı

510

Uşak

Sivaslı

Ağaçbeyli

511

Uşak

Sivaslı

Yayalar

512

Uşak

Ulubey

Avgan

513

Uşak

Ulubey

Hasköy

514

Uşak

Ulubey

Kışla

515

Uşak

Ulubey

Omurca

516

Yalova

Çınarcık

Kocadere

517

Yozgat

Akdağmadeni

Oluközü

518

Yozgat

Aydıncık

Baştürk

519

Yozgat

Aydıncık

Kazankaya

520

Yozgat

Aydıncık

Kösrelik

521

Yozgat

Boğazlıyan

Çakmak

522

Yozgat

Boğazlıyan

Çalapverdi

523

Yozgat

Boğazlıyan

Devecipınar

524

Yozgat

Boğazlıyan

Ovakent

525

Yozgat

Boğazlıyan

Özler

526

Yozgat

Boğazlıyan

Yenipazar

527

Yozgat

Çandır

Büyükkışla

528

Yozgat

Çayıralan

Curali

529

Yozgat

Çayıralan

Çokradan

530

Yozgat

Çayıralan

Evciler

531

Yozgat

Çekerek

Bayındırhüyük

532

Yozgat

Çekerek

Bazlambaç

533

Yozgat

Çekerek

Beyyurdu

534

Yozgat

Merkez

Çadırardıç

535

Yozgat

Merkez

Esenli

536

Yozgat

Merkez

Osmanpaşa

537

Yozgat

Saraykent

Çiçekli

538

Yozgat

Sarıkaya

Babayağmur

539

Yozgat

Sarıkaya

Yukarısarıkaya

540

Yozgat

Sorgun

Ahmetfakılı

541

Yozgat

Sorgun

Araplı

542

Yozgat

Sorgun

Belencumafakılı

543

Yozgat

Sorgun

Eymir

544

Yozgat

Sorgun

Gedikhasanlı

545

Yozgat

Sorgun

Gülşehri

546

Yozgat

Sorgun

Karakız

547

Yozgat

Şefaatli

Kuzayca

548

Yozgat

Şefaatli

Paşaköy

549

Yozgat

Şefaatli

Sarıkent

550

Yozgat

Yenifakılı

Bektaşlı

551

Yozgat

Yerköy

Saray

552

Yozgat

Yerköy

Sekili

553

Zonguldak

Alaplı

Gümeli

554

Zonguldak

Devrek

Eğerci

555

Zonguldak

Devrek

Özbağı

556

Zonguldak

Ereğli

Çaylıoğlu

557

Zonguldak

Ereğli

Gökçeler

558

Zonguldak

Gökçebey

Hacımusa

559

Zonguldak

Merkez

Sivriler